Wft Schadeverzekering zakelijk

Vakgebied

Wft Schadeverzekering zakelijk

Geschikt voor medewerkers en adviseurs in de financiële dienstverlening die advies willen geven over schadeverzekeringen in een zakelijke omgeving.

In het kort

In het kort

Geschikt voor medewerkers en adviseurs in de financiële dienstverlening die advies willen geven over schadeverzekeringen in een zakelijke omgeving.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 69,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
Wft Schadeverzekering zakelijk
Erkenningen
CDFD
Benodigde vooropleiding
geen

De Wet financieel toezicht (Wft) stelt bepaalde eisen aan mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. Wil je je verdiepen in schadeverzekeringen voor zakelijke klanten? Kies dan voor de cursus Wft Schadeverzekering zakelijk.

In de cursus leer je alles over het in kaart brengen van de risico's en mogelijkheden van zakelijke klanten met betrekking tot schadeverzekeringen. Ook komen onderwerpen als vermogensrisico's, bezitsrisico's, zakelijke verzekeringen en zorgverzekeringen, het toepassen van actuele en relevante wet- en regelgeving en de begeleiding bij schadeprocessen ruimschoots aan de orde.

Daarom kies je voor de cursus Wft Schadeverzekering zakelijk

 • In korte tijd voldoe je aan de wettelijke eisen.
 • Zeer praktijkgerichte cursus.
 • Waardevolle toevoeging op je cv.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal, dus geen extra kosten.
 • Altijd up-to-date lesmateriaal dat perfect aansluit op het examen.

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Wft Schadeverzekeringen particulier is geschikt voor iedereen die vanuit zijn functie wil adviseren over alles dat te maken heeft met schadeverzekeringen op het zakelijke vlak. Bijvoorbeeld als adviseur of medewerker bij een financieel dienstverlener. Om te mogen adviseren in schadeverzekeringen is het vereist om over dit diploma te beschikken.

Vooropleiding

Voor toelating tot de cursus Wft Schadeverzekering zakelijk is geen specifieke vooropleiding vereist.

De cursus

Inhoud van de cursus Wft Schadeverzekering zakelijk

Na deze cursus heb je aantoonbare vakmatige kennis op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen. Het werkgebied van de adviseur schadeverzekeringen voor de zakelijke markt omvat de inventarisatie van de cliëntsituatie na het opstellen van een risicoanalyse, tot advisering, beheer en schadebehandeling van schadeverzekeringsproducten. De certificaten voor Wft Basis, Wft Schadeverzekering particulier en Wft Schadeverzekering zakelijk kunnen ingewisseld worden voor het diploma voor de beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekeringen zakelijk. Hiermee voldoe je aan de wettelijke eisen.

Meer over de inhoud

De module Wft Schadeverzekering zakelijk gaat over het werkgebied van de adviseur schadeverzekeringen voor de zakelijke markt: van de inventarisatie van de cliëntsituatie en het opstellen van een risicoanalyse tot advisering, beheer en schadebehandeling van schadeverzekeringsproducten. De module is noodzakelijk om schadeverzekeringen in een zakelijk omgeving te kunnen adviseren en verkopen.

De belangrijkste onderdelen die aan bod komen, zijn:

 • Het verzekeringsproces
 • De verzekering van bedrijfsmiddelen
 • Aansprakelijkheid en rechtsbijstand voor bedrijven
 • Transport
 • Motorrijtuigenverzekering
 • Zorg en ongevallen.
Inclusief altijd actueel lesmateriaal

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen. Tijdens de cursus ontvang je bovendien gratis supplementen met daarin belangrijk nieuws en wijzigingen in de regelgeving. Je bent dus verzekerd van actueel lesmateriaal.

Examens en diploma

Examen

Het examen wordt afgenomen door Eureka / IP Campus, een CDFD-erkende exameninstantie (www.cdfd.nl). Hierdoor betaal je de laagste examenkosten van Nederland. Meer informatie over het aanmelden voor de examens is na inschrijving terug te vinden in onze digitale leeromgeving, LOI campus.

CDFD
Diploma en vervolgopleiding

Na afloop ontvang je het officiële certificaat Wft Schadeverzekering zakelijk. Samen met een certificaat Wft Basis kan het certificaat voor Wft Schadeverzekering zakelijk ingewisseld worden voor het diploma van de beroepskwalificatie Adviseur schadeverzekering zakelijk, waarmee je aan de wettelijke eisen voldoet.

Wil je na deze cursus je kennis verbreden of adviseren over een specifiek financieel product? Kies dan voor een van de andere Wft-opleidingen.

 • Wft Vermogen.
 • Wft Schadeverzekering particulier
 • Wft Consumptief krediet.
 • Wft Hypothecair krediet.

Wil je nog een stapje hoger, dan is de HBO-bacheloropleiding Financial Services Management van LOI Hogeschool ook een uitstekende vervolgopleiding. Je kunt in dat geval bovendien vrijstelling aanvragen voor de overeenkomende module.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 69,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examen wordt afgenomen door Eureka / IP Campus, een CDFD-erkende (www.cdfd.nl). Hierdoor betaal je de laagste examenkosten van Nederland. Meer informatie over het aanmelden voor de examens is terug te vinden op LOI campus.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 69,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
Wft Schadeverzekering zakelijk
Erkenningen
CDFD
Benodigde vooropleiding
geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak