Engels voor gevorderden en meergevorderden

Vakgebied

Engels voor gevorderden en meergevorderden

Leer met deze cursus snel en voordelig Engels op topniveau (CEF-niveau C1). Ook twee keer zo snel te volgen. Eventueel af te sluiten met een officieel Cambridge-examen.

In het kort

In het kort

Leer met deze cursus snel en voordelig Engels op topniveau (CEF-niveau C1). Ook twee keer zo snel te volgen. Eventueel af te sluiten met een officieel Cambridge-examen.

Lesgeld thuisstudie
17 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
17 maanden
Niveau
C1
Diploma
Cambridge English-diploma

Beheers je het Engels op beginnersniveau en wil je snel en voordelig Engels op topniveau (CEF-niveau C1) leren? Bijvoorbeeld omdat je voor je werk perfect Engels moet kunnen spreken? Dan is deze combinatiecursus Engels voor gevorderden en meergevorderden een uitstekende keuze. Op een levendige en effectieve manier leer je de taal op topniveau spreken, verstaan, schrijven en lezen. Je leert de perfecte uitspraak, met behulp van teksten ingesproken door ‘native speakers’. Na afloop beheers je de Engelse grammatica en heb je een flinke woordenschat opgebouwd. Bovendien weet je heel veel over het land. Het perfectioneren van je Engels is niet alleen leuk en handig, taalkennis op hoog niveau is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft je een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt!

De LOI biedt de cursussen Engels voor gevorderden en Engels voor meergevorderden ook los aan, maar met deze combinatiecursus ben je een stuk goedkoper uit. Bovendien sla je meteen twee vliegen in één klap.

Daarom kies je voor de cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden

 • Studeer slimmer en voordeliger!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen
 • Gratis online hoorcolleges voor extra uitleg.
 • Ook 2 x zo snel te volgen.
 • Persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten.
 • Inclusief MP3-bestanden ingesproken door “native speakers”.
 • Optioneel: internationaal erkende diploma’s First Certificate in English (CEF-niveau B2) en Certificate in Advanced English (CEF-niveau C1) van Cambridge English Language Assessments.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

"The Economist leest nu een stuk makkelijker weg"
Marc van der Spek

Cursist Engels voor meergevorderden


Lees het interview
"The Economist leest nu een stuk makkelijker weg"
Marc van der Spek

Cursist Engels voor meergevorderden

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De LOI-cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis van de Engelse taal naar topniveau wil brengen. Dat kan zijn omdat je (regelmatig) naar Engeland of een ander  Engelstalig land op vakantie gaat en perfect in het Engels wilt kunnen communiceren, of omdat je voor je werk foutloos Engels wilt kunnen spreken.

Voor jezelf

Je kunt de taalcursus Engels voor gevorderden en meergevorderden volgen, omdat je een passie hebt voor de Engelse taal. Misschien ga je vaak op reis en wil je je perfect kunnen uitdrukken in het Engels. Wat de reden ook is, de kennis die wordt opgedaan met de cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden komt altijd van pas! Na afloop van de cursus spreek je perfect Engels!

Voor je werk

Kennis van de Engelse taal is een echte pre, zeker als je bij een internationaal bedrijf werkt. Een diploma Engels voor gevorderden en meergevorderden staat zeker goed op je cv!

Einddoel

Na afloop van de cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden beschik je over zeer professionele kennis van de taal. Uiteraard hoort daarbij ook een uitstekende kennis van de grammatica. Bovendien leer je door de vele onderwerpen die behandeld worden meteen veel over diverse Engelstalige landen en de gewoonten en gebruiken van de bevolking. Met deze cursus breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende C1-niveau.

Internationaal erkend CEF-niveau

Het niveau dat je haalt met deze cursus wordt volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEF) internationaal aangeduid met CEF-niveau C1. Je kunt ook een internationaal erkend examen afleggen. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vooropleiding

Voor de cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden is Engels op HAVO-niveau of een cursus Engels voor beginners (CEF-niveau B1) gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden

Met de combinatiecursus Engels voor gevorderden en meergevorderden breid je je woordenschat flink uit. Daarbij komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo is er o.a. aandacht voor toerisme, cultuur, politiek, economie en zakendoen. Je begint bij de basis en vergroot met ieder hoofdstuk je woordenschat. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Want je leert een taal pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Na het afronden van de cursus voer je moeiteloos diepgaande gesprekken met Engelstaligen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je hebt een zeer uitgebreide woordenschat en kunt je genuanceerd uitdrukken. Je volgt moeiteloos het nieuws in Engelse kranten en op de Engelse televisie. Nu je het Engels goed spreekt, kun je ook actief deelnemen aan gesprekken op hoog niveau, zoals vergaderingen, en ga je een pittige discussie niet uit de weg!

Je perfectioneert je uitspraak door te oefenen met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Engels de moedertaal is. Speciale aandacht is er voor uitspraakkwesties waar vooral Nederlanders vaak moeite mee hebben.

Lezen en schrijven

Na het afronden van de cursus lees je zonder moeite artikelen in een Engelse krant of een Engels tijdschrift. Ook de rijke Engelse literatuur vormt geen probleem meer. Je schrijft straks ook zonder problemen verschillende formele en informele teksten. Of het nu een zakelijke brief is of juist een persoonlijk bericht waarin je je gevoelens uitdrukt.

Meteen toepassen

Je past het geleerde in de cursus direct toe in uitdagende oefeningen. Je voert gesprekken in online multimediale opdrachten, test je tekstbegrip, beantwoordt vragen n.a.v. audiofragmenten of beargumenteert je mening. Kortom, je gaat de taal meteen actief gebruiken. Want alleen zo leer je de taal echt!

Complete cursus

De cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden omvat alles wat je nodig hebt om een taal goed te leren. Zo krijg je:

 • helder geschreven lesmateriaal met afwisselende oefeningen
 • leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen
 • audiobestanden (MP3), ingesproken door native speakers
 • online hoorcolleges voor extra uitleg
 • persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten
 • online inspreken en snel gesproken feedback terug.
Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.


Lees wat onze cursisten erover zeggen
"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.

Lees wat onze cursisten erover zeggen

Examens en diploma

Examen

Bij Engels voor gevorderden en meergevorderden kun je zelf kiezen of je beide examens aflegt (dus gevorderden en meergevorderden) of dat je alleen het meergevorderden examen doet. Beide examens worden afgenomen door Cambridge English Language Assessments en kunnen in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op zwierslanguagetraining.nl.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

De diploma’s First Certificate in English (CEF-niveau B2) en Certificate in Advanced English (CEF-niveau C1) worden uitgegeven door Cambridge English Language Assessments, zijn internationaal erkend en hebben toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

Als je de cursus Engels voor gevorderden en meergevorderden hebt gevolgd, beschik je over een uitstekende basis voor HBO Vertaler Engels of HBO Lerarenopleiding Engels. Je krijgt dan vrijstelling voor Algemeen Engels niveau C1.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer, geluidsfragmenten en bij veel cursussen multimediale oefeningen.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 17 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel voor supersnel resultaat.
 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 17 x € 49,00 (€ 61,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Meer informatie over de examenkosten vind je op zwierslanguagetraining.nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
17 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
17 maanden
Niveau
C1
Diploma
Cambridge English-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!