Toon 0 resultaten

Hoe blijf je gemotiveerd en gezond doorwerken tot je 67e? Dat is de centrale vraag in de campagne ‘Duurzame inzetbaarheid’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Projectleider Annemiek Wortman (45) vertelt hoe je de eindstreep die pensioen heet, haalt.

Goed aan het werk zijn, nu en in de toekomst. Dat is volgens Annemiek de definitie van duurzame inzetbaarheid. ”Gezond, competent, productief en gemotiveerd”, legt ze uit. ”Zodat je aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt – voor je huidige en toekomstige werkgever – en moeiteloos je pensioen haalt.” De verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar was de aanleiding voor de campagne. Annemiek: ”We moeten allemaal langer doorwerken, maar dat moet in de praktijk wel kúnnen, qua gezondheid bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat werkend Nederland daar maatregelen voor neemt.”

Kom in actie!

”Bovendien is de arbeidsmarkt volop in beweging”, gaat Annemiek verder. ”Ook dat vraagt om actie. Beroepen veranderen of verdwijnen zelfs. Kijk maar naar supermarkten waar zelfscankassa’s hun intrede doen. Je hoeft geen wiskundige te zijn om de toekomst van het kassaberoep te voorspellen: dat verdwijnt.” Het is volgens Annemiek daarom belangrijk je elk jaar af te vragen of je werk nog genoeg perspectief biedt. En of dat de komende jaren zo blijft. ”Is je antwoord negatief? Kom dan in actie! Kijk hoe je ervoor kunt zorgen dat je wel goed aan het werk en aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt blijft.” Annemiek geeft vijf aandachtspunten die je op weg helpen naar duurzame inzetbaarheid, ofwel aanwijzingen om fluitend naar je werk te gaan:

1. Betrokkenheid

”Zorg ervoor dat je werk doet dat je echt leuk vindt. Is er ruimte voor verbetering? Denk dan alvast na over je volgende werkplek en bespreek de mogelijkheden met je leidinggevende. Als je dat in je huidige werk niet kunt vinden, denk dan na over een volgende stap. Zo blijf je mentaal fit en ga je met plezier naar je werk.”

2. Voorzieningen

”Doe je werk waar je goed in bent? Kun je je ei erin kwijt of ben je vooral bezig met neventaken? In ziekenhuizen zie je bijvoorbeeld dat het personeel drukker is met administratieve taken dan de zorg op zich. Dat is waarschijnlijk niet de reden waarom ze dit beroep ooit kozen. Zorg er daarom voor dat er vanuit de organisatie genoeg voorzieningen zijn om je werk goed te kunnen uitvoeren.”

3. Balans

”Blijf gezond! Het klinkt als een open deur, maar sommige mensen vergeten het belang van een goede gezondheid. Om fit je werk te kunnen doen, fysiek én psychisch. Heb je het nog naar je zin of heb je last van werkstress? Let erop dat werk en privé in balans is, lunch gezond en sport regelmatig. Zelf neem ik steeds vaker de fiets naar mijn werk.”

4. Leergierigheid

”Kun je je taken nog bijbenen of heb je een cursus nodig? Ook als je het werk prima bijhoudt, is het goed om nieuwe dingen te leren. Die kansen zijn vaak dichterbij dan je denkt: is er een collega ziek? Steek je vinger op en stel voor zijn taken over te nemen. Of vraag om ervaring op een andere afdeling. Zo vergroot je je expertise en dat is aantrekkelijk voor je werkgever.”

5. APK-keuring

”Net als je auto heb je weleens een APK-keuring nodig. Om te kijken hoe het ervoor staat met je motivatie, gezondheid en mentale fitheid. Ga eens in de zoveel tijd in gesprek met je leidinggevende en vraag naar de toekomst van het bedrijf en jouw functie. Is er nog een match? Kun je promotie maken of moet je misschien een stapje terugdoen? Op deze manier hoor je op tijd of er bij dat bedrijf een goede toekomst ligt. Of dat het raadzaam is om je heen te kijken. Kom in elk geval in actie, ook als je tevreden bent!”

Check je werkstress
Heb jij last van werkstress? Doe de test op www.checkjewerkstress.nl!

Meer tips!
Kijk op www.duurzameinzetbaarheid.nl voor meer tips.