Toon 0 resultaten

klassikale associate degrees (Ad’s)

De HBO-opleidingen van de toekomst
De HBO-opleidingen van de toekomst

Associate degrees: 2-jarige HBO-opleidingen met goede perspectieven

De Associate degree (Ad) is een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs, die aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Een Associate degree biedt dan ook zeer goede arbeidsmarktperspectieven! Alle Associate degrees van LOI Hogeschool zijn goedgekeurd door de NVAO. LOI Hogeschool heeft het grootste aanbod Associate degrees van Nederland. De klassikale Associate degrees zijn dankzij de efficiënte manier van studeren en flexibele opzet bovendien prima te combineren met een baan en gezin.

NVAO Ministerie van OCW

"Een Associate degree maakt je breder inzetbaar en vergroot je kansen aanzienlijk"
Walther Ploos van Amstel

Universitair docent


Lees het interview
"Een Associate degree maakt je breder inzetbaar en vergroot je kansen aanzienlijk"
Walther Ploos van Amstel

Universitair docent

Lees het interview

Inspiratiemagazine voor iedereen die wil doorgroeien

Deze speciale klassikale editie van &door!- magazine staat boordevol verhalen van de werkvloer, nieuws over de arbeidsmarkt en branches, en nog veel meer inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière. Iets voor jou? Vraag het digitale magazine nu gratis aan!

Vraag nu gratis aan

&door!

ASUS Chromebook- en BladCadeau-actie

Schrijf je nu in voor een volledige MBO-opleiding, HBO-bacheloropleiding, masteropleiding of Associate degree en profiteer van een aantrekkelijke ASUS Chromebook-actie. Bij alle overige opleidingen ontvang je een tijdschriftenbon van BladCadeau t.w.v. € 50,-. Bovendien krijg je tijdelijk tot wel 35% korting op meer dan 250 opleidingen en cursussen. Wacht dus niet langer en schrijf je nu in.

Bekijk alle acties

ASUS Chromebook c423

Nog dagen!

Laatste dag!

Tot 24 april

Studeren met subsidie? Ontdek de mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor studenten en werkgevers waarmee je de netto opleidingskosten aanzienlijk kunt verlagen. In een aantal gevallen is studeren zelfs helemaal gratis. Zo wordt studeren extra aantrekkelijk.

Ontdek de mogelijkheden

Open dagen in januari en februari

Doorgroeien? Verken je mogelijkheden. Kom naar de open avond op 28 januari of de open dag op 8 februari! Een ideaal moment om vragen te stellen en je persoonlijk te laten adviseren over je studiekeuze. Daarnaast kom je alles te weten over thuis of klassikaal studeren bij de LOI, de online leeromgeving, de MBO- en HBO-opleidingen en de beroepsgerichte cursussen die je bij ons kunt volgen. 

Meld je nu aan

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree (Ad) is een graad binnen het hoger onderwijs. Een Associate degree omvat 120 studiepunten (EC’s) en duurt twee jaar. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kun je de opleiding sneller afronden. Je mag er ook langer over doen, tot maximaal drie jaar. Na afronding wordt een wettelijk erkend diploma behaald en mag de titel Associate degree worden gevoerd. Het eindniveau van een Associate degree ligt tussen MBO 4 en HBO-bachelor.

Beter inzetbaar

Vooral MBO-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt. Na het afronden van de Associate degree ben je beter inzetbaar en klaar voor een volgende carrièrestap. Het doel van een Ad-opleiding is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau. Bovendien kan een Ad dienen als opstap naar een HBO-bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-getuigschrift doorstuderen voor een HBO-bachelordiploma.

Perfecte aansluiting op bedrijfsleven

Een Associate degree mag door een onderwijsinstelling alleen worden aangeboden wanneer is aangetoond dat er in het bedrijfsleven ook daadwerkelijk behoefte aan Ad-afgestudeerden in dit vakgebied is. Een Ad-graad sluit dan ook perfect aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden en biedt Ad-afgestudeerden goede arbeidsmarktperspectieven.

Goede doorstroommogelijkheden

Na afronding van de Ad kun je direct aan de slag met het behaalde diploma. Ook kun je de behaalde 120 studiepunten (EC’s) inbrengen om vrijstelling aan te vragen bij inschrijving voor de bacheloropleiding waarvan de Ad is afgeleid en kan alsnog een erkend bachelorgetuigschrift worden behaald.

Waarom een Associate Degree? Bekijk het filmpje van het OCW

De Associate degree is een tweejarige studie met een sterk accent op de beroepspraktijk

"Associate degrees voorzien in een behoefte." Interview met Oscar Helfferich, businessunitmanager

Het opleidingenaanbod van de LOI is breed, toegankelijk en actueel. Businessunitmanager Oscar Helfferich legt uit waarom en gaat dieper in op de nieuwe Associate degrees (Ad's) .

Waarom biedt de LOI zoveel opleidingen aan?

Oscar Helfferich: “Dat is onze missie. We willen zo breed en toegankelijk mogelijk onderwijs aanbieden voor iedereen. LOI heeft van oudsher een groot assortiment aan functie- en taalgerichte opleidingen. Daarbij hebben we voortdurend gezocht naar nieuwe vakgebieden/talen. In 1996 en 1998 werden daar de HBO- en Mbo-opleidingen aan toegevoegd. Met LOI Kiddz verbreden we ons aanbod naar nieuwe doelgroepen. Een ander actueel voorbeeld is het aanbieden van de Associate degree, een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs.”

Wat zijn de nieuwste opleidingen in het LOI-assortiment?

“Een heel assortiment aan Mbo-opleidingen in de nieuwe beroepsgerichte vorm waaronder MBO Beveiliger, maar ook HBO Lerarenopleidingen Talen en Webredacteur. Er is namelijk blijvend of zelfs stijgend vraag naar mensen die hierin worden geschoold.”

Waarom biedt de LOI steeds meer Associate degrees aan?

“Vanwege de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Associate degrees voorzien daarin.Het zijn korte zelfstandige en beroepsgerichte opleidingen in het hoger onderwijs.”

Voor wie zijn de Associate degrees bedoeld?

“Voor mensen die zich willen kwalificeren op de eerste trede in het hoger onderwijs. Ad kan dienen als opstap naar een HBO bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-diploma doorstuderen voor een Hbo-getuigschrift. Maar het doel is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau.”

Welke voordelen hebben LOI-studenten en -cursisten?

“Een hoge mate van flexibiliteit, studeren in je eigen tijd, plaats en tempo, bij beroepsopleidingen erkend onderwijs en nationale of zelfs internationale certificering.”

Welke Associate degrees biedt de LOI momenteel aan?

“Ook daar hebben we de breedte gezocht. Van Associate degree Accountancy tot Ad Facility management en van Bouwkunde tot Media design. LOI is inmiddels de grootste aanbieder van Associate degrees.”

Nemen de kansen op de arbeidsmarkt toe na het volgen van een Ad-programma?

“Uiteraard. De naamsbekendheid van de Ad's en de bekendheid van het officiële programma is helaas nog niet zo groot omdat ze zo nieuw zijn; ook bij werkgevers niet. Maar als we uitleggen wat een Associate degree is, dan zijn juist werkgevers heel geïnteresseerd.”

Oscar Helfferich

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit staat bij ons voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Alle Associate degrees zijn geaccrediteerd door de NVAO.

Lees meer

Hoe werkt klassikaal studeren?

Alles over klassikaal studeren

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? De klassikale opleidingen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren met een baan en druk privéleven en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

Klassikaal studeren bij de LOI, zo werkt het

Diverse startmomenten en locaties

De klassikale opleidingen starten op meerdere momenten per jaar op verschillende goed bereikbare locaties in Nederland. De startmomenten worden per opleiding aangegeven. Bij inschrijving kun je zowel voor de eerstvolgende als voor een latere startdatum kiezen. Het studiemateriaal ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de eerste klassikale bijeenkomst. Daarmee heb je alles in huis om nog diezelfde dag te starten met de opleiding.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale bijeenkomsten ontmoet je om de drie weken je medestudenten en docenten in de klas. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en er wordt gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten is er veel ruimte voor oefening en vragen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan discussies met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor toetsing aan de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden optimaal geïntegreerd.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Daarnaast kun je via LOI Campus eenvoudig contact leggen met docenten en medestudenten én effectief leren met online studietools, zoals de kennistrainer, online hoorcolleges en live webcolleges (ook wel: webinars).

Begeleiding door topdocenten, tijdens bijeenkomsten én via internet

Tijdens de gehele opleiding krijg je intensieve begeleiding. Alle klassikale opleidingen worden verzorgd door docenten met veel ervaring in het werkveld van je studie. Vakspecialisten die hun kennis en kunde uitstekend weten over te dragen en iedere student uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof? De docent die de klassikale bijeenkomsten verzorgt, is ook buiten de bijeenkomsten altijd bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding. Is een stage onderdeel van de opleiding? Dan krijg je daarnaast tijdens de stage begeleiding door een praktijkbegeleider. En ben je toe aan de afstudeerfase van een HBO-bachelor? Met de ondersteuning van een afstudeercoach breng je de opleiding zeker tot een goed einde.

Gratis studiegids met alle klassikale opleidingen

Wil je alle informatie over onze klassikale opleidingen thuis ontvangen? Vraag dan de gratis studiegids Klassikaal studeren aan. In deze digitale gids kun je alles lezen over onze klassikale opleidingen en klassikaal studeren bij de LOI. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu de gids aan
Studiegids Klassikaal studeren

Nieuws

Profiteer van het Levenlangleren-krediet

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud dan kan je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van je HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kan je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer

Profiteer van het Levenlangleren-krediet
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Gratis beroepsinteressetest

Twijfel je welke richting je op wilt of welke beroepen en opleidingen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis en meest nauwkeurige beroepsinteressetest van Nederland kom je er snel achter.

Naar de beroepsinteressetest

Beroepsinteressetest