Toon 0 resultaten

"De flexibiliteit van LOI Zakelijk biedt ons veel voordelen"

Linda Koch

Adviseur Vakopleidingen Westfriesgasthuis

"De flexibiliteit van LOI Zakelijk biedt ons veel voordelen"
Linda Koch

Adviseur Vakopleidingen Westfriesgasthuis

“Bij het Westfriesgasthuis in Hoorn werken ongeveer 700 verpleegkundigen. Daarvan is naar schatting 80% MBO-geschoold en heeft ongeveer 20% een HBO-opleiding afgerond. Om te kunnen blijven voldoen aan de complexere zorgtaken van nu, moeten we dit percentage HBO-geschoolden omhoog brengen. In eerste instantie hebben we daarom contact opgenomen met vier opleidingsinstanties. De LOI was daar één van, omdat we wisten dat ze onlangs een heel goede accreditatie hadden gekregen voor hun HBO-bacheloropleiding Verpleegkunde.”

Kleine groepen voor meer persoonlijke aandacht

Over de keuze voor LOI Zakelijk vertelt Linda Koch: “Het Westfriesgasthuis is gefuseerd met het Waterlandziekenhuis. We hebben dit project daarom vanaf het begin gezamenlijk aangepakt. Na eerst onze wensen in kaart te hebben gebracht, hebben we vervolgens een grondige, objectieve vergelijking gemaakt van het aanbod en de daaraan verbonden kosten. De uiteindelijke keuze is toen op de LOI gevallen. Doorslaggevend daarin was het voorstel van de LOI om onze totale groep van 26 studenten op te splitsen in twee studiegroepen. Dat biedt ons enorm veel voordelen bij het inplannen van de opleidingen in de werkschema’s. Uiteraard is het ook voor de deelnemers prettiger om in een kleinere groep hun lessen te volgen. Ze krijgen zo meer persoonlijke aandacht. 

Incompanytraining

Het lesgeven in twee groepen is maar één voorbeeld van de flexibiliteit die de LOI biedt. De mogelijkheid voor incompanytraining en het aanpassen van de programma’s aan specifieke zaken uit onze praktijk zijn twee andere voorbeelden. De accountmanager van LOI Zakelijk denkt echt mee met óns en niet alleen vanuit wat handig is voor de LOI. Ik waardeer de samenwerking met haar zeer.

In korte tijd gerealiseerd

Voordat de opleidingen startten, hebben we goed gekeken naar welke medewerkers konden deelnemen. Het betreft toch een opleidingstraject van twee jaar, met een forse studiebelasting naast het werk en een flinke investering vanuit het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis. We vonden het belangrijk om echt diegene te selecteren die voldoende potentie en motivatie toonden. Ook bij deze selectieprocedure heeft de LOI ons geholpen.
Het opleidingstraject is enkele maanden geleden gestart, nadat we in korte tijd het volledige programma rond hebben kunnen krijgen. De samenwerking met de LOI ging in de zomer gewoon door dus “project Snelweg” zoals wij het noemden, hebben we ook echt snel kunnen realiseren. 

Evaluatie

Het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken over het verloop van het traject. Wel heb ik al terugkoppeling gekregen dat de deelnemers heel enthousiast bezig zijn. Heel binnenkort gaan we voor het eerst echt evalueren. Misschien blijkt dan dat een en ander moet worden bijgestuurd. Mocht dit zo zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat ook dit door de flexibiliteit van de LOI geen enkel probleem zal opleveren.