Toon 0 resultaten

Engels op de werkvloer

Nederlanders staan bekend om hun goede beheersing van de Engelse taal. Zo kun je vast zonder moeite in het Engels bestellen in een restaurant, een Engelse film volgen of een verdwaalde toerist de weg wijzen. Maar dat betekent niet dat het op de werkvloer ook goed gaat.

Drie veelgemaakte fouten

Volgens coach Buffi Duberman is vooral de passieve kennis van de Engelse taal goed onder Nederlanders. Nederlanders begrijpen veel, maar bij zelf spreken gaat het vaak mis. Vooral op zakelijk gebied. NU.nl sprak met Duberman over de meest voorkomende fouten. Wij bespreken hieronder 3 veelgemaakte fouten volgens Duberman.

1. De aanhef en afsluiting van een mail

In het Nederlands beginnen we een mail vaak met alleen ‘Beste’ als je niet weet aan wie je de mail precies richt. In het Engels is dit geen goed idee. Begin je de mail met enkel ‘Dear’? Dan noem je de ontvanger ‘schatje’.

‘Greetings’ wordt vaak als afsluiter gebruikt. Dit lijkt logisch, alleen wordt dit woord in het Engels alleen rond de kerstdagen gebruikt. Tip van Duberman: ‘Kind regards’ voor formele mails en ‘Best’ kan zowel formeel als informeel.

2. Het verschil tussen ‘when en if’

Moet je voor je werk vaak onderhandelen met een Engelse partij? Onthoud dan het volgende. In Nederland zeggen we ‘Als we het eens worden’. Maar als je dat vertaalt met ‘When we agree’, ben je meteen klaar met de onderhandeling en geef je de deal als het ware cadeau. Gebruik dus altijd ‘if’ tot de deal rond is. Pas als de deal rond is, gebruik je 'when'.

3. Het eens of oneens zijn

Nederlanders kunnen bot overkomen. Let er dus op dat je niet letterlijk het Nederlands vertaalt. Ben je het met iemand eens, dan kun je woorden als ‘totally’, ‘completely’ of ‘definitely’ gebruiken. Ben je het oneens met iemand? Laat dan altijd eerst weten dat je begrijpt wat een ander zegt. ‘I tend to think’, ‘I would believe’ of ‘It seems to me’ zijn goede opties om duidelijk te maken dat je het anders ziet.

Bron: NU.nl

Effectief Engels leren met een unieke methode

Wil je zakelijk Engels leren? Dan ben je bij de LOI aan het juiste adres. We bieden je Engelse cursussen voor zakelijk gebruik op elk niveau. Zo vind je altijd een taalcursus zakelijk Engels die bij je past! Bovendien kun je elke taalcursus Engels van de LOI afsluiten met een erkend Cambridge-examen. Bij de LOI leer je de taal met een unieke methode. Je krijgt:

  • Een persoonlijke docent
  • Helder en aansprekend lesmateriaal
  • Drie slimme online studietools

Zo leer je de taal echt goed spreken, verstaan, lezen én schrijven. Je boekt snel resultaat en haalt zeker je einddoel. Maak nu je keuze.

Zakelijk

Cursussen

Twijfel je over je startniveau? Dialang biedt uitkomst.

Met Europese steun is er een toetsprogramma ontwikkeld waarmee je je eigen taalvaardigheidsniveau in een groot aantal Europese talen kan vaststellen. Bijvoorbeeld als je wilt weten of je taalvaardigheidsniveau in het Engels voldoende is om aan bepaalde eisen te voldoen. Dit programma is voor iedereen beschikbaar en kan hier worden gedownload.

Effectiever leren dankzij een unieke taalmethode

Een persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. De docent geeft gesproken feedback en helpt je met de juiste uitspraak.

Helder, aansprekend lesmateriaal

Onderzoek bewijst dat je beter leert van papier. Daarom krijg je bij de LOI slim opgebouwd lesmateriaal met veel afwisseling.

Slimmer leren met unieke studietools

De online leeromgeving biedt je verschillende talentools. Ontdek hoe deze tools jou helpen bij het leren van de taal.

Meer informatie