Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

Acrylschilderen en aquarelleren

Supervoordelige en creatieve combinatiecursus!

 • Thuis studeren

  14 x € 41,00

 • Studieduur

  14 maanden

 • Afronding

  Studieverklaring

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

In het kort

Wil je (beter) leren schilderen? Kies dan voor de unieke combinatiecursus Acrylschilderen & aquarelleren. In deze cursus maak je de technieken van het schilderen met acryl en het aquarelleren stap voor stap eigen. Met de bijgeleverde materialenset ga je meteen aan de slag. Tal van uitdagende opdrachten helpen je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo leer je o.a. portretten maken van mensen en dieren, landschappen schilderen en bijzondere effecten creëren. Straks maak je de mooiste kunstwerken, voor jezelf of als een persoonlijk cadeau voor anderen.

 • Unieke en supervoordelige combinatiecursus.
 • Creatief en praktisch.
 • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal en begeleiding door professionals.
 • Gratis uitgebreid materialenpakket.
 • Word voordelig lid van de NABK.
Voor wie

De combinatiecursus Acrylschilderen en aquarelleren is een aanrader voor iedereen die (beter) wil leren schilderen met de verschillende materialen. Door de stapsgewijze opzet is de cursus geschikt voor beginners, maar ook voor hen die de basis van het schilderen al beheersen en deze verder willen verfijnen.

Einddoel

Na de cursus Acrylschilderen en aquarelleren heb je de techniek van het schilderen met de materialen acryl en aquarel volledig in de vingers. Je kent de verschillende technieken en bent in staat om prachtige kunstwerken te creëren. Of het nu gaat om stilleven, portretten of gebouwen: jij maakt na afloop van de cursus de mooiste schilderijen! Zo haal je nog meer uit je eigen creativiteit.

Inhoud van de cursus Acrylschilderen en aquarelleren

Allereerst leer je verschillende onderwerpen tekenen in zwart-wit. Hiermee doe je een goede basistechniek op. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij een compositie? Hoe werk je met perspectief? En hoe breng je sfeer in je tekening? Vervolgens leer je schilderen met acrylverf en leer je de techniek van het aquarelleren.

In de leerstof wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de tekening moet maken; van opzet, via tussenfase naar eindproduct. Na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag.

Meer over de inhoud

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen.

Tekenen in zwart-wit

Je leert verschillende onderwerpen tekenen in zwart-wit. Hiermee doe je een goede basistechniek op. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij een compositie? Hoe werk je met perspectief? En hoe breng je sfeer in je tekening? Je leert het tekenen van diverse vormen en je komt er achter hoe je met verschillende nuances in zwart-wit kunt werken. We gaan ook in op de verschillende onderwerpen die je kunt tekenen. Een stilleven vereist een heel andere techniek dan het tekenen van een model. Landschappen, dieren, gebouwen, portretten; je vindt het allemaal terug in deze cursus.

Acrylschilderen

Je leert (beter) schilderen met acrylverf. Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende technieken. Je leert hoe je kunt schetsen met acrylverf, hoe je de diverse penselen gebruikt en hoe je bijzondere effecten creëert. En we besteden natuurlijk aandacht aan kleuren mengen en compositie. Daarbij ga je aan de slag met diverse onderwerpen.

Aquarelleren

Je leert de techniek van het aquarelleren. Daarbij ga je meteen aan de slag! Je werkt aan stillevens, bloemen, landschappen, dieren, gebouwen, scheepstaferelen, mensen en portretten. Natuurlijk leer je ook over materialen en technieken. Bovendien is er aandacht voor bijzondere effecten in aquarel.

Gratis extra studiematerialen

Bij je cursus krijg je een zeer compleet tekenpakket. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag!

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer teken- of schildercursussen volgen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de cursus Portret- landschapstekenen en schilderen.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Extra voordeel voor cursisten
Word voordelig lid van de NABK

Als LOI-cursist kun je heel voodelig lid worden van de NABK en profiteer je van een hoop gratis extra’s en voordelen. Zo krijg je als NABK-lid gratis cadeaus, toegangskaarten voor grote kunstbeurzen, korting op expositiemogelijkheden, korting op kunstenaarsmaterialen en nog meer leuke extra’s.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 14 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 14 x € 41,-

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.