Zelf mode maken

Vakgebied

Zelf mode maken

Leer zelf kleding ontwerpen en maken. Deze praktijkgerichte cursus behandelt stap voor stap alle technieken met handige en inspirerende illustraties.

In het kort

In het kort

Leer zelf kleding ontwerpen en maken. Deze praktijkgerichte cursus behandelt stap voor stap alle technieken met handige en inspirerende illustraties.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 27,60 (€ 34,50) 20% korting
Studieduur
8 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Vind je in de kledingwinkels nooit precies wat je zoekt? Na afloop van de LOI-cursus Zelf mode maken maak je het gewoon zelf! Je hebt de vrijheid om je eigen garderobe tot in de details te bepalen. En met deze cursus kleding maken leer je hoe je dat kunt doen. Twijfel je of je wel zo handig bent? Niet doen, want stap voor stap leer je de technieken en handelingen die nodig zijn om veel verschillende kledingstukken te maken. Alles wordt nauwkeurig omschreven en waar nodig verduidelijkt met illustraties. Zelfs als je nog nooit achter de naaimachine hebt gezeten, leer je met deze cursus eenvoudig je eigen kleding te maken!

Daarom kies je voor de cursus Zelf mode maken

  • Zelf je kleding ontwerpen en maken.
  • Stap voor stap alle technieken leren.
  • Praktijkgerichte cursus met handige en inspirerende illustraties.
  • Begeleiding door professionals.

Voor wie

Voor wie

De LOI-cursus Zelf mode maken is de perfecte keuze voor iedereen die graag naar modeprogramma’s kijkt en zich regelmatig laat inspireren door modereportages uit glossy magazines. Lijkt het je geweldig om je eigen kleding te ontwerpen? Dan is deze cursus kleding maken geknipt voor jou! Stapsgewijs leer je je eigen kleding te maken. Je bepaalt hierbij zelf de kleur, het model en de vorm. Ook als je geen ervaring hebt met naald en draad, is deze creatieve cursus prima te volgen.

Einddoel

Na afloop van de cursus Zelf mode maken kun je de kleding die je wilt hebben ook daadwerkelijk zelf maken. Met het voordeel dat wat je maakt altijd perfect past, want je maakt het patroon op jouw maten.

De cursus

Inhoud van de cursus Zelf mode maken

De cursus Zelf mode maken bestaat uit twee delen: Naaitechnieken en Patroontekenen. De lessen uit deze twee onderdelen volgen elkaar op. Zo leer je eerst de techniek om een (deel van een) kledingstuk te maken en daarna leer je hoe je daarvan het patroon tekent.

Meer over de inhoud

Naaitechnieken

In dit deel leer je de technieken en handelingen die nodig zijn om een kledingstuk te maken. Iedere les begint met algemene informatie, waarna verschillende technieken worden besproken. Je leert de basiskennis over onderwerpen als materialen, basissteken, de naaimachine en het overbrengen van een patroon.

Natuurlijk ga je de theorie ook in de praktijk brengen. In het deel Naaitechnieken oefen je eerst verschillende steken met de hand en doe je eenvoudige oefeningen met de naaimachine. Later in de cursus maak je je technieken eigen zoals het inzetten van een broekrits, het aanzetten van een kraag en het maken van een knoopsgat. Aan het einde van de cursus heb je ook technieken onder de knie, zoals het vervaardigen van een capuchon.

Patroontekenen

Je leert eerst het maken van grondpatronen en daarna leer je hoe je daarop kunt variëren en je eigen ideeën kunt tekenen. Je leert hoe je op schaal kunt tekenen, welke tekens en lijnen er worden gebruikt voor patroontekenen, hoe je de hoeveelheid stof berekent die je nodig hebt en hoe je iemand de maat neemt. Aan het eind van dit deel beschik je over een flinke stapel patronen voor verschillende soorten tassen, rokken, broeken en blouses.

Ook in het deel Patroontekenen breng je de theorie direct in de praktijk. Je begint met eenvoudige oefeningen zoals het op schaal tekenen van simpele patronen. Daarna volgen opgaven met stofberekeningen en tot slot oefeningen voor het tekenen van volledige patronen, in verschillende maten.

Gratis extra studiematerialen

Bij de cursus Zelf mode maken ontvang je gratis een studiometermaatje waarmee je op eenvoudige wijze een patroon op schaal kunt tekenen!

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog een andere cursus volgen op het gebied van mode? Kijk dan eens naar de opleiding Kleurtypes.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk
"Creatieve mensen hebben geen rommel, maar overal ideeën liggen"
Ilona Swerissen

Docent Zelf mode maken


Lees het interview
"Creatieve mensen hebben geen rommel, maar overal ideeën liggen"
Ilona Swerissen

Docent Zelf mode maken

Lees het interview

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 8 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 8 x € 27,60 (€ 34,50)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Gratis studiometermaatje.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).

Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je de beschikking hebt over een naaimachine. Voor Naaitechnieken heb je verschillende materialen nodig en voor Patroontekenen patroonpapier en tekenmaterialen. In de lessen wordt aangegeven welke materialen je nodig hebt. Voor de aanschaf hiervan moet je rekenen op een bedrag van ongeveer € 45,–.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 27,60 (€ 34,50) 20% korting
Studieduur
8 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!