Diploma Tandartsassistent steeds belangrijker

Wie als tandartsassistent werkzaam wil zijn, wordt door de beroepsvereniging tandartsen in Nederland, de KNMT, verplicht een erkend MBO-diploma te halen.

Strengere eisen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg hecht steeds meer waarde aan de kwaliteit en opleiding van tandartspersoneel. In de praktijk blijkt dat veel tandartsassistenten niet beschikken over een erkend MBO-diploma. Tijdens onderzoeken wordt hier door de Inspectie steeds meer op gelet. Vanaf 1 september 2018 wordt het hebben van MBO 4-diploma zelfs verplicht gesteld. Niet vanuit de overheid, maar vanuit de beroepsvereniging KNMT die verantwoordelijk is voor de handhaving op de kwaliteit van zorg. Reden genoeg dus om nu de juiste papieren te halen. Dit geldt niet voor de groep tandartsassistenten met een arbeidsovereenkomst van voor september 2018.

Studeren op de manier die bij je past

Als tandartsassistent heb je het al druk genoeg. Bij de LOI kun je de opleiding MBO Tandartsassistent daarom doen op de manier die het beste bij je past: thuis of klassikaal. Voor welke studievorm je ook kiest: na afloop heb je alle benodigde kennis en vaardigheden op zak en beschik je over een officieel erkend MBO 4-diploma!