Toon 0 resultaten

Een nieuwe uitdaging? Je droom werkelijkheid maken? Of gewoon zin om iets totaal anders te doen? Dan is het tijd voor een carrièreswitch. Sesanne Leeuwenburg (30) hing haar toga aan de wilgen voor een carrière als foodblogger.

“Mensen kunnen het gevoel hebben dat je iets weggooit als je na je studie een heel andere richting op gaat, maar soms voelt iets gewoon niet goed meer. Sommigen kunnen tot hun pensioen werk doen wat ze prima vinden, maar voor mij is prima niet goed genoeg. Ik riep op mijn dertiende al dat ik advocaat wilde worden. Tijdens mijn studie Rechten heb ik me weleens afgevraagd of ik die weg echt moest inslaan. Maar ik wilde het afmaken. Rechten is zo’n brede studie die altijd wel weer een ingang biedt naar iets anders dan de advocatuur.

Dertigersdilemma

Ik ging werken op een onwijs leuk kantoor, maar na anderhalf jaar begon het te kriebelen. Het vakgebied waarin ik werkte, vastgoed, lag me niet en misschien was het ook wel een soort dertigersdilemma. Privé was ik happy, maar in mijn werk miste ik de drive die ik in het begin had.

In die periode vroeg een ernstig zieke vriendin me een aantal gezonde recepten voor haar samen te stellen. Ik was veel bezig met gezond, biologisch eten. Steeds meer mensen wilden recepten, dus begon ik een blog om ze daarop te plaatsen. Hetzelfde deed ik op een facebookpagina. Mijn vriend vroeg: ‘wat is je doel?’. Ik zei: ‘nou ja, honderd likes is al heel wat’. Toen ik na een dag 250 likes had, realiseerde ik me dat er meer mensen op zaten te wachten dan ik dacht.

Workshops geven

Ik begon The Lion Kitchen toen ik nog in loondienst was, maar in maart 2014 besloot ik me helemaal op het foodbloggen te richten. Nu verdien ik mijn geld met onder meer bloggen, recepten bedenken, workshops geven en als cateraar. Het is absoluut minder dan een advocatensalaris, maar dat boeit me niets. Ik koop hooguit minder kleding en ga minder vaak naar de kapper. Spijt van mijn studie heb ik niet. Die opleiding en mijn werkervaring hebben me een heleboel basiskennis opgeleverd die van pas komt bij het ondernemerschap. Als uiteindelijk blijkt dat ik hier mijn geld niet meer mee kan verdienen, heb ik niet gefaald. Dan is het in elk geval de leukste periode uit mijn leven geweest.”

Tip

Heb jij ook een droom die je wilt najagen? Sesanne tipt: “Spring niet meteen in het diepe. Geef je passie eerst naast je werk een plek en bouw het rustig op.” 

www.thelionkitchen.com

Sesanne Leeuwenburg