Toon 0 resultaten

taalcursussen

Studeren op een manier die past bij deze tijd

Vraag een gratis studiegids aan

Studeren op een manier die past bij deze tijd

Vraag een gratis studiegids aan

Een taal leren? Met een vreemde taal gaat een wereld voor je open

De wereld is steeds kleiner geworden. We reizen steeds makkelijker van A naar B, vieren vakantie in exotische oorden, doen zaken met bedrijven over de hele wereld en kunnen tv kijken en websites vinden in alle talen. In deze wereld is het van steeds grotere waarde om vreemde talen te beheersen. Een taal leren is bovendien een leuke en relatief eenvoudige manier om ook de cultuur van een land te leren kennen. Een taalcursus is dan ook echt een verrijking van je leven!

De LOI heeft jarenlange ervaring op het gebied van taalonderwijs en biedt keuze uit meer dan 40 talen. Wie een taal wil leren, behaalt met een beginnerscursus al een hoog niveau. De taalcursussen zijn zeer praktijkgericht, ontwikkeld in samenwerking met ‘native speakers’ en leiden onder meer op voor internationaal erkende taaldiploma’s.

 • Keuze uit 40 talen, van Arabisch tot Zweeds
 • Beginners, gevorderden of meergevorderden niveau
 • Ook specialistische zakelijke taalcursussen
 • Met internationaal erkende diplomering
Britisch CounsilAlliance Française Goethe Institut Instituto CervantesUniversita per stranieri Perugia

Kies je taal

Alle talen

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In deze digitale gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent


Lees het interview
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent

Lees het interview

Tot 13 december BladCadeau t.w.v € 50,- bij inschrijving

Schrijf je nu in en ontvang een tijdschriftenbon van BladCadeau t.w.v. € 50,-. Daarmee heb je keuze uit ruim 70 tijdschriftabonnementen, zoals Linda., VT-wonen, delicious, Donald Duck en Autoweek.  Zo kun je naast je studie ook even heerlijk ontspannen met je favoriete tijdschrift. 

Bekijk deze actie

BladCadeau

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Cursussen volgens de Europese taalniveaus

De LOI biedt taalcursussen die voldoen aan de kwalificaties van het Europees Referentiekader (ERK) of in het Engels: Common European Framework of Reference (kortweg CEFR of CEF). Het Referentiekader beschrijft een Europese schaal van taalvaardigheid in zes niveaus voor de beheersing van diverse vaardigheden, zoals luisteren, spreken en schrijven. Er zijn drie niveaus (A, B en C) en ieder niveau is weer onderverdeeld in twee subniveaus (1 en 2).

 • Niveau A: basisgebruiker (beginner)
 • Niveau B: zelfstandige gebruiker (gevorderd)
 • Niveau C: vaardige gebruiker (zeer gevorderd)

De LOI biedt zeer gedegen taalcursussen met professionele begeleiding, die opleiden tot deze niveaus. Met een beginnerscursus van de LOI behaal je al niveau B1.

Bekijk alle informatie over de taalniveaus

Kwaliteitsgarantie

Bij de LOI staat kwaliteit voorop. De inhoud van de cursussen en studiebegeleiding staan onder continue controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo leidt de LOI op voor toonaangevende internationaal erkende diploma’s van o.a. University of Cambridge en Alliance Française. De taalcursussen bereiden je perfect voor op de examens en sluiten volledig aan op de exameneisen van deze officiële exameninstanties. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Flexibel studeren

Bij de LOI past de taalcursus zich aan jou aan, in plaats van andersom. Zo is een taalcursus prima te combineren met een baan en druk privéleven.

Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij thuis studeren is de hele methode opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je maar wilt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. Daarnaast krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Steeds meer taalcursussen zijn klassikaal te volgen. De klassikale taalcursussen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren met een baan en gezin, en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 1 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Intensief aan de slag met de lesstof en extra uitleg bij lastige onderwerpen.
 • Veel oefening van vaardigheden in praktijksituaties.
 • De docent is ook buiten de bijeenkomsten bereikbaar via internet

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. 

"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.


Lees wat onze cursisten erover zeggen
"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.

Lees wat onze cursisten erover zeggen

De online hoorcolleges en kennistrainer helpen je slagen

Wil je erachter komen of je de leerstof goed beheerst? Maak dan gebruik van de online kennistrainer! Deze stelt je vragen en herhaalt deze, net zolang tot je alle leerstof kent én onthoudt. Loop je tijdens je taalcursus tegen lastige grammaticale kwesties aan? Volg dan de online hoorcolleges (alleen bij beginners, gevorderden en meergevorderden). Via deze filmpjes krijg je uitleg over ingewikkelde stof. Zo slaag je straks zeker!

"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Vraag een gratis proefles aan

Benieuwd welke talenopleiding het beste bij je past? Bij vrijwel alle opleidingen kun je gratis het lesmateriaal inzien. Ga snel naar de opleiding van je keuze en vraag daar de proefles aan. Je ontvangt deze binnen enkele minuten per e-mail.

Kies je opleiding

Talen

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan