Toon 0 resultaten

Marc van Bennekom, docent HBO-programma Management

“De manager van nu moet in staat zijn binnen organisaties samenwerking te bevorderen.”

Marc van Bennekom is docent HBO-programma Management van LOI Hogeschool, leidt klassikale bijeenkomsten voor deze opleiding en geeft gastcolleges op andere hogescholen in zijn specialisatie: besluitvorming in teams.

“Management omvat het plannen, organiseren, coördineren, beheersen en controleren van teams, processen en activiteiten. Wat betekent deze ‘droge definitie’ in de praktijk? Het betekent dat een manager in staat moet zijn om binnen een organisatie in te spelen op processen en activiteiten en daarbij doelgericht de samenwerking te bevorderen. En uiteraard moet hij of zij waar nodig leiding kunnen geven. 

Meer zelfsturende teams

Voor wie wil doorgroeien en wil meedraaien op tactisch en strategisch niveau, zijn de juiste management skills onontbeerlijk. In bedrijven en organisaties is te zien dat steeds meer gewerkt wordt met zelfsturende teams, project teams of multidisciplinaire teams. De verantwoordelijkheid voor het beheersen en coördineren van innovatie en tactische en strategische planning ligt meer en meer bij de professionals in die teams. Vakspecifieke kennis alleen is dan niet altijd voldoende. Ook voor managers die al jaren ervaring hebben, is het nuttig om nieuwe kennis op te doen over deze nieuwe manier van werken. Want veranderingen gaan steeds sneller en het is van belang hier goed mee om te kunnen gaan.

Groeien in je carrière

Deze ontwikkeling die organisaties steeds ‘platter’ maakt, kan enerzijds druk op de medewerkers leggen maar maakt het werk vaak ook stukken interessanter. Bovendien biedt het veel kansen om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je carrière. Met een managementopleiding van LOI Hogeschool maak je meteen een goede start. Je doet kennis en vaardigheden op die je direct kunt toepassen in je werk. Na afloop beschik je over alle skills van de manager van nu.”