Toon 0 resultaten

Martine Pennings (30) koos ooit voor bedrijfskunde omdat ze daarmee alle kanten op kon. Eenmaal afgestudeerd bleef haar interesse in ”waarom mensen doen wat ze doen.” Uit nieuwsgierigheid begon ze aan een psychologiestudie en al snel wist ze: dit is het!

”Als ik ergens aan begin, maak ik het af, maar erg leuk vond ik bedrijfskunde niet. Na mijn afstuderen vond ik een baan bij de ING. Nooit gedacht dat ik voor een bank zou gaan werken, maar de mensen en ontwikkelingsmogelijkheden spraken me aan. Na drie jaar stapte ik over naar een klein online marketingbureau waar mijn ideeën er écht toe deden. Toch bleef ik altijd nieuwsgierig naar psychologie. Fulltime studeren was geen optie, dus koos ik voor een deeltijdstudie bachelor psychologie.”

”Studeren én werken was pittig, maar gaf me tegelijkertijd energie. Alles wat ik las en leerde, vond ik interessant. Omdat ik inmiddels wat ouder was en werkervaring had, vielen dingen sneller op z’n plek. Ik herkende typen mensen en situaties uit de praktijk. Bij mijn baan als marketing consultant vroeg ik me steeds vaker af: wie help ik hier nu echt mee? Toen wist ik dat ik door moest in de psychologie.”

”Ik schreef me in voor de master arbeids- en organisatiepsychologie en ging parttime werken. Dat voelde als een verlichting. Ondertussen vond ik mijn droomvacature: een arbeids- en organisatiepsycholoog met bedrijfskundige achtergrond. Dat ben ik! Gelukkig zag dat bedrijf dat ook in. Mijn scriptie is bijna af en dan ga ik doen wat ik altijd al wilde.”