Business English B2

Vakgebied

Business English B2

Met deze cursus voer je al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Engels. Je studeert a.d.h.v. speciaal ontwikkelde tools en je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

In het kort

In het kort

Met deze cursus voer je al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Engels. Je studeert a.d.h.v. speciaal ontwikkelde tools en je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 142,50
Lesgeld klassikaal
4 x € 389,00
Studieduur
4 maanden
Niveau
B2
Diploma
Cambridge University

Wil je op meergevorderd zakelijk niveau in het Engels kunnen communiceren én meer zelfvertrouwen ontplooien waardoor je werkzaamheden op internationaal niveau kunt uitvoeren? Dan is de cursus Business English B2 een aanrader. Tijdens deze cursus leer je beter én effectiever te communiceren in zakelijk Engels. Hierbij kun je denken aan specifieke termen en taalgebruik om te onderhandelen, te vergaderen, ideeën te presenteren of zakelijke conversaties te voeren. Met een B2 zakelijk niveau laat je de werkgever zien dat je kunt communiceren op internationaal niveau.

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier Engels leren spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving.

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

Daarom kies je voor de cursus Business English B2

 • Voer al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Engels.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Ook 2 x zo snel te volgen via thuisstudie, klaar in 2 maanden!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Optioneel: internationaal erkend diploma van Cambridge English Language Assessments.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

 

Voor wie

Voor wie

De cursus Business English B2 is een aanrader wanneer je je carrièrekansen op internationaal niveau wilt vergroten. Ook wanneer je voor je werk regelmatig contact hebt met Engelstalige collega’s, relaties of zakenpartners breng je met deze cursus je kennis van de Engelse taal op een meergevorderd zakelijk niveau. Woon en/of werk je (tijdelijk) in Engeland, Amerika of een ander Engelstalig gebied? Ook dan is deze cursus een aanrader. Om deze cursus te kunnen volgen, is enige kennis van het (zakelijk) Engels (B1-niveau) gewenst.

Engels is de meest gesproken taal ter wereld. Niet alleen in Groot-Brittannië en Amerika wordt Engels gesproken; overal ter wereld wordt de Engelse taal gebruikt. Internationale bedrijven zien het dus zeker als een pre als je de Engelse taal beheerst. Wie de cursus Business English B2 heeft gevolgd, heeft dan ook zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Bij deze taalcursus kun je kiezen tussen volledig flexibel thuis studeren, of klassikaal met iedere drie weken een bijeenkomst en in de tussenliggende weken flexibele thuisstudie. Bij beide methodes ontvang je duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier. Bij het studeren krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Je bereikt hem of haar gemakkelijk en snel via de online leeromgeving. Wanneer je kiest voor klassikaal studeren, ontmoet je de docent natuurlijk ook in de klas.

De docent geeft extra uitleg en beantwoordt al je vragen. Door het geven van mondelinge feedback (gewoon online) helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Business English B2

De cursus Business English B2 is zeer toegankelijk en brengt je kennis al snel naar een hoger niveau. Je leert het Engels als zakentaal moeiteloos spreken, verstaan, lezen én schrijven. Hierbij kun je denken aan specifieke termen en taalgebruik om te onderhandelen, te vergaderen, ideeën te presenteren of om zakelijke conversaties te voeren.

Met ieder hoofdstuk breid je je zakelijke woordenschat verder uit. De online kennistrainer zorgt ervoor dat je deze woorden ook echt goed onthoudt. Daarnaast worden ook de grammaticaregels als kleine opfrisser uitgelegd, o.a. in de online videolessen.

Na de cursus Business English B2 kun je zonder moeite zakendoen in het Engels, of dit nu face-to-face, schriftelijk of telefonisch is. Actief deelnemen aan een vergadering of voor een (groot) publiek presenteren is dan ook geen enkel probleem. Je uitspraak is perfect, want je oefent met teksten die zijn ingesproken door ‘native speakers’: mensen van wie Engels de moedertaal is. Schriftelijk beheers je het zakelijk Engels ook goed. Zo lees je moeiteloos e-mails en rapporten in het Engels en kun je foutloos zelf rapporten, e-mails of offertes opstellen.

Let op: deze cursus is geheel in het Engels waardoor je de taal nóg sneller en effectiever leert

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Jezelf introduceren
 • Meningen en feiten
 • Ideeën en informatie delen
 • Effectieve communicatie
 • Evalueren en presenteren
 • Diplomatiek en tactvol communiceren
 • Je ideeën verkopen

Einddoel en diploma

Einddoel

Na het afronden van de cursus Business English B2 beheers je zowel mondeling als schriftelijk het Engels zoals het in de zakenwereld wordt gebruikt. Het niveau dat je haalt met de cursus Business English wordt internationaal aangeduid als B2. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Na afronding van cursus Business English B2 kun je o.a.:

 • zonder moeite zakendoen met Engelssprekenden.
 • effectief, diplomatiek en tactvol in het Engels communiceren.
 • evalueren en gestructureerd presenteren voor een (groot) publiek.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Behaal een internationaal erkend diploma

Na afronding van de cursus Business English B2 kun je deelnemen aan een officieel Cambridge English examen waarmee je het internationaal erkende certificaat ‘B2 Business (BEC) Vantage’ kunt behalen. Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Cambridge English Language Assessements, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Zwiers Language.

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Deze vind je bij Studieduur en kosten.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Alle klassikale bijeenkomsten t/m 14 april worden geannuleerd. Eind maart starten daarvoor in de plaats de eerste virtual classrooms, en vanaf 14 april zullen nagenoeg alle bijeenkomsten worden vervangen door virtual classrooms. Alleen bijeenkomsten die echt niet via een virtual classroom georganiseerd kunnen worden, worden op een nader te bepalen moment alsnog klassikaal gehouden. 

Inschrijven voor klassikale opleidingen die binnenkort starten is dus nog steeds mogelijk. De eerste bijeenkomsten vinden dan online plaats en zodra het weer kan, wordt het programma met klassikale bijeenkomsten voortgezet. Aanmelden voor september of oktober is nu ook al mogelijk. 

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

September 2020

Eerste bijeenkomst:

Eind september 2020

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

2

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

4

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Groningen

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Groningen

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 4 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 142,50
Lesgeld klassikaal : 4 x € 389,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 185,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 142,50
Lesgeld klassikaal
4 x € 389,00
Studieduur
4 maanden
Niveau
B2
Diploma
Cambridge University

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak