Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.

voor
Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd
Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.
Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.
Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.
Wil je het officiële VMBO-certificaat economie behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële staatsexamen economie. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.
Het VMBO-vak economie is bestemd voor iedereen die het staatsexamen economie wil afleggen. Bijvoorbeeld omdat je het officiële certificaat economie nodig hebt om je VMBO-diploma compleet te maken.
Het vak economie is belangrijk voor je algemene ontwikkeling. Wie enige kennis van economische begrippen en ontwikkelingen heeft, zal veel meer begrijpen van bijvoorbeeld het nieuws. Het vak economie is zeker een aanrader wanneer je een vervolgopleiding wilt volgen op het gebied van handel, boekenhouden, (financiële) administratie, marketing of management.
Voor mensen die deelcertificaten halen als aanvulling op eenmaal behaalde certificaten of schoolexamens, zijn er overgangsregelingen getroffen. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl.
Voor het volgen van VMBO economie heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Twijfel je of je startniveau voldoende is? Dan kun je bij deze cursus het vak basisvaardigheden economie bestellen.
Money makes the world go around. Oftewel: economie is overal. Bijvoorbeeld bij het doen van je boodschappen, de prijs van een nieuwe mobiel of het aangaan van een arbeidscontract. Economie is dan ook een belangrijk vak. Je leert in dit vak onder andere over consumptie, arbeid, productie en bedrijfsleven. Ook de rol van overheid en bestuur komt aan bod. Bovendien is er aandacht voor internationale ontwikkelingen.
Twijfel je of je startniveau voldoende is om het HAVO-vak te kunnen volgen? Dan kun je, als je dat wilt, ter ondersteuning een extra vak volgen. Wil je een of meer ondersteunende vakken volgen? Dan kun je deze aanvinken op het inschrijfformulier.
De LOI biedt de volgende ondersteunende vakken aan:
Dit vak kan gevolgd worden als ondersteuning bij alle vakken waarbij je moet kunnen rekenen, zoals economie en de bètavakken. Na afronding kun je o.a.:
Dit vak kan gevolgd worden als ondersteuning bij het vak wiskunde
Dit vak kan gevolgd worden als ondersteuning bij het vak (bedrijfs)economie. Je doet in dit vak basiskennis op het gebied van economie op. Zo leer je onder andere over consumptie, arbeid, productie en bedrijfsleven. Ook de rol van overheid en bestuur komt aan bod. Bovendien is er aandacht voor internationale ontwikkelingen.
Het benodigde lesmateriaal in inbegrepen bij het lesgeld. Dit is helder geschreven en sluit naadloos aan op de meest recente exameneisen. Het lesmateriaal is zo opgezet dat je je heel efficiënt en gericht voorbereidt op het examen. Geen onnodige extra stof, maar precies die kennis opdoen die je nodig hebt om te slagen! Bovendien bevat ieder vak een onderdeel Examenvoorbereiding.
Het kan voorkomen dat een wijziging in de exameneisen gevolgen heeft voor het lesmateriaal. Wanneer dit bij jouw opleiding het geval is, dan hoor je dat uiterlijk in oktober. Je ontvangt dan de nieuwste versie van het lesmateriaal.
Het is mogelijk dat je al over enige voorkennis van het vak beschikt. Bijvoorbeeld vanuit een eerdere opleiding of vanuit je (werk)ervaring. Daar houden we zoveel mogelijk rekening mee. In het lesmateriaal vind je regelmatig opdrachten waarmee je deze voorkennis kunt toetsen. Als blijkt dat je bepaalde leerstof al goed beheerst, kun je dat gedeelte overslaan. En dat scheelt je veel tijd! Merk je dat je bepaalde onderdelen extra moet oefenen, dan kun je de uitgebreide leerstof bestuderen. Ook heel handig tijdens je voorbereiding voor het examen!
De opleidingen zijn opgebouwd volgens de eindtermen van de syllabus en vakinformatie, het is dus eenvoudig te zien wat je al beheerst en wat niet.
De losse VMBO-vakken van de LOI bereiden je perfect voor op de officiële staatsexamens. Het lesmateriaal wordt ieder jaar herzien waardoor het altijd perfect aansluit op de meest recente exameneisen.
De staatsexamens worden eenmaal per jaar afgenomen door het DUO. De examens zijn ontwikkeld door het College voor Toetsen en Examens(CvTE). Dit college is ingesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Voor elk vak kan afzonderlijk worden ingeschreven en staatsexamen worden afgelegd. Houd er rekening mee dat je je voor 31 december moet aanmelden.
Het examen is vrijwel altijd verdeeld in een centraal schriftelijk examen en een college-examen (mondeling).
Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.
Het examen is vrijwel altijd verdeeld in een centraal schriftelijk examen en een college-examen (mondeling). Het eindcijfer van een vak wordt bepaald door een per vak wisselende weging van het behaalde cijfer voor het centraal schriftelijk examen en het behaalde cijfer voor het college-examen.
