Toon 0 resultaten

“De opleiding komt naar ons toe, dát is een groot voordeel”

Nancy Kooij, Trainer en praktijkadviseur leren en ontwikkelen bij Cordaan en Leonie Lens, student Associate degree Sociaal Werk in de Zorg

“De opleiding komt naar ons toe, dát is een groot voordeel”

Nancy Kooij, Trainer en praktijkadviseur leren en ontwikkelen bij Cordaan en Leonie Lens, student Associate degree Sociaal Werk in de Zorg


De zorg verandert in hoog tempo, waardoor er vraag naar nieuwe typen zorg- en welzijnsprofessionals ontstaat. Met een speciaal maatwerktraject van LOI Zakelijk en Cordaan scholen zorgmedewerkers zich in korte tijd op, zodat zij hun functie binnen de organisatie kunnen uitbreiden. We spreken Nancy Kooij (trainer en praktijkadviseur leren en ontwikkelen bij Cordaan) en Leonie Lens (student Associate degree Sociaal Werk in de Zorg) over dit traject.

“In april 2023 zijn we samen met LOI Zakelijk dit nieuwe traject gestart. Een eigen, erkende Associate degree Sociaal Werk in de Zorg. Relevant en actueel voor de organisatie én flexibel te volgen door de medewerker”, vertelt Nancy Kooij.

Over zorgorganisatie Cordaan

Cordaan biedt jaarlijks 20.000 mensen zorg vanuit verschillende locaties en thuiszorgteams. Nancy: “We bieden verschillende soorten zorg. Aan ouderen, mensen met een psychiatrische problematiek, verstandelijke beperking, maar ook kinderen met een verstandelijk beperking en hun ouders, ambulante zorg, dagbesteding, noem maar op. Eigenlijk een heel breed pakket kun je wel zeggen.”

Incompany-maatwerktraject

“Onze begeleiders in de gehandicaptenzorg willen graag doorgroeien en wij willen hen graag deze kans bieden. De Ad Sociaal Werk in de Zorg is een logische vervolgstap”, vertelt Nancy. “Met een Ad kunnen onze medewerkers in twee jaar tijd van begeleider op MBO 4-niveau de overstap maken naar de HBO-functie persoonlijk begeleider.”

“Op een VGN-bijeenkomst, een overkoepelende brancheorganisatie voor de gehandicaptenzorg, ben ik in contact gekomen met LOI Zakelijk. LOI Hogeschool was denk ik de eerste met een up-to-date incompany-traject inclusief docenten, lessen op een eigen locatie en een flexibel startmoment.”

HBO-diploma

Student Leonie Lens werkte jarenlang in de kinderopvang en vond 5,5 jaar geleden een nieuwe uitdaging bij Cordaan. “Ik werk op een woongroep met vijf mannen die een meervoudige verstandelijke beperking hebben. Eerst als ondersteunend begeleider en daarna als begeleider. Maar nu wil ik graag mijn HBO-diploma halen, zodat ik als persoonlijk begeleider aan de slag kan.”

Flexibiliteit

Leonie is inmiddels dik een jaar bezig met de opleiding en vindt het studeren goed te doen. “De flexibiliteit is een groot voordeel. Als ik het wat rustiger heb, maak ik meer tijd voor mijn studie. En als ik juist in een drukke periode zit, zet ik mijn studie op een lager pitje. Dat je alles zelf kunt indelen is heel fijn. Ook is het prettig dat je niet elke week naar school hoeft en de opleiding samen met je collega’s volgt. De contactdagen zijn goed geregeld op onze eigen locatie met een coach vanuit LOI. Hij staat altijd paraat. We kunnen hem altijd bellen, mailen of appen.”

Korte lijntjes

Nancy: “Ondanks de flexibiliteit en de goede begeleiding, merken we dat het ook een zwaar traject kan zijn voor sommige studenten. Daarom hebben we samen met LOI Zakelijk een extra informatiebijeenkomst georganiseerd. De lijntjes zijn kort en we kunnen snel met elkaar schakelen. Dus zoiets organiseren, is snel geregeld. En dat de opleiding naar ons toekomt. Dát is ook een groot voordeel.”