Toon 0 resultaten

Een nieuwe uitdaging? Je droom werkelijkheid maken? Of gewoon zin om iets totaal anders te doen? Dan is het tijd voor een carrièreswitch. Roos Knijnenburg (52) verruilde haar vaste baan in de gehandicaptenzorg voor een freelancebestaan als gewichtsconsulent en vitaliteitscoach.

“Een wipkip ben ik. Ik word niet gelukkig van languit op de bank tv kijken of lezen. Ik wil actie, uitdaging, leren, ook in mijn werk. Ik heb dertig jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt, maar ook toen deed ik om de vijf jaar iets nieuws. Ik begon als medewerker van de medische dienst, werd coördinerend begeleider op een jongerengroep en vervolgens teamleider bij verschillende wooneenheden. Bezuinigingen zorgden ervoor dat ik steeds meer met minder geld moest organiseren. Ik zat vooral achter de computer de financiën te regelen. ‘s Nachts lag ik wakker van een kapotte koffieautomaat, terwijl ik nooit wakker lag van werken met mensen. Ik wist: dit moet anders. Mijn werkgever gaf me de ruimte om een interne opleiding te volgen tot trainer en coach. Zo kon ik binnen de instelling teams begeleiden.

Puur voor de leuk

In de vier jaar dat ik als trainer/coach werkte, zag ik dat mensen na een training vol enthousiasme zaten maar dat dat gevoel al snel verdween. Veel mensen willen veranderen, maar zijn er niet vitaal genoeg voor. Ik wilde aan die basis werken. Mensen helpen met de juiste combinatie van voeding, beweging en ontspanning. Zorgen dat ze energie hebben voor en door hun werk. Ik heb mijn baan opgezegd en ben weer gaan studeren. Ik deed allerlei verschillende opleidingen, van Gewichtsconsulent tot Vitaliteit in Bedrijf. Maar ik ben ook bootcamp- en hardloopcoach en geef daarin les. Puur voor de leuk, omdat ik het heerlijk vind om buiten bezig te zijn.

Meer zorgen

Ik kan leven van wat ik nu doe, maar ik verdien een stuk minder en bepaalde zekerheden zijn weggevallen. Voorheen ging ik gerust drie keer in de week uit eten en regelmatig op stap. Dat doe ik veel minder, maar ik waardeer het nu wel meer. Ik heb meer zorgen, maar ik heb nog geen seconde spijt gehad. Ik ben een gelukkiger mens omdat ik doe wat bij mij past. Acht jaar geleden had ik niet gedacht dat ik zelfstandig ondernemer zou worden. Nu wil ik voorlopig niet anders. Hoewel ik me even wil focussen op werk, sluit ik niet uit dat ik ook weer ga studeren. Het houdt me wakker en fris.”

Tip

Tip van Roos: “Wil je iets anders? Doe het! Financiële zekerheid is belangrijk, maar zorg ook dat je voor 80 procent lol hebt in wat je doet.” www.actioninmind.com