Toon 0 resultaten

Met bijna twintig Associate degree programma’s heeft LOI Hogeschool het grootste Ad-aanbod van Nederland. Werk & Carrière zet de belangrijkste feiten en voordelen over deze relatief nieuwe opleidingen op een rij.

Wat is een Associate degree ook alweer?

Een graad in het hoger beroepsonderwijs. Deze werd in 2013, na een pilotfase, opgenomen in de wet. De Associate degree sluit aan op de vraag van het bedrijfsleven naar meer hogeropgeleiden voor specifieke functies. Het niveau zit tussen MBO-4 en HBO-bachelor. De Ad duurt twee jaar, omvat 120 studiepunten (EC’s) en biedt prima arbeidsmarktperspectieven. Alle Ad-programma’s van LOI Hogeschool zijn goedgekeurd door de NVAO. Na afronding krijgen studenten een wettelijk erkend diploma en mogen ze de titel Associate degree voeren.

Voor welke doelgroep zijn Associate degrees interessant?

Voor MBO-4 studenten en mensen met een aantal jaar werkervaring. Zij vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt. Na afronding zijn ze beter inzetbaar en klaar voor een volgende loopbaanstap. Daarnaast kan een Ad dienen als opstap naar een HBO bachelor. Circa 6000 studenten volgen inmiddels een bekostigde Ad.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond Ad-programma’s?

De Associate degree wordt een aparte opleiding, los van de HBO bachelor. Hiermee krijgt het hoger onderwijs er een zelfstandig opleidingsniveau bij waardoor er voor studenten nog meer te kiezen valt.

Wat gaat er veranderen?

De Ad bestaat nu als tweejarig traject dat gekoppeld moet zijn aan een HBO-bachelor. Door die koppeling los te laten komt er meer ruimte voor de Ad om een eigen pedagogisch concept en arbeidsmarktprofiel te ontwikkelen. Hierdoor krijgt de Associate degree een eigen identiteit en wordt ze herkenbaar als zelfstandige opleiding. Door een grotere verscheidenheid aan Ad’s ontstaat voor de studenten meer keuzevrijheid.

Welke voordelen hebben studenten die een Ad doen bij de LOI?

Veel flexibiliteit, studeren in eigen tempo en erkend gecertificeerd onderwijs. Na afronding van de Ad kunnen studenten direct aan de slag met het behaalde diploma. Ook kunnen ze de behaalde 120 studiepunten inbrengen als vrijstelling bij inschrijving voor de bacheloropleiding waarvan de Ad is afgeleid, en kan alsnog een erkend bachelor getuigschrift worden behaald.

Wat zijn de nieuwe en populaire Ad-programma’s van de LOI?

Accountancy, Logistiek en Economie en Projectleider techniek zijn de nieuwste Ad’s in het aanbod. Populaire opleidingen zijn: Associate degree Media design, Ad Office management en ad Retailmanagement. Lees meer over de Ad’s via https://www.loi.nl/hogeschool/associate-degrees.