Toon 0 resultaten

Sinds een aantal jaar verzorgt de LOI opleidingen voor het personeel van Ormer Solutions. "Vanzelfsprekend", noemt Michel Westdijk, directeur van het ICT-detacheringsbedrijf, het bekostigen van opleidingen. "In onze branche is het van levensbelang dat medewerkers bijblijven. De ontwikkelingen gaan heel hard. Als je nu de ICT instapt, ben je tot je pensioen aan het leren."

Belang

Op dit moment volgen vijf ICT’ers die in dienst zijn bij Westdijk, een HBO-opleiding. "Het is een wederzijds belang. Zowel de werknemer als de werkgever wordt er beter van. Als je als specialist wordt gedetacheerd, krijg je leukere opdrachten. Dat is goed voor het werkplezier. En met goedgeschoold personeel halen wij de beste klanten binnen. Medewerkers realiseren zich het belang van studeren en willen een stap verder. Bij de werkgever kunnen de studerende ICT’ers terecht voor vragen of begeleiding. "We proberen als werkgever coachend te zijn, voor en tijdens de opleiding", vertelt Westdijk. "Als medewerkers een onderwijsbehoefte hebben, maken ze in overleg met het bedrijf een ontwikkelingsplan. Werknemers weten vaak zelf heel goed wat ze nodig hebben en wat ze willen leren. Wij kunnen bij die keuze adviseren. Ook helpen we met plannen en brengen we studerende medewerkers in contact met collega’s die dezelfde studie volgen of hebben gevolgd. Onze mensen zijn soms ver van huis gedetacheerd. Als ze dan na een lange werkdag nog aan de studie moeten, kan dat best zwaar zijn", realiseert Westdijk zich. "De leidinggevenden houden de voortgang van de studie bij. Als het even niet gaat of spaak loopt, signaleren zij dat en proberen de medewerker te stimuleren." Maar volgens Westdijk hebben de werknemers meestal uit zichzelf de motivatie om door te gaan.

Tips voor het combineren werk en studie

Van de werkgever:

  • Planmatig werken is heel belangrijk. Weet waar je heen wilt.
  • Maak met een collega of coach een planning en houd je daar aan.
  • Zorg dat de opleiding die je kiest, past bij je dagelijkse werkzaamheden. Zo kun je dat wat je in theorie leert direct toepassen in de praktijk.

Van de werknemer:

  • Kies vaste momenten waarop je studeert. En doe dat dan ook. Als je in een flow komt, wen je aan het studeren.
  • Zoek iets waarmee je jezelf goed kunt motiveren.
  • Zorg voor een rustige omgeving waar je je goed kunt concentreren tijdens het leren.