Toon 0 resultaten

Is het op de huidige arbeidsmarkt verstandig om vol voor je droombaan te gaan? Of is dat in deze tijd onrealistisch en blijft het helaas bij dromen? Het antwoord? Het hangt helemaal af van je aanpak, de sector die je kiest en je wensen en talenten.

Toen Nina Nannini (37) geschiedenis ging studeren in de jaren negentig, vroeg iedereen haar: wil je werkloos worden? Daar werd ze kwaad om, maar nadat ze was afgestudeerd, moest ze wel zestig sollicitatiebrieven versturen voordat ze haar eerste baan kreeg op de marketing- en salesafdeling van General Electric. Nannini wist dat ze graag iets wilde doen met media en bij Reed Elsevier kwam haar wens in vervulling toen ze nog geen vier jaar later – op redelijk jonge leeftijd – uitgever werd.

De juiste papieren had ze niet, maar daar liet ze zich niet door weerhouden. ”Succes is voor mij weten waar je wilt komen en de discipline hebben om daar stap voor stap naartoe te werken”, vertelt ze. ”Je moet goed voor jezelf opkomen, proactief zijn en onderhandelen. En durf te doen wat bij je past.”

Na elf jaar in loondienst creëerde Nina onlangs voor zichzelf opnieuw een droombaan: haar eigen bedrijf. ”Ik kan als zelfstandig ondernemer meer mijn eigen ideeën en concepten uitvoeren. Zo organiseer ik nu reizen voor professionele trainingen in Italië, het land waar ik ben geboren en waar mijn familie en vrienden wonen.

Breed inzetbaar

Door de crisis is het de komende jaren minder makkelijk om net als Nannini je eigen bedrijf te starten of je droombaan te vinden. ”De bomen groeien niet meer tot in de hemel”, vertelt Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsvraagstukken aan de Universiteit van Tilburg. ”Met solliciteren moet je proactiever zijn, want de werkgelegenheid komt niet snel meer terug op het oude niveau.” ”De arbeidsmarkt is niet altijd heel goed voorspelbaar, maar het lijkt erop dat de groei op dit moment vooral zit in de sectoren techniek, metaal en zorg”, zegt Wilthagen. ”Mijn advies: richt je op die sectoren. Dat betekent niet dat je tegen wil en dank verpleegkundige of lasser moet worden; je kunt bijvoorbeeld ook iets met communicatie doen in die branche. Verder is door ontvolking in bepaalde gebieden de kans dat je je droombaan vindt in bijvoorbeeld het onderwijs in de regio kleiner dan in de randstad. En is specialiseren tijdens de studie niet meer zo nodig, je moet vooral breed inzetbaar zijn. Werkgevers hebben vaak liever dat je die specialisatie doet als je bij hen werkt.” Al tijdens je opleiding zou je in deze sectoren een bijbaan of stage moeten doen, vindt Wilthagen. ”Ook kan het helpen om jezelf via social media onder de aandacht te brengen bij werkgevers die je interessant vindt. Maak een LinkedIn-profiel aan en zorg dat je in de community komt van werkgevers; volg ze. Heel vaak wordt op die manier gerekruteerd.” Ondanks de crisis blijft het volgens de hoogleraar belangrijk om je hart en talent te volgen. ”Die motivatie heb je absoluut nodig, anders wordt het niets. Maar dat betekent niet dat je er blind voor moet gaan.” 

Warmlopen

We konden het ons jarenlang permitteren om dat wel te doen, maar zijn nu in een tijd beland dat we reëel moeten zijn, vindt ook Inge Hindriks. Ze is coach en heeft haar eigen bedrijf, Soulstainability, dat onder meer Het Talentenspel organiseert waarbij de spelers hun talenten kunnen vinden. ”Je moet zeker niet zomaar je baan opzeggen om voor je droombaan te gaan. Je kunt ook met kleine keuzes binnen je huidige baan dichter bij je droom komen of naast een parttime baan iets doen wat je inspireert. Het is belangrijk om te achterhalen wat je talenten zijn, want daar haal je

energie uit.” Als je je talenten kent, ben je er nog niet. ”Veel mensen kiezen wat uit een beroepskeuzetest komt, maar ergens goed in zijn hoeft niet doorslaggevend te zijn”, stelt coach en consultant Iris Dorreboom, die samen met Rudi de Graaf het boek ”De droombaan veroverd” schreef. ”Je moet ook goed weten waar je echt warm voor loopt en wat jouw werk betekenis geeft. Anders vind je je droombaan niet.”

Je droombaan heeft te maken met het doel dat je wilt bereiken in je leven. Andere banen kunnen een middel zijn om dat doel te verwezenlijken. ”Als je huidige baan voor 80 procent in de juiste richting gaat, zit je goed”, zegt Dorreboom. ”Het kan ook zijn dat je droombaan nog niet bestaat. Als je op een bepaald moment ongelukkig wordt van je werk, zit je in elk geval op de verkeerde weg.” Zorg dat je goed in de gaten houdt wat werkelijk belangrijk is voor jou. Als geld een belangrijke drijfveer voor je is, kies dan ook een baan waarmee je goed verdient.

Als je goed weet wie je bent en wat je wilt, lukt het beter om jezelf te presenteren aan de werkgevers of opdrachtgevers die bij je passen. Dorreboom: ”Zet jezelf zo neer dat je kan worden gevonden. Je moet erop uit en iedereen vertellen wat je wilt, zelfs als je bij de bakker staat. Je weet nooit wie dan opeens zegt: Ik ken nog wel iemand die ...”

Bijbeltje

Jennifer van Balkom (35) koos voor die aanpak. Na haar opleiding aan de Hogere Hotelschool werkte ze in de marketing, maar ze voelde dat ze eigenlijk iets anders wilde doen. ”Ik mailde mensen met de vraag: Waar vind jij dat ik goed in ben? Ik ben ook heel veel koffie gaan drinken met familie, vrienden en kennissen. Uit die gesprekken kwam een patroon naar voren: ik wilde iets doen met trainingen en coaching, maar wist niet in welke vorm precies.” Om dat te achterhalen deed Van Balkom veel research op internet; ze las blogs en sloot zich aan bij online communities, zoals die van Ben Tiggelaar, wiens boek ”Dromen Durven Doen” haar ”bijbeltje” is. Daarna schreef ze een businessplan voor haar eigen ”droomonderneming”. ”Je kan zo’n plan ook schrijven voor een gewone baan. Er staat in detail in wat ik kan, wil, hoe ik dit ga doen en wie mij daarvoor gaat betalen. Daarnaast praat ik met een coach die me hierin motiveert en ondersteunt.” Intussen heeft Jennifer het coaching- en adviesbureau LifeEngineer opgericht. De crisis heeft haar nooit ontmoedigd. ”Ik geloof dat je motivatie krijgt door je hart te volgen. Dat straal je uit en mensen pikken dat op.”