Chinees, zelfstudiepakket

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Chinees, zelfstudiepakket

Leer in je eigen tempo Chinees verstaan en spreken. Inclusief uitwerkingenboek en geluidsfragmenten ingesproken door native speakers.

In het kort

In het kort

Leer in je eigen tempo Chinees verstaan en spreken. Inclusief uitwerkingenboek en geluidsfragmenten ingesproken door native speakers.

Thuis studeren
10 x € 29,00 (€ 36,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen

Chinees leren moeilijk? Niet met dit praktische zelfstudiepakket! In je eigen tempo leer je het gesproken Chinees toe te passen in alledaagse situaties. Daarbij leer je de taal verstaan én spreken. Daarnaast leer je tijdens de cursus Chinees een aantal karakters dat je in China op straat kunt tegenkomen. Handig! Bovendien leer je meteen veel over het land, zijn inwoners en de gebruiken.

Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je je kennis stap voor stap op. Je test zelf je kennis en corrigeert je eigen uitspraak.

Daarom kies je voor de cursus Chinees, zelfstudiepakket

  • Stap voor stap zelfstandig Chinees leren.
  • Doe kennis op over het land, de inwoners en de gebruiken.
  • Inclusief uitwerkingenboek.
  • Gratis cd’s ingesproken door “native speakers”.

Doelgroep

Doelgroep

De cursus Chinees is bestemd voor iedereen die graag in eigen tempo en zonder docent Chinees wil leren. Bijvoorbeeld, omdat je graag naar China op vakantie gaat, of Chinese vrienden of familie hebt.

Einddoel

Met het zelfstudiepakket Chinees leer je zelfstandig en in je eigen tempo de taal spreken en verstaan zodat je je verstaanbaar kunt maken in alledaagse situaties. Ook leer je Chinese gebruiken die van pas komen als je in China bent of in Nederland met Chinezen in contact komt.

Vooropleiding

Om de cursus Chinees te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

Inhoud van de cursus Chinees, zelfstudiepakket

Veel mensen denken dat het Chinees een moeilijke taal is, omdat je heel veel karakters uit je hoofd moet leren. Om het gesproken Chinees te leren, is dit echter helemaal niet nodig! Met dit praktische zelfstudiepakket leer je het Chinees spreken en verstaan in alledaagse situaties.

Het Chinees is een zogenaamde toon- of klanktaal. Daardoor kan hetzelfde woord iets totaal anders betekenen als je het op een andere toonhoogte uitspreekt. De juiste uitspraak is dus essentieel! Op de bijgeleverde cd’s worden alle woorden duidelijk uitgesproken door ‘native speakers’ en krijg je alle gelegenheid om zelf je uitspraak te oefenen. Daarnaast leer je in ieder hoofdstuk een aantal karakters, waarvan het handig is als je ze in China kunt herkennen.

In ieder hoofdstuk komen, naast de taal, ook China, de Chinezen en hun gebruiken aan bod. Handige en interessante achtergrondkennis voor iedereen die, privé of voor het werk, naar China gaat.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

In het zelfstudiepakket komen verschillende praktische onderwerpen aan bod. Zo leer je o.a. de weg vragen, menukaarten lezen, eten bestellen, inkopen doen, geld wisselen, telefoneren en afspraken maken. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit.

Lezen en schrijven

In ieder hoofdstuk leer je een aantal karakters herkennen. Zo kun je straks bijvoorbeeld opschriften, uithangborden of bewegwijzering lezen.

Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Meteen toepassen

De cursus is zeer praktijkgericht. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen. Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo gaat de taal nog meer leven.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 10 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 10 x € 29,-

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

  • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
  • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
  • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
  • Incompany, klassikaal of thuis studeren
  • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
10 x € 29,00 (€ 36,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!