Toon 0 resultaten

De open cultuur, leuke collega’s en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen het bedrijf zijn voor Ilja Robben slechts een paar redenen om bij haar werkgever Oxyma te blijven. Ze werkt er al vijftien jaar. “De kansen liggen hier voor het oprapen.”

Bij marketing performance bureau Oxyma werken zo’n 270 mensen. Robben was 25 jaar toen ze in dienst kwam bij het bedrijf. “Jong en ambitieus was ik. Ik werd aangenomen als Account Executive, maar wilde graag de kant van de commercie op. Binnen een jaar was ik Client Service Manager. Typisch Oxyma: als je uitspreekt wat je wilt en laat zien dat je het kunt, krijg je die kans.” Ze noemt de mentaliteit in het bedrijf Rotterdams. “We werken hard en zijn er voor elkaar. We bespreken veel en proberen elkaar te helpen. Maar ook: vrijdagmiddagborrels, samen sporten. Niet alleen omdat we fun en gezond leven belangrijk vinden, maar ook omdat het verbroedert.”

Jezelf ontwikkelen

‘Mensen zijn ons kapitaal’, dat is de heersende opvatting binnen Oxyma. “Dat zie je aan de zorgvuldigheid waarmee hier mensen worden aangenomen en geplaatst. In de sollicitatieprocedure wordt een talentenanalyse gemaakt, maar ook daarna kun je jezelf blijven ontwikkelen. Ik heb al heel wat trainingen gedaan. Als je intern solliciteert, doe je weer een assessment en rollenspellen, zodat je je ontwikkelpunten kunt ontdekken. Ik heb het net weer gedaan en vind het heel waardevol om te zien waar ik sta.” Robben is nu Key Client Service Manager, verantwoordelijk voor twee grote accounts en leidt twee teams van respectievelijk 25 en 15 man. “Ik doe precies wat ik leuk vind. De teams, de dienstverlening… het past allemaal bij mij. Oxyma staat niet stil. Het bedrijf anticipeert op wat er in de markt gebeurt. We nemen bedrijven over en hebben internationale ambities. Dat motiveert enorm. Het voelt alsof ik op een rijdende trein zit. En het is te leuk om eraf te springen.”