Keyboard

Vakgebied

Keyboard

Aan het eind van de keyboard cursus heb je al een flink repertoire en kun je vlot muziek lezen. Breid je repertoire heel gemakkelijk uit met nieuwe songs!

In het kort

In het kort

Aan het eind van de keyboard cursus heb je al een flink repertoire en kun je vlot muziek lezen. Breid je repertoire heel gemakkelijk uit met nieuwe songs!

Lesgeld thuisstudie
10 x € 47,25 (€ 52,50) 10% korting
Studieduur
10 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wie keyboard kan spelen, heeft een heel orkest in handen. Een keyboard produceert naast pianotonen meestal ook het geluid van drums, bekkens, saxofoon, trompet, fluit, gitaar, basgitaar, harmonica en veel verschillende ritmes. Met de cursus Keyboard leer je stap voor stap de mooiste liedjes spelen. Wat je niveau ook is, na afloop van deze Keyboard cursus van de LOI speel je de sterren van de hemel. Aan de hand van MP3-bestanden met daarop geluidsfragmenten leer je diverse muziekstukken spelen. Een ervaren docent beoordeelt je spel en geeft feedback.

Aan het eind van de LOI-cursus Keyboard heb je al een flink repertoire en kun je vlot muziek lezen. Met de vaardigheden die je hebt opgedaan, breid je je repertoire heel gemakkelijk uit met nieuwe songs!

Bij de cursus ontvang je een gratis keyboard!

Daarom kies je voor de cursus Keyboard

  • Inclusief gratis keyboard.
  • Met gratis MP3-geluidsfragmenten.

Voor wie

Voor wie

Houd je van muziek en lijkt het je leuk om een veelzijdig instrument te leren spelen? Dan is de cursus Keyboard een echte aanrader!

Einddoel

Na afloop van de cursus Keyboard speel je keyboard in diverse muziekstijlen en ken je het notenschrift en de notenwaarden. Je kunt omgaan met maatsoorten, toonladders en akkoorden, hebt kennisgemaakt met vingerzetting, handhouding, dubbelgrepen en tweehandig spel en hebt een flink repertoire in verschillende stijlen. Ook kun je vlot muziek van blad lezen.

De cursus

Inhoud van de cursus Keyboard

Tijdens de LOI-cursus Keyboard leer je natuurlijk vooral keyboard spelen. Veel oefenen is daarbij een vereiste. Ook komt er theorie aan te pas.

Meer over de inhoud

Je leert het notenschrift en de notenwaarden waarmee de loop van een melodie wordt aangegeven. We leren je omgaan met maatsoorten, toonladders en akkoorden. Daarnaast maak je kennis met vingerzetting, handhouding, dubbelgrepen en tweehandig spel. Deze technieken vormen de basis voor vlotte en soepele vertolking. We wijden je bovendien in in de geheimen van tempo en articulatie, waardoor je de muziek vloeiend, puntig of swingend kunt laten klinken. En om je spel nog completer te maken, behandelen we blue notes, intro en naspel, de blues en eenvoudig improviseren. Zo heb je alle gelegenheