Toon 0 resultaten

1. Sta open voor nieuwe technologieën en werkwijzen. Niet alleen in technische beroepen, maar ook in bijvoorbeeld de thuiszorg moeten werknemers rekening houden met de invoering van nieuwe manieren van werken. Zo proberen ondernemers de productiviteit op te vijzelen.

2. Werkgevers zitten doorgaans niet te wachten op werknemers die zich heel erg hebben gespecialiseerd in een bepaald onderdeel van het werk. Ze vinden het belangrijker dat potentiële werknemers breed inzetbaar zijn. Specialistische kennis is relatief gemakkelijk bij te spijkeren op de werkplek.

3. Nederlandse studenten hebben veel bijbaantjes. Kijk bij de keuze van die baantjes niet alleen naar het salaris en de gezelligheid. Sommige banen bieden de mogelijkheid alvast zinvolle ervaring op te doen.

4. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen om niet te worden verrast. ICT gaat overal een grotere rol spelen. Hierdoor verandert de inhoud van veel banen razendsnel.

5. Doe eens per jaar een ”opleidings-APK” waarbij de vraag is welke opleidingen nuttig zijn. Als de werkgever niet uit zichzelf opleidingen aanbiedt, vraag dan naar de mogelijkheden. De meeste bedrijven hebben een budget voor het bijscholen van het personeel. Het functioneringsgesprek is een goede gelegenheid om dat ter sprake te brengen.

6. Wie werkt in een krimpende sector doet er verstandig aan zich te oriënteren op omscholingsmogelijkheden. Nu iedereen langer moet doorwerken, is het-zal-mijn-tijd-wel-duren een te gemakkelijk uitgangspunt.