HBO Bijzondere KNF-onderzoeken

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

HBO Bijzondere KNF-onderzoeken

Met het korte HBO-programma Bijzondere KNF-onderzoeken leer je meer over ultrageluid, slaaponderzoek en oogbewegingsonderzoek.

In het kort

In het kort

Met het korte HBO-programma Bijzondere KNF-onderzoeken leer je meer over ultrageluid, slaaponderzoek en oogbewegingsonderzoek.

Thuis studeren
3 x € 279,00
Studieduur
3 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Laborant klinische neurofysiologie

Het HBO-programma Bijzondere KNF-onderzoeken is een uitstekende keuze voor laboranten klinische neurofysiologie die hun kennis en vaardigheden op het gebied van ultrageluid, slaaponderzoek en oogbewegingsonderzoek willen versterken. Kortom: een uitstekende keuze voor wie zich wil bijscholen of nascholen.

Met het diploma van het korte HBO-programma Bijzondere KNF-onderzoeken toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

Daarom kies je voor de opleiding HBO Bijzondere KNF-onderzoeken

  • Bijscholing of nascholing op HBO-niveau voor laboranten KNF.
  • Onderdeel van een NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding.
  • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding.

Doelgroep

Doelgroep

Dit korte HBO-programma is bestemd voor laboranten klinische neurofysiologie die hun kennis en vaardigheden op het gebied van bijzondere KNF-onderzoeken (ultrageluid, slaaponderzoek en oogbewegingsonderzoek) willen uitbreiden of versterken.

Meer over de doelgroep

Na het afronden van deze opleiding heb je je kennis en vaardigheden op het gebied van bijzondere KNF-onderzoeken versterkt. Na afloop ben je onder meer bekend met de techniek van ultrageluid in geneeskunde en kun je deze techniek toepassen op spieren en perifere zenuwen. Je kent de topografie van de hersenen en de bloedvaten in de hersenen en bent bekend met diverse technieken en mogelijkheden om de slaap en slaapwaakstoornissen te registreren en te onderzoeken.

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Bijzondere KNF-onderzoeken

De opleiding bestaat uit drie onderdelen, die elk een vorm van onderzoek bespreken: Ultrageluid, Slaap, slaaponderzoek en slaapstoornissen, en Oogbewegingen, oogbewegingsonderzoek en evenwichtsonderzoek.

Meer over de inhoud

In het korte HBO-programma HBO Bijzondere KNF-onderzoeken komen de volgende modules aan bod:

Ultrageluid

Het ultrageluidonderzoek neemt een bijzondere plaats in, omdat het gebruikmaakt van ultrageluidsgolven en daarmee geen strikt neurofysiologisch onderzoek is. Omdat ultrageluid gebruikt kan worden om bloedstroomsnelheden te meten en om echografische afbeeldingen te maken, is het ultrageluidsonderoek tweeledig; de bloedstroomsnelheid en daarmee de functie van de bloedvaten wordt onderzocht en er wordt een beeld gevormd van de wand van de bloedvaten. Binnen de KNF wordt het ultrageluidsonderzoek gebruikt voor het meten van de stroomsnelheden, en voor het in beeld brengen van spieren en perifere zenuwen. In dit onderdeel wordt allereerst de fysica van ultrageluid besproken en de techniek van het onderzoek uitgelegd. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de hemodynamica en anatomie van zowel de cerebropetale als intracraniële bloedvaten. De toepassing van ultrageluid voor onderzoek wordt besproken voor zowel de bloedvaten als voor de perifere zenuwen en spieren.

Slaap, slaaponderzoek en slaapstoornissen

Van de slaap wordt steeds meer duidelijk hoe belangrijk het is en welke ernstige gevolgen een verstoorde slaap kan hebben op zowel het lichamelijk, psychisch als sociaal functioneren. Op steeds meer KNF-afdelingen wordt daarom onderzoek verricht naar de kwaliteit en kwantiteit van de slaap. Omdat ademhalingsstoornissen en slaapstoornissen veelvuldig samen voorkomen, is slaaponderzoek een multidisciplinair onderzoek. Dit onderdeel van de opleiding wil daarbij een handvat bieden om dit onderzoek goed te verrichten en te interpreteren. Naast uitleg over de fysiologie van slaap en ademhaling wordt uitgebreid besproken hoe polysomnografie-onderzoek goed wordt uitgevoerd. Eveneens worden diverse slaapstoornissen besproken en gerelateerd aan het polysomnografie-onderzoek.

Oogbewegingen, oogbewegingsonderzoek en evenwichtsonderzoek

Met onze ogen kunnen we zien, maar om de ogen snel op een voorwerp te richten, een bewegend voorwerp te volgen of de ogen op een voorwerp gericht te houden terwijl we zelf bewegen is een geavanceerd besturingssysteem van de ogen nodig. Als er iets mis is met dit besturingssysteem heeft dit gevolgen voor de oogbewegingen. Aan de hand van de oogbewegingen kan dus een uitspraak worden gedaan over eventuele onderliggende pathologie van het besturingssysteem. In dit onderdeel van de opleiding wordt het besturingssysteem van de oogbewegingen besproken en wordt ingegaan op de structuren die dit besturingssysteem beïnvloeden.

Inclusief lesmateriaal

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft geen boeken meer aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Examens en diploma

Examens

De opleiding HBO Bijzondere KNF-onderzoeken wordt afgerond met een schriftelijk examen. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO Bijzondere KNF-onderzoeken van LOI Hogeschool. Bovendien ontvang je een certificaat voor iedere behaalde module uit dit programma. Een certificaat kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Mogelijke vervolgopleidingen

Wil je hierna verder studeren? Dan is de bachelor HBO Laborant klinische neurofysiologie een logisch vervolg.

Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Met een behaald certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 10 studiepunten (EC).

Houd er wel rekening mee dat het diploma van dit korte HBO-programma niet automatisch recht geeft op toelating tot de bachelor. Je dient voor toelating tot de bachelor te voldoen aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen die hiervoor gelden.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. 

Collegegeld : 3 x € 279,00

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 49,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

  • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
  • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
  • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
  • Incompany, klassikaal of thuis studeren
  • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
3 x € 279,00
Studieduur
3 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Laborant klinische neurofysiologie
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie