Toon 0 resultaten

"Met mijn diploma wil ik doorgroeien!"

Natascha van Zeijl-Vis

Student


Lees het interview
"Met mijn diploma wil ik doorgroeien!"
Natascha van Zeijl-Vis

Student

Lees het interview

Waarom LOI?

Je hebt een baan, wilt voldoende tijd voor je kinderen en sociale leven. Hoe kan een opleiding daar nog bij? Belangrijk is dat je de opleiding kunt aanpassen aan je eigen drukke schema, in plaats van andersom. Bij de LOI krijg je die ruimte en flexibiliteit en kun je studeren op de manier die bij je past: thuis of klassikaal. Velen gingen je voor. Jaarlijks volgen zo’n 100.000 mensen een opleiding bij de LOI waarvan zo'n 20.000 een HBO-opleiding.  Daarmee is de LOI een van de grootste opleiders en hogescholen van Nederland. Hieronder lees je waarom.

Op alle fronten erkend

Een opleiding volgen voor je werk of carrière, heeft vooral zin als je daarmee een diploma haalt dat waardevol is en door het bedrijfsleven gewaardeerd wordt. Kwaliteit leveren en waar mogelijk opleiden voor erkende diploma’s, is dan ook altijd het vertrekpunt van onze opleidingen. Met resultaat: de opleidingen zijn zover van toepassing op alle fronten erkend door de overheid en veelal ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende exameninstanties en brancheorganisaties, waardoor de kwaliteit van het diploma meteen herkend wordt.

 • Alle volledige MBO-opleidingen zijn erkend door het ministerie van OCW
 • NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen
 • Enige particuliere hogeschool met hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 • De LOI leidt op voor veelgevraagde diploma’s.

NVAO Ministerie van OCW

NEMASAssociatie voor praktijkexamens EXIN

SVM NIVOPlatform Klantgericht Ondernemen

Britisch CounsilGoethe Institut

Flexibel studeren, zowel thuis als klassikaal

Je werktijden kun je meestal niet aanpassen en ook met een gezin heb je vaak een vast ritme. Daarom past de LOI zich met haar opleidingen aan jou aan. Zo heb je met klassikaal studeren keuze uit een avondopleiding, vrijdagopleiding of zaterdagopleiding, meerdere startmomenten per jaar en verschillende locaties in Nederland. Je volgt een overzichtelijk aantal bijeenkomsten en ook daarbuiten is je docent altijd bereikbaar voor opdrachten en vragen. Kies je voor thuis studeren, dan ben je zelfs 100% flexibel. Studeren kan op elk gewenst moment. En heb je een vraag? Via de online leeromgeving krijg je snel en persoonlijk antwoord.

 • Starten en studeren op een moment dat het jou uitkomt.
 • Even minder tijd? Zet je opleiding tijdelijk op een lager pitje.
 • Meer tijd of sneller studeren, ook dat is vaak mogelijk.
 • Je kunt 24/7 vragen stellen aan de docent.
 • Zelfs examen afleggen, kan veelal op iedere werkdag.

Studiekeuze- en beroepskeuzetesten

Waar liggen jouw kansen en mogelijkheden? Breng je carrière in kaart met de online studiekeuze- en beroepskeuzetesten. In hoeverre past je baan nog bij jou? Welke opleidingen en beroepen passen het beste bij je interesses en ambities? Met de online studiekeuzetesten heb je binnen enkele minuten inzicht in je carrière en je mogelijkheden.

Doe de online tests

Ervaringen van LOI-studenten

We vroegen onze studenten en cursisten naar hun ervaringen met de opleiding en het studeren bij de LOI. Hoe pakken zij het studeren in de praktijk aan? Wat willen zij met hun opleiding bereiken? En welke doelen hebben ze al gerealiseerd? 

Bekijk de LOI ervaringen

Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen, doe je natuurlijk niet alleen. Je moet kunnen leren van je fouten en antwoord krijgen op vragen. Daarom krijg je bij de LOI op elk moment de begeleiding die je nodig hebt. Professionele begeleiding waarvoor de beste docenten geselecteerd zijn, met veel ervaring in het werkveld van je opleiding.

Via de online leeromgeving kun je opdrachten insturen en vragen stellen aan de docent. Kies je voor klassikaal studeren, dan verzorgt dezelfde docent ook de klassikale bijeenkomsten. Bij een stage staat er een praktijkbegeleider voor je klaar. Hij of zij bezoekt je stageplek, begeleidt je bij de stage en geeft advies. En ben je toe aan de afstudeerfase van een HBO-bachelor? Met de ondersteuning van een afstudeercoach breng je de opleiding tot een goed einde.

Praktijkgericht en recht op je doel af

Heb je al een diploma of werkervaring, dan stel je andere eisen aan een opleiding dan iemand die dat niet heeft. Je weet wat je met een nieuwe opleiding wilt bereiken en hebt vaak al de nodige kennis en ervaring. Bij de LOI kan iedereen zo gericht mogelijk het gewenste einddoel bereiken en houden we rekening met wat je al weet en kan. Zo bieden de klassikale opleidingen veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. En kun je met aantoonbare kennis vrijstelling(en) krijgen en de opleiding nog sneller afronden.

Effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen en biedt contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een digitaal portfolio.

Online hoorcolleges brengen de lesstof tot leven

Een ervaren docent geeft extra uitleg over lastige onderwerpen, presentaties en cases. Hierdoor wordt studeren makkelijker en leuker.

Live webcolleges: klassikale lessen in je eigen huis

Vanachter je computer kun je deze webcolleges rechtstreeks volgen. Je hebt live contact met de docent en medestudenten en kunt direct op elkaar reageren.

Interactief leren met multimediale opdrachten en online animatiefilms

Bij veel talen oefen je de taal met behulp van multimediale opdrachten of online animatiefilms. Je spreekt de vreemde taal online in en krijgt gesproken feedback terug. Een zeer effectieve én leuke manier van leren.

Betaalbaar, zonder verrassingen

Een opleiding bij de LOI is een keuze voor kwaliteit, maar ook een voordelige keuze, mede doordat optimaal gebruik wordt gemaakt van online mogelijkheden. De kosten zijn helder: je betaalt alleen voor de duur van de opleiding en voor de examens die je aflegt. Is de opleiding niet binnen de studieduur afgerond? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen. Dit geldt altijd voor minimaal zes maanden en loopt bij sommige opleidingen op tot twee jaar. Je behoudt in die periode kosteloos het recht op correctie en begeleiding én toegang tot alle online studietools. Daarnaast is vrijwel altijd is alle literatuur inbegrepen bij de opleiding. Bij betaling ineens krijg je korting op het lesgeld en je kunt ook betalen in termijnen.

 • Heldere kosten voor de opleiding en examens.
 • Langer studeren zonder extra kosten.
 • Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen.
 • Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen.
 • Studiekosten fiscaal aftrekbaar.
 • Diverse subsidieregelingen

Aantrekkelijk voor werkgevers

De opleidingen van de LOI zijn ook aantrekkelijk voor de organisatie waar je werkt. De opleidingen zijn veelal erkend en optimaal te combineren met een baan. Je werkgever profiteert dus van je nieuw verworven competenties, terwijl hij je op de werkvloer geen dag hoeft te missen. Daarnaast zijn studiekosten voor je werkgever fiscaal voordelig en 100% aftrekbaar.

"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Honderden VIP Deals voor studie en vrije tijd

Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.

Meer over deze actie

LOI VIP Deals

Nog dagen!

Laatste dag!

Tot 17 dec.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In deze digitale gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen