Digitale beeldbewerking

Vakgebied

Digitale beeldbewerking

Deze cursus leert je digitale foto’s bewerken met het programma Photoshop Elements. Met online begeleiding door professionals en tal van uitdagende oefenopgaven.

In het kort

In het kort

Deze cursus leert je digitale foto’s bewerken met het programma Photoshop Elements. Met online begeleiding door professionals en tal van uitdagende oefenopgaven.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 64,00 (€ 80,00) 20% korting
Studieduur
4 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Met de cursus Digitale beeldbewerking leer je hoe je je digitale foto’s zelf kunt bewerken tot perfecte plaatjes. Je leert digitale foto's zelf te bewerken en komt erachter hoe je digitale foto’s kunt corrigeren door kleur, contrast en helderheid aan te passen. Daarnaast gaat de cursus Digitale beeldbewerking in op het manipuleren van foto’s. Hierbij kun je zelf een eigen interpretatie aan een beeld geven.

In de cursus Digitale beeldbewerking ga je meteen zelf aan de slag. Je leert digitale beelden op de computer te bewerken en te manipuleren. Daarnaast komt ook het maken van een digitaal fotoalbum aan bod.

Daarom kies je voor de cursus Digitale beeldbewerking

  • Gebaseerd op Photoshop Elements.
  • Begeleiding door professionals.
  • Word voordelig lid van de NABK.
  • Inclusief digitale beelden, hulpbestanden en oefenopgaven.

Voor wie

Voor wie

De cursus Digitale beeldbewerking van de LOI is een aanrader voor iedereen die met zijn of haar digitale foto’s aan de slag wil gaan. De beeldbewerkingscursus start op beginnersniveau en leert je stap voor stap hoe de foto’s bewerkt kunnen worden tot prachtige plaatjes. Ook als je een schitterend fotoalbum wilt leren samenstellen, is dit de cursus die je zoekt.

Einddoel

Met de cursus Digitale beeldbewerking leer je in korte tijd digitale foto’s te bewerken, door onder meer de kleur, het contrast en de helderheid aan te passen. Aan het eind van de cursus maak je de perfectie plaatjes zoals je nooit eerder hebt gedaan. Ook kun je aan het einde van de cursus op een creatieve manier een fotoalbum samenstellen.

De cursus

Inhoud van de cursus Digitale beeldbewerking

Het doel van de LOI-cursus Digitale beeldbewerking is dat je met plezier aan de slag kunt gaan met je digitale afbeeldingen. Je leert met welke technieken je foto’s kunt verfraaien en aanpassen. Aan de cursus is bovendien een extra onderdeel toegevoegd, waarbij je op eenvoudige wijze van je eigen digitale foto’s een schitterend fotoalbum samen te stellen.

Meer over de inhoud

Dit zijn de belangrijkste onderwerpen uit de cursus Digitale beeldbewerking:

Installatie en apparatuur

De cursus start bij de basis. Het werken met de camera, het werken met de computer, de scanner en printer komen aan bod.

Basisbewerkingen

Je leert kleuren aanpassen, bijvoorbeeld om ’rode ogen’ of overbelichting te corrigeren. Ook laat de cursus je zien hoe je foto's vergroot, verkleint en uitsnijdt.

Geavanceerde technieken

Later in de cursus komen de meer geavanceerde technieken aan bod, zoals foto's manipuleren en samenvoegen, maskers en lagen, tekenen van objecten en het omgaan met zogenaamde ’filters’. Je leert hoe je bepaalde onderdelen van je foto kunt verbergen of juist meer onder de aandacht kunt brengen. Er zijn ontelbaar veel effecten die je kunt toepassen op je foto’s. Door veel oefenen en experimenteren leer je hoe filters zich gedragen en wat jij de mooiste en leukste effecten vindt.

Je foto’s op internet

Daarnaast leer je hoe je foto's op cd-rom, dvd of op een eigen internetsite kunt zetten. Zo maak je een digitaal fotoalbum of deel je foto's via internet met anderen! Met behulp van het uitgebreide lesmateriaal en de begeleiding van je docent leer je het snel en eenvoudig.

Gratis extra studiematerialen

De cursus Digitale beeldbewerking is inclusief digitale voorbeelden, hulpbestanden en oefenopgaven. Je kunt dus meteen aan de slag!

Dit heb je nodig

Voor het volgen van deze beeldbewerkingscursus van de LOI, dien je te beschikken over Photoshop Elements. De leerstof is gebaseerd op Photoshop Elements 14.

Lees hier meer over de ervaringen van cursisten

Klik hier
Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 64,00 (€ 80,00)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).

Dit heb je nodig

Voor deze cursus heb je (een gratis trialversie van) Photoshop Elements nodig. De leerstof is gebaseerd op Photoshop Elements 14.

Extra voordeel voor cursisten
Word voordelig lid van de NABK

Als LOI-cursist kun je heel voordelig lid worden van de NABK en profiteer je van een hoop gratis extra’s en voordelen. Zo krijg je als NABK-lid gratis cadeaus, toegangskaarten voor grote kunstbeurzen, korting op expositiemogelijkheden, korting op kunstenaarsmaterialen en nog meer leuke extra’s.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 64,00 (€ 80,00) 20% korting
Studieduur
4 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!