Thuiskapper & Visagie

Vakgebied

Thuiskapper & Visagie

Leer kapsels knippen en stylen én op professionele wijze make-up aanbrengen. Na afloop van de cursus Thuiskapper & Visagie ben je multi-inzetbaar op het gebied van beauty en wellness!

In het kort

In het kort

Leer kapsels knippen en stylen én op professionele wijze make-up aanbrengen. Na afloop van de cursus Thuiskapper & Visagie ben je multi-inzetbaar op het gebied van beauty en wellness!

Lesgeld thuisstudie
12 x € 69,00
Studieduur
12 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je leren om haar te knippen én prachtige make-up aan te brengen? Kies dan voor de combinatiecursus Thuiskapper & Visagie. Alle basistechnieken van het haarknippen komen aan bod en je leert de mooiste kapsels knippen en stylen bij mannen, vrouwen én kinderen. In het onderdeel Visagie leer je professionele make-up aanbrengen. Ook leer je sterke gezichtskenmerken te benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up te kiezen.

De diverse technieken worden geoefend in de vele opdrachten. Maar ook tijdens de praktijkdagen waarbij je wordt begeleid door ervaren professionals. De cursus is inclusief twee professionele materialenpakketten. Na afloop ben je multi-inzetbaar op het gebied van beauty en wellness!

Daarom kies je voor de cursus Thuiskapper & Visagie

 • Voordelige combinatiecursus.
 • Gratis professionele materialenpakketten.
 • Inclusief gratis praktijkdagen.
 • Na afloop multi-inzetbaar op het gebied van beauty & wellness.
"Je bent anderen net een stapje voor als je op meerdere plaatsen inzetbaar bent"
Jessica van Harten

Productmanager


Lees het interview
"Je bent anderen net een stapje voor als je op meerdere plaatsen inzetbaar bent"
Jessica van Harten

Productmanager

Lees het interview

Voor wie

Voor wie

De combinatiecursus Thuiskapper & Visagie is een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om met uiterlijk bezig te zijn en op een professionele manier wil leren knippen, stylen en opmaken.

Einddoel

Na deze combinatiecursus beschik je over alle kennis en vaardigheden om jezelf en anderen nóg mooier te maken. Je kunt mannen, vrouwen en kinderen knippen en op een vakkundige manier make-up aanbrengen bij jezelf en bij anderen.

De cursus

Inhoud van de cursus Thuiskapper & Visagie

De combinatiecursus Thuiskapper & Visagie bestaat uit de onderdelen Thuiskapper en Visagie. Met het onderdeel Thuiskapper leer je de mooiste kapsels bij mannen, vrouwen én kinderen knippen. Je leert onder andere verschillende kniptechnieken en föhntechnieken, bij verschillende gezichtsvormen een passend kapsel kiezen en diverse krul- en vlechttechnieken.

Het onderdeel Visagie bereidt je perfect voor op een leuke en afwisselende baan als visagist. Je leert op een professionele manier make-up aanbrengen voor verschillende huidtypes en gelegenheden. Bijvoorbeeld voor bruiloften, fotoshoots, modeshows of televisieopnames. Ook leer je om sterke gezichtskenmerken te benadrukken en zwakke kenmerken te camoufleren.

Meer over Thuiskapper

Het onderdeel Thuiskapper bestaat uit de volgende onderwerpen.

Introductie

In de introductie maak je kennis met het werken met een oefenhoofd. Ook het verschil tussen het werk van een professionele kapper en haarknippen komt aan bod. Verder wordt haarstyling besproken en de verschillende materialen en producten waar een kapper mee werkt. Tot slot wordt hygiëne behandeld.

Haartypes, verzorging en stylingproducten

In dit deel staat haar centraal. Hoe is haar opgebouwd? Welke haartypes zijn er en hoe herken je ze? Hoe kun je haar het beste verzorgen en gezond houden? Welke stylingproducten zijn er? Ook verschillende haarproblemen komen aan bod.

Basisbegrippen

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere standaardlengtes, kniplijnen en hoeken. Voordat je kunt beginnen met knippen, moet je het materiaal goed kennen. Je leert verschillende materialen, zoals een kam en schaar, vasthouden en onderhouden. Ook de onderdelen van een kappersschaar worden behandeld.

Gezichtsvormen en haarkleuren

Niet ieder kapsel past bij ieder gezicht. Een kapper moet hierin kunnen adviseren. Daarom staat in dit deel het analyseren van gezichtsvormen centraal. Je leert welke kapsels bij welke gezichtsvormen passen en wat kleur doet met een gezicht. Ook de verschillende kleurproducten worden behandeld.

Föhntechnieken en werken met de steiltang

Dit onderdeel start met de basistechnieken. Je leert kort en lang haar föhnen en polijstend föhnen. Ook is er aandacht voor het touperen van lang en kort haar en leer je verschillende steiltangen gebruiken. Tot slot komen de stijlleertechnieken (theorie en praktijk) aan bod.

Verschillende kniptechnieken

De juiste werkhouding is essentieel. Daarom leer je in dit hoofdstuk waar je op moet letten in je houding en bij je werkplek. Ook is er aandacht voor verschillende modellen. Je leert welke makkelijker te knippen zijn en welke moeilijker. Ook worden de verschillende kniptechnieken besproken: zwaar, oplopend, rechtstandig en aflopend. Verder gaan we in op afdelen en aftoppen. Tot slot worden een aantal speciale technieken behandeld. We gaan in op effileren en slicen.

Herenkapsels

Haarverzorging en -styling bij mannen staan centraal in dit deel. Wat doe je als basisverzorging, welke styling- en knipmogelijkheden zijn er en welke producten gebruik je daarbij? Ook haarproblemen bij mannen komen aan bod. Speciale aandacht is er voor opknippen, een techniek die je bij heren veelvuldig zult toepassen.

Krultechnieken en vlechttechnieken

Je leert krullen maken met hotsticks en met de krultang. Hierbij worden technieken voor zowel kort als lang haar besproken. Ook verschillende soorten vlechten, knotjes en staarten komen aan bod.

Bruidskapsels

Een trouwkapsel moet echt iets bijzonders zijn. Dit deel behandelt de technieken voor bruidskapsels. Je leert ook om op diverse manieren het haar op te steken zoals een Grace Kelly-rol. Natuurlijk komen ook de verschillende bruidskapseldecoraties aan bod. Hiermee maak je het kapsel helemaal af. In dit deel is er bovendien aandacht voor het proefkapsel, het geven van advies en het maken van prijsafspraken.

Verzorging en styling van kroeshaar

Black hair stelt andere eisen qua verzorging en styling dan Europees haar. De verschillen worden besproken en de specifieke styling en verzorging voor dit type haar.

Geknipt voor u en uw kind

Dit hoofdstuk gaat allereerst over kapsels voor kinderen. Hoe moeten kinderen geknipt worden? Welke haartypen en gezichtsvormen zijn er bij kinderen en hoe knip je hier een bijpassend kapsel bij? Je leert knippen voor diverse kapsels, zowel lang als kort haar. Op accessoiregebied is ontzettend veel verkrijgbaar. Daarom gaan we ook in op haarklemmen en -stukken, strikken en elastiekjes, haarbanden en diademen. Ook het creëren van haaraccessoires wordt behandeld.

Trends en mode

Een kapper moet natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de laatste trends. In dit deel leer je onder andere wat een trend is, waar je de trends vindt, wat de mode is en welke trends je volgt. Ook is er aandacht voor kapsels tijdens de feestdagen.

Meer over Visagie

Het onderdeel Visagie (inclusief zeer compleet materialenpakket) behandelt de basistheorie die een visagiste nodig heeft om het vak uit te kunnen oefenen. Je vaardigheden oefen je in tal van praktijkopdrachten en tijdens de gratis praktijkdag. Je maakt kennis met visagie als vak en het doel van de visagist. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen cosmetica en professionele make-up? En in welke situaties wordt de hulp van een visagist ingeroepen?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Kleurenleer.
 • Vormleer.
 • Basiskennis en –vaardigheden.
 • Dagmake-up en zomermake-up.
 • Avond- en glamourmake-up.
 • Make-up voor de gekleurde huid.
 • Brilmake-up.
 • Make-up voor de rijpere huid.
 • Bruidsmake-up.
Inclusief gratis praktijkdagen

Voor het onderdeel Thuiskapper wordt een praktijkdag georganiseerd. Hier oefen je zowel de basisvaardigheden als specifieke technieken onder begeleiding van professionals. Je krijgt allerlei praktische tips en kunt al je vragen meteen stellen. De praktijkdag vindt plaats bij de AW Beauty School in Almere.

Voor het onderdeel Visagie volg je ook een gratis praktijkdag onder begeleiding van een professionele visagist. Hij/zij helpt je om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. De praktijkdagen zijn bovendien een leuke gelegenheid om je medecursisten te leren kennen.

Voor de praktijkdagen betaal je niets extra. Het bijwonen van de praktijkdagen is niet verplicht, maar is zeker aan te raden.

Gratis professionele materialenpakketten

Voor het onderdeel Visagie ontvang je een hoogwaardig materialenpakket. Het onderdeel Thuiskapper is inclusief een zeer compleet materialenpakket t.w.v. € 125,-. Beide pakketten zijn bij het lesgeld inbegrepen. Hiermee heb je alles in huis om alle technieken eigen te maken. De professionele materialen zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze opleiding langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je na deze opleiding je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden en daarmee je marktwaarde te verhogen? Denk dan eens aan een van de andere LOI-opleidingen in dit vakgebied:

 • Nagelstyling.
 • Voetverzorging.
De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 12 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 69,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Professionele materialenpakketten.
 • Praktijkdagen.
 • Begeleiding door een ervaren docent.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Extra voordeel voor cursisten
Hoge korting op beauty vakbladen

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 69,00
Studieduur
12 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 24 januari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak