Portret- en landschapstekenen en schilderen

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Portret- en landschapstekenen en schilderen

De cursus Portret en landschapstekenen en -schilderen leert beter tekenen én schilderen. Het is een creatieve en praktische cursus, met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

In het kort

In het kort

De cursus Portret en landschapstekenen en -schilderen leert beter tekenen én schilderen. Het is een creatieve en praktische cursus, met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 71,50
Studieduur
8 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je graag goed kunnen tekenen en schilderen? En wil je graag zowel mensen als landschappen en gebouwen mooi op papier kunnen zetten? Kies dan voor de voordelige combinatiecursus Portret- en landschapstekenen en schilderen. Stap voor stap, en aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen, krijg je de techniek van het tekenen en schilderen (aquarelleren) van landschappen, mensen en portretten onder de knie.

Deze portret- en landschapstekenen en schilderen cursus is een echte doe-cursus want na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag. Het uitgebreide tekenpakket dat je bij de cursus krijgt en de uitdagende opdrachten helpen je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Straks maak je de mooiste kunstwerken. Voor jezelf of als een persoonlijk cadeau voor anderen.

Daarom kies je voor de cursus Portret- en landschapstekenen en schilderen

  • Unieke en supervoordelige combinatiecursus.
  • Creatief en praktisch.
  • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal en begeleiding door professionals.
  • Gratis uitgebreid materialenpakket.
  • Word voordelig lid van de NABK.

Voor wie

Voor wie

De unieke cursus Portret- en landschapstekenen en schilderen is bestemd voor iedereen die graag (beter) portretten en landschappen wil leren tekenen en schilderen. Daarnaast is de cursus een échte aanrader voor iedereen die met verschillende materialen wil leren werken en graag creatief bezig is.

Einddoel

Na de cursus Portret- en landschapstekenen en schilderen heb je de techniek van het tekenen en schilderen van portretten en landschappen volledig in de vingers. Zo komt alles wat je voor je ziet mooi op papier en ben je in staat om prachtige kunstwerken te creëren. Je bent in staat om landschappen, personen en gezichten feilloos op papier te zetten en zult je omgeving versteld doen staan.

De cursus

Inhoud van de cursus Portret- en landschapstekenen en schilderen

Tijdens de teken- en schildercursus van de LOI raak je allereerst bekend met verschillende materialen. Denk hierbij aan houtskool, potlood en pastelkrijt. In het schildergedeelte ga je met aquarel- en acrylverf aan de slag. Voor zowel het tekenen als het schilderen geldt dat het belangrijk is om veel te observeren. Hoe je dit doet en hoe je door middel van bepaalde schetstechnieken je onderwerpen op papier kunt zetten, leer je in de cursus.

In de leerstof wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de tekening moet maken; van opzet, via tussenfase naar eindproduct. Na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag. Je oefent eerst op eigen tekenpapier. Ben je ervan overtuigd dat je de opgaven voldoende hebt geoefend, dan zend je ze ter correctie naar je docent.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Portret- en landschapstekenen en schilderen komen de volgende onderdelen aan bod:

Landschapstekenen en –schilderen

Je leert de verschillende materialen en hun mogelijkheden kennen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij een compositie? Hoe werk je met perspectief? En hoe breng je sfeer in je tekening? Stap voor stap ontdek je de mogelijkheden. Vervolgens ga je aan de slag met het tekenen van landschappen, lucht en water. Daarbij is o.a. aandacht voor kleurgebruik, compositie, sfeer, perspectieven, schaduwen.

Tekenen in zwart-wit

In dit onderdeel leer je, aan de hand van basistechnieken, mensen en portretten in zwart-wit te tekenen. Het schetsen van ledematen, handen en voeten komt aan bod, evenals het tekenen van houdingen in rust (zitten, liggen, slapen) en bewegende mensen. Ook het tekenen van gezichten komt aan bod. En welke uiterlijke verschillen zijn er bij het hoofd van de man, de vrouw en het kind? Na dit onderdeel weet je er alles van!

Tekenen in kleur

Zoals de titel al aangeeft, komt in dit onderdeel het tekenen in kleur aan bod. Welke kleurtinten gebruik je bijvoorbeeld bij het inkleuren van de huid? Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende materiaaltechnieken en ook de compositie en het mengen van kleuren komen aan bod.

Aquarelleren

In dit onderdeel komt het aquarelleren van mensen en portretten aan bod. Aan de hand van veel voorbeelden en de materialen die je bij de cursus krijgt, leer je allereerst een opzet van de aquarel te maken. Je leert schetsen maken met aquarelverf en komt erachter wat de beste kleuren zijn om een aquarel in te kleuren. Welke kleuren gebruik je bijvoorbeeld voor de huidskleur en hoe kun je bepaalde vlakken speelser uitwerken? Dat en nog veel meer leer je in dit onderdeel.

Portrettekenen en –schilderen

Je start met de basis en leert welke materialen en technieken er zijn om een portret te tekenen en aquarelleren. Het schetsen van ledematen, handen en voeten komt aan bod, evenals het tekenen van houdingen in rust (zitten, liggen, slapen) en bewegende mensen. Ook het tekenen van gezichten komt aan bod. En welke uiterlijke verschillen zijn er bij het hoofd van de man, de vrouw en het kind? Je werkt eerst in zwart-wit om een goede basistechniek op te doen. Vervolgens ga je werken in kleur. In tal van uitdagende opdrachten verbeter je je technieken. Na afloop kun je personen en gezichten feilloos op papier zetten.

Ook leer je de techniek van het schilderen met acrylverf. Acrylverf is ideaal voor (beginnende) schilders. Door de korte droogtijd en de levendige, schitterende kleuren kun je veel verschillende onderwerpen schilderen.

Stap voor stap ontwikkel je je vaardigheden. Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende technieken. Je leert hoe je kunt schetsen met acrylverf, hoe je de diverse penselen gebruikt en hoe je bijzondere effecten creëert. En we besteden natuurlijk aandacht aan kleuren mengen en compositie.

Gratis materialenpakket

Bij je cursus Portret- en landschapstekenen en schilderen krijg je een zeer compleet materialenpakket. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag!

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer teken- of schildercursussen volgen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de cursus Digitaal tekenen en schilderen.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 8 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 8 x € 71,50
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Uitgebreid materialenpakket.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Extra voordeel voor cursisten
Word voordelig lid van de NABK

Als LOI-cursist kun je heel voordelig lid worden van de NABK en profiteer je van een hoop gratis extra’s en voordelen. Zo krijg je als NABK-lid gratis cadeaus, toegangskaarten voor grote kunstbeurzen, korting op expositiemogelijkheden, korting op kunstenaarsmaterialen en nog meer leuke extra’s.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 71,50
Studieduur
8 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Je opleiding 14 dagen op proef

Een opleiding is een belangrijke investering in je toekomst. Dat maakt het besluit om in te schrijven voor een opleiding soms ook zo lastig. Geen zorgen! Bij de LOI loop je geen enkel risico wanneer je inschrijft voor een opleiding. Je kunt je opleiding 14 dagen geheel vrijblijvend uitproberen.

Zo werkt het

Na inschrijving ontvang je het lesmateriaal thuis. Je kunt dan gewoon aan de slag en je ziet wat je gaat leren. Als de opleiding toch niet bij je blijkt te passen, om wat voor reden dan ook, dan kun je de opleiding kosteloos annuleren. Alleen de kosten voor het terugsturen van het lesmateriaal zijn voor jouw rekening.

Vragen? Bel ons!

Wil je met ons overleggen over je studiekeuze, voordat je je inschrijft? Of heb je nog vragen over een opleiding? Bel ons. Wij helpen je graag!

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00