Toon 0 resultaten

taalcursussen

Studeren op een manier die past bij deze tijd
Studeren op een manier die past bij deze tijd

Een taal leren? Met een vreemde taal gaat een wereld voor je open

De wereld is steeds kleiner geworden. We reizen steeds makkelijker van A naar B, vieren vakantie in exotische oorden, doen zaken met bedrijven over de hele wereld en kunnen tv kijken en websites vinden in alle talen. In deze wereld is het van steeds grotere waarde om vreemde talen te beheersen. Een taal leren is bovendien een leuke en relatief eenvoudige manier om ook de cultuur van een land te leren kennen. Een taalcursus is dan ook echt een verrijking van je leven!

De LOI heeft jarenlange ervaring op het gebied van taalonderwijs en biedt keuze uit meer dan 40 talen. Wie een taal wil leren, behaalt met een beginnerscursus al een hoog niveau. De taalcursussen zijn zeer praktijkgericht, ontwikkeld in samenwerking met ‘native speakers’ en leiden onder meer op voor internationaal erkende taaldiploma’s.

 • Keuze uit 40 talen, van Arabisch tot Zweeds
 • Beginners, gevorderden of meergevorderden niveau
 • Ook specialistische zakelijke taalcursussen
 • Met internationaal erkende diplomering
Britisch CounsilAlliance Française Goethe Institut Instituto CervantesUniversita per stranieri Perugia

Kies je taal

Alle talen

Gratis studiegids

In de gids vind je het cursusaanbod. De LOI heeft jarenlange ervaring op het gebied van taalonderwijs en biedt keuze uit meer dan 40 talen.

Vraag nu de gids aan

Studiegids Talen cursussen
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent Engels


Lees het interview
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent Engels

Lees het interview

Honderden VIP Deals voor een fijne studietijd

Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van hoge korting op honderden producten voor een fijne studietijd. Van een bureaustoel en laptop tot een mooie e-bike. 

Meer over deze actie

LOI VIP Deals

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Cursussen volgens de Europese taalniveaus

De LOI biedt taalcursussen die voldoen aan de kwalificaties van het Europees Referentiekader (ERK) of in het Engels: Common European Framework of Reference (kortweg CEFR of CEF). Het Referentiekader beschrijft een Europese schaal van taalvaardigheid in zes niveaus voor de beheersing van diverse vaardigheden, zoals luisteren, spreken en schrijven. Er zijn drie niveaus (A, B en C) en ieder niveau is weer onderverdeeld in twee subniveaus (1 en 2).

 • Niveau A: basisgebruiker (beginner)
 • Niveau B: zelfstandige gebruiker (gevorderd)
 • Niveau C: vaardige gebruiker (zeer gevorderd)

De LOI biedt zeer gedegen taalcursussen met professionele begeleiding, die opleiden tot deze niveaus. Met een beginnerscursus van de LOI behaal je al niveau B1.

Bekijk alle informatie over de taalniveaus

Kwaliteitsgarantie

Bij de LOI staat kwaliteit voorop. De inhoud van de cursussen en studiebegeleiding staan onder continue controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo leidt de LOI op voor toonaangevende internationaal erkende diploma’s van o.a. University of Cambridge en Alliance Française. De taalcursussen bereiden je perfect voor op de examens en sluiten volledig aan op de exameneisen van deze officiële exameninstanties. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Flexibel studeren

Bij de LOI past de taalcursus zich aan jou aan, in plaats van andersom. Zo is een taalcursus prima te combineren met een baan en druk privéleven.

Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig, maar zeker niet alleen

Bij thuis studeren is de hele methode opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je maar wilt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. Daarnaast krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

LOI Klassikaal+, de nieuwste, meest flexibele manier van klassikaal studeren

Steeds meer taalcursussen zijn klassikaal te volgen. De klassikale taalcursussen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren met een baan en gezin, en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 1 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Intensief aan de slag met de lesstof en extra uitleg bij lastige onderwerpen.
 • Veel oefening van vaardigheden in praktijksituaties.
 • De docent is ook buiten de bijeenkomsten bereikbaar via internet

Studietijd halveren? Dat kan!

Doordat je bij een thuisstudie zelf je tempo bepaalt, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. 

"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.


Lees wat onze cursisten erover zeggen
"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.

Lees wat onze cursisten erover zeggen

Interactief leren met multimediale opdrachten en online animatiefilms

Bij veel talen oefen je taal met behulp multimediale opdrachten of online animatiefilms. Met je eigen stem neem je deel aan het gesprek. Je spreekt de vreemde taal online in en krijgt gesproken feedback terug. Dat ‘dwingt’ je om in de vreemde taal te denken en je eigen woorden en zinnen te formuleren. Een zeer effectieve én leuke manier van leren.

De online hoorcolleges en kennistrainer helpen je slagen

Wil je erachter komen of je de leerstof goed beheerst? Maak dan gebruik van de online kennistrainer! Deze stelt je vragen en herhaalt deze, net zolang tot je alle leerstof kent én onthoudt. Loop je tijdens je taalcursus tegen lastige grammaticale kwesties aan? Volg dan de online hoorcolleges (alleen bij beginners, gevorderden en meergevorderden). Via deze filmpjes krijg je uitleg over ingewikkelde stof. Zo slaag je straks zeker!

"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Studiegids en advies

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. Heb je behoefte aan een gesprek met een van onze studieadviseurs? Vraag dan gratis een studieadviesgesprek aan op een dag en tijdstip naar keuze. Liever meteen contact? Bel dan .