Toon 0 resultaten

In Nederland hoort het op de een of andere manier nog steeds niet om over geld en salarissen te praten. Raar vind ik dat; je salaris is toch gewoon een beloning voor je inzet? In Amerika doen ze er veel luchtiger over. Daar kun je heel makkelijk aan iemand vragen wat ´ie verdient. Aangezien Quote een blad is dat onder meer gaat over geld, ondernemen en ook salarissen, zou ik het vreemd vinden als ik zelf niet zou willen vertellen wat ik verdien. Als redacteur verdiende ik 3.200 euro per maand, nu verdien ik 6.500 euro. Ik ben er dus goed op vooruit gegaan. Of dat een drijfveer was om te solliciteren? Nou, als ik hoofdredacteur was geworden en niet méér was gaan verdienen, had ik me wel even achter mijn oren gekrabd. Maar het is zeker geen hoofdreden geweest. Ik vind mijn salaris een mooi bedrag en ik weet er wel raad mee. Per maand wil ik sowieso duizend euro gaan sparen. Dan heb ik nog genoeg over. Ik ben niet enorm van de designerkleding, maar ik wil mezelf af en toe wel verwennen met iets duurs en dat is dan meestal een tas.

Mijn vriend woont in Georgië, waar hij voor de EU een vredesmissie uitvoert, dus zal er ook zeker geld opgaan aan tickets die kant op. Volgens mij verdient mijn vriend minder dan ik en dat vinden we allebei geen enkel probleem. Mij gaat het echt niet om wat mijn partner verdient, wel om dat hij ambities heeft, niet lui is en met plezier zijn werk doet. Hoe ik de toekomst zie? Ik ben niet zo van het vooruitkijken. Ik ben net aan deze nieuwe klus begonnen en kan dit nog heel lang doen. Voorlopig zit ik hier helemaal op mijn plek. Op privégebied hoop ik zeker moeder te worden. Ik ben bijna 35 jaar en ben me ervan bewust dat de klok doortikt. Maar nu nog even niet, het is iets voor de langetermijnagenda.”

Wie is Mirjam van den Broeke?

Naam: Mirjam van den Broeke (34)
Geboren:
Gorinchem (opgegroeid in Barendrecht)
Opleidingen:
Dansacademie, Nederlands Recht, Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek
Werkte als:
redacteur bij Quote, Hide & Chic en als columnist bij Glamour
Schreef:
samen met Femmetje de Wind de boeken Wat wil de man? en Wat wil de vrouw?
Is nu:
hoofdredacteur van Quote
Burgerlijke staat:
relatie

Meer inspiratie?

Lees ook de verhalen van andere BN’ers, zoals van een succesvolle producer en dj, bekende weervrouw en oud-proftennisser. Of ontdek nu welke opleidingen en beroepen bij jou passen met de gratis LOI Beroepsinteressetest. Een van de nauwkeurigste beroepsinteressetests die op dit moment in Nederland op internet te vinden is.

Bekijk alle interviews Doe de beroepsinteressetest