Het centraal schriftelijk examen en het college-examen worden op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd. Tijdens de opleiding ontvang je alle benodigde specifieke informatie en bereiden we je uitgebreid en terdege voor op de verschillende onderdelen van het staatsexamen.
De examens worden volgens de richtlijnen van het ministerie van OCW afgenomen. De precieze opbouw per vak kun je vinden in de vakinformatie die je ontvangt van DUO. Ook is de meest recente informatie te vinden op de site van DUO.
Het centraal schriftelijk examen wordt afgenomen in mei. Je hebt altijd recht op het herkansen van één vak uit het volledige programma, mits je met een voldoende voor dit vak je diploma kunt behalen.
De vorm en inhoud van het college-examen verschillen per vak. Specifieke informatie per vak is te vinden op www.duo.nl.
Wil je examen doen, dan moet je je uiterlijk 31 december definitief hebben aangemeld bij de Examendiensten in Groningen. Aanmelden kan alleen digitaal via www.duo.nl.
Je behaalt met deze opleiding het officiële VMBO-deelcertificaat economie van DUO. Dit is exact hetzelfde certificaat dat behaald kan worden bij iedere VMBO-school (dagopleiding, deeltijdonderwijs of volwassenenonderwijs).
Alle VMBO-, HAVO- en VWO-programma’s en -vakken van de LOI bereiden voor op de officiële staatsexamens. Je behaalt dan ook een landelijk erkend diploma. Het lesmateriaal wordt ieder jaar herzien zodat het perfect aansluit op de meest recente exameneisen.
Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en andere bezigheden. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je altijd persoonlijke begeleiding via internet. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.
Het lesmateriaal is perfect afgestemd op het examen. Geen onnodige ballast of overbodige extra lesstof, maar precies dat leren wat je moet kennen voor het examen. Bovendien bevatten alle vakken een onderdeel examenvoorbereiding. Het lesmateriaal wordt ieder jaar geactualiseerd en waar nodig aangevuld zodat het altijd volledig aansluit op de meest recente exameneisen.
De online leeromgeving, LOI Campus, biedt houvast en leidt je stap voor stap door je opleiding. Het duidelijke leerpad, de leertaken, oefenopdrachten, extra uitleg en video’s zorgen ervoor dat jij het overzicht houdt en je planning haalt. En dat elk uur studie efficiënt besteed is.
Daarnaast leg je via LOI Campus heel gemakkelijk contact met docenten en medestudenten én kun je gebruikmaken van verschillende online studietools om nog effectiever te leren. Zo vind je er bijvoorbeeld online hoorcolleges of extra examenvoorbereiding.
Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt.
Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.
De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Ervaren docenten met ruime ervaring in het voortgezet onderwijs, die je van start tot eindstreep begeleiden. De docent kijkt je opdrachten na en geeft feedback. Ook met inhoudelijke vragen kun je altijd bij je docent terecht. Je staat er dus nooit alleen voor.
Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en andere bezigheden. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je altijd persoonlijke begeleiding via internet. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.
De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Ervaren docenten met ruime ervaring in het voortgezet onderwijs, die je van start tot eindstreep begeleiden. De docent kijkt je opdrachten na en geeft feedback. Ook met inhoudelijke vragen kun je altijd bij je docent terecht. Je staat er dus nooit alleen voor.
Hieronder staat vermeld hoeveel uren je nodig hebt om de lesstof te bestuderen. Daarbij gaan we uit van ongeveer 7 á 8 uur studie per week. Hanteer dit als een globale richtlijn voor je studieplanning.
Studieduur: 6 maanden
Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.
Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag 12 maanden langer over deze opleiding doen. Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!
Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.
Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!
Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.
Lesgeld thuisstudie | : 6 x € 49,00 |
Inschrijfkosten | : € 29,50 (éénmalig) |
Het examengeld wordt door de overheid vastgesteld. De hoogte van het examengeld hangt af van het aantal vakken waarin je examen wilt doen. Het examengeld bedraagt:
Kijk voor de meest recente examengelden op www.duo.nl.
Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.
Steeds meer werkgevers bieden hun medewerkers een persoonlijk opleidingsbudget waarmee zij zich kunnen ontwikkelen in hun carrière. Of dat voor jouw werkgever ook geldt, kun je navragen bij je leidinggevende, nakijken in de arbeidsvoorwaarden of vragen bij de afdeling HR. Door gebruik te maken van het opleidingsbudget, kun je je opleiding vaak geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen.
Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Daarnaast zijn werkgevers verplicht om door de wet of CAO verplichte opleidingen te vergoeden. Denk aan opleidingen op het gebied van veiligheid en arbeidsvoorwaarden, of het bijhouden van vakbekwaamheid. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.
Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.
Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.
Schrijf je nu in en profiteer een jaar lang van exclusieve deals voor studie en vrije tijd. Zoals flinke korting op een bureaustoel, nieuwe laptop, mooie e-bike, dagje pretpark en honderden andere leuke uitjes en producten.
Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.