Toon 0 resultaten

Interview met docent Engels Mieke van Rosmalen

"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"

“Cursisten maken tijdens de cursus multimediale opdrachten. Zij spreken dan tijdens een filmpje teksten in. Ik luister deze af en geef commentaar op bijvoorbeeld de uitspraak of de zinsconstructie en de grammatica. Dit commentaar spreek ik in. Naast het corrigeren voor de LOI werk ik mee aan een lesmethode Engels voor de middelbare school, ben ik webredacteur en houd ik me bezig met vertaalopdrachten en het redigeren van teksten. Daarnaast ben ik bezig mijn schrijfwerkzaamheden uit te breiden en volg ik een opleiding aan de Schrijversvakschool te Amsterdam.

Levendiger en beeldender

De cursus vind ik goed in elkaar zitten. Je merkt dat er goed over de leerstof en de multimediale opdrachten is nagedacht. Volgens mij maken de multimediale opdrachten de leerstof zeker levendiger en beeldender. Ik kan me voorstellen dat het leuk is om op deze manier aan je spreekvaardigheid Engels te werken.

Opbouwende kritiek

Wat ik belangrijk vind in mijn werk is het motiveren van cursisten. Daarom geef ik ook bij elke opdracht commentaar en als ik kritiek heb dan altijd opbouwende. Ik merk dat cursisten soms problemen hebben met de grammatica of de beleefdheidsvormen. Dan zeggen ze bijvoorbeeld ‘I want ..’ in plaats van ‘I would like ..’. Maar aan het eind van de cursus kun je merken dat de cursisten een goed niveau hebben.”