Gitaar

Vakgebied

Gitaar

Deze gitaarcursus leert je stap voor stap de mooiste liedjes spelen op een gitaar, inclusief gratis akoestische Gomez 001- gitaar.

In het kort

In het kort

Deze gitaarcursus leert je stap voor stap de mooiste liedjes spelen op een gitaar, inclusief gratis akoestische Gomez 001- gitaar.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 52,50
Studieduur
10 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Jammen in het park op een zwoele zomeravond, liedjes spelen rond een kampvuur op het strand, jezelf begeleiden op de gitaar … Klinkt dit je als muziek in de oren, dan is de cursus Gitaar perfect voor jou! Je leert stap voor stap de mooiste liedjes spelen, op een akoestische gitaar of op een elektrische. Wat je niveau ook is, na afloop van deze gitaarcursus van de LOI speel je de sterren van de hemel. Aan de hand van MP3-bestanden met geluidsfragmenten leer je diverse muziekstukken spelen. Je eigen muziekspel neem je op met de USB-microfoon en opnamesoftware die je gratis bij de opleiding ontvangt. Een ervaren docent beoordeelt je spel en geeft feedback.

Aan het eind van deze LOI-gitaarcursus heb je al een flink repertoire en kun je vlot muziek lezen. Met de vaardigheden die je hebt opgedaan, breid je je repertoire heel gemakkelijk uit met nieuwe songs! Bij de cursus ontvang je gratis een prachtige gitaar!

Daarom kies je voor de cursus Gitaar

  • Inclusief gratis akoestische Gomez 001- gitaar.
  • Met gratis MP3-geluidsfragmenten.
  • Inclusief gratis USB-microfoon en opnamesoftware van Audacity.
  • Voor akoestische en elektrische gitaar.

Voor wie

Voor wie

De cursus Gitaar is bestemd voor iedereen die graag gitaar wil leren spelen. Kies het niveau dat bij je past en leer lekker jammen!

Einddoel

Na afloop van de cursus Gitaar speel je gitaar in diverse muziekstijlen en ken je je het notenschrift en de toonladders. Je hebt jezelf de aanslag van de snaren met een plectrum aangeleerd en bent vertrouwd geraakt met verschillende soorten akkoordaanslagen. Ook heb je een flink repertoire in verschillende stijlen en kun je vlot muziek van blad lezen.

De cursus

Inhoud van de cursus Gitaar

Tijdens de cursus Gitaar leer je natuurlijk vooral gitaar spelen. Veel oefenen is daarbij een vereiste. Natuurlijk komt er ook een stukje theorie aan te pas.

Meer over de inhoud

Vanaf de eerste les ga je zelf met de gitaar aan de slag. Stap voor stap, noot voor noot maak je kennis met het instrument en met de op de gitaar gerichte theorie. Je leert onder meer het notenschrift en de notenwaarden, de maatsoorten, toonladders en de opbouw van de akkoorden. Je leert de aanslag van de snaren met een plectrum, een techniek die geschikt is voor elke zessnarige gitaar. Bovendien raak je vertrouwd met verschillende soorten akkoordaanslagen, zoals strumming en flatpicking. Het lesmateriaal en de MP3’s bevatten tal van voorbeelden, die je straks feilloos kunt naspelen.

Les na les breid je je vaardigheid uit. Je krijgt het flatpicking met de wisselbas beter onder de knie en leert onder meer de nummers Sailor’s Hornpipe en Scarborough Fair spelen. De blues komen aan bod, evenals de akkoorden C7, F7 en G7.

Het lesmateriaal bevat opdrachten die je oefent en vervolgens opneemt met de USB-microfoon en opnamesoftware van Audacity. Je bestanden stuur je ter beoordeling naar je docent. Dit doe je via LOI Campus, de digitale leeromgeving van de LOI. Je docent spreekt zijn oordeel en advies in, geeft antwoord op eventuele vragen en speelt zo nodig muziekfragmenten voor. Je beluistert de feedback van je docent ook weer heel gemakkelijk via LOI Campus.

Gratis gitaar

Bij deze gitaarcursus ontvang je gratis een Gomez 001 naturel akoestische gitaar. Een prachtig instrument waarmee je direct aan de cursus kunt beginnen.

Gratis extra studiematerialen

Bij de cursus ontvang je gratis een USB-microfoon én opnamesoftware van Audacity. Hiermee kun je gemakkelijk je muziekspel opnemen en bewerken.

Dit heb je nodig

Je hebt vanzelfsprekend een akoestische of elektrische gitaar nodig én een computer met internet en USB-aansluiting.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer meer muziekcursussen volgen? Denk dan eens aan de cursus Keyboard of Piano.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 10 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 10 x € 52,50
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Gomez 001 naturel akoestische gitaar.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 52,50
Studieduur
10 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 14 februari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak