Toon 0 resultaten

Succesvolle samenwerking LOI Zakelijk en Maasstad Ziekenhuis

Eerste studenten geslaagd na verkort traject gespecialiseerd hartfunctielaborant

Door een dreigend tekort aan gespecialiseerde medewerkers heeft LOI Zakelijk samen met het Maasstad Ziekenhuis en de Stichting Beroepsopleiding Hartfunctielaboranten (SBHFL) een verkort traject tot gespecialiseerd hartfunctielaborant ontwikkeld. Linda Laurens-Hersbach (voormalig teamleider hartcentrum): “We merkten dat potentieel nieuwe collega’s met een relevante HBO-vooropleiding de volledige 4-jarige opleiding te lang vonden duren. Dit heeft er toe geleid dat we een voorstel voor een verkort traject hebben gedaan.”

Linda Laurens Linda Laurens-Hersbach,
voormalig teamleider

De HBO-bacheloropleiding tot gespecialiseerd hartfunctielaborant duurt eigenlijk minimaal vier jaar. In het verkorte traject van de LOI komt alleen de laatste fase van de HBO-bacheloropleiding Hartfunctielaborant aan bod. “Door een éénjarige post-bachelor aan te bieden, hopen wij jongeren met een geschikte HBO-vooropleiding enthousiast te maken voor functies als pacemakertechnicus en echolaborant”, vertelt Wilma Kreffer, praktijkopleider van het hartcentrum in het ziekenhuis. En dat is gelukt! Inmiddels zijn de eerste studenten opgeleid.

Wilma Kreffer Wilma Kreffer, praktijkopleider

“De post-bachelor combineerde ik met een baan als hartfunctielaborant”

Tomas Petten, afgestudeerd echocardiografist, is één van de drie studenten die het post-bachelortraject heeft doorlopen met de specialisatie in cardio-implantaten. “De post-bachelor combineerde ik met een baan als hartfunctielaborant. Ik leerde in korte tijd veel over de verschillende facetten binnen de specialisatie en raad studenten deze brede studie dan ook zeker aan. Het hart is een ontzettend interessant orgaan, waarover je enorm veel kunt leren. Daarbij maakt patiëntencontact het werk ook op sociaal gebied erg leuk”.

 

Tomas Petten Tom Petten, student

Maasstad Ziekenhuis enthousiast

Linda Laurens-Hersbach vertelt dat het Maasstad Ziekenhuis erg blij is met de post-bachelor en dat ze hoopt dat het opleidingstraject zo aantrekkelijker wordt voor studenten. De teams in het Maasstad Ziekenhuis zijn met de drie afgestudeerden Sjoerd, Tomas en Gamze inmiddels al aangevuld met twee pacemakertechnici en een echolaborant.

Bron: maasstadziekenhuis.nl