Toon 0 resultaten

Laurens Vos (35) zette vijf jaar geleden uit liefde voor het reizen het Nederlandse kantoor van Projects Abroad op. Deze organisatie regelt vrijwilligerswerk in het buitenland. Werken in het buitenland is niet alleen goed voor je persoonlijke ontwikkeling, maar staat ook goed op je cv.

“Dat je dat durft, zeiden veel mensen tegen mij toen ik mijn baan opzegde en alles achter mij liet om te gaan rondreizen. Veel mensen hebben mij voor gek verklaard, terwijl het achteraf de beste beslissing ooit was”, vertelt de reislustige Vos.

Hij komt in zijn werk genoeg mensen tegen die er spijt van hebben dat ze na hun opleiding niet zijn gaan rondreizen. “Steeds meer eind-twintigers en dertigers kiezen er momenteel voor om toch nog die stap te zetten. Ze nemen een tijd onbetaald verlof op hun werk of doen het ”in between jobs” en gaan hun droom achterna.”

IJsbreker

Jonge mensen die net een opleiding hebben afgerond, zien volgens Vos vrijwilligerswerk in het buitenland als cv-verfraaiing. “Ze merken dat het lastig is om een baan te vinden en kiezen ervoor werkervaring op te doen in het buitenland. En dat werkt heel goed, zowel voor jezelf als je toekomstige werkgever. Het is toch een ijsbreker bij een sollicitatiegesprek als je kunt laten zien dat je soortgelijk werk in bijvoorbeeld Ghana of Nepal hebt gedaan.”

Volgens Projects Abroad verbreed je met vrijwilligerswerk in het buitenland niet alleen je horizon, maar ontwikkel je ook voor een werkgever interessante eigenschappen als verantwoordelijkheid, proactiviteit en doorzettingsvermogen. En je laat zien dat je je kunt aanpassen.

Gezinnen met kinderen

Vos krijgt de laatste tijd verrassend veel informatieaanvragen van gezinnen met kinderen. “Voor de ouders is het vaak een langgekoesterde droom die in vervulling gaat en voor kinderen is het een geweldige ervaring en nog educatief ook.”

Kijk voor meer informatie op www.projects-abroad.nl

Maaike van Gemert (31) is vorig jaar via Projects Abroad twee maanden naar Mexico gegaan. Ze heeft in een weeshuis en met bedreigde schildpadden gewerkt. “Ik werk als verpleegkundige en wilde even iets totaal anders”, vertelt ze. “Dus ik heb onbetaald verlof genomen en ben gegaan. Het was een onvergetelijke ervaring en een verrijking voor mijn leven.”

Reinier Stroo (29) reisde in 2006 een jaar lang door Zuid-Amerika en schreef daar verhalen, onder meer over de vredesonderhandelingen in Colombia. “Ik heb dat op mijn cv gezet en merkte dat het zeker in mijn voordeel heeft gewerkt bij mijn huidige werkgever FNV Bond­genoten. Mijn sollicitatiegesprek ging voor een deel daarover en door mijn ervaringen daar weet ik dat je altijd in gesprek moet blijven met mensen, ook al sta je mijlenver van hun standpunten af. Dat heeft zeker in mijn voordeel gewerkt.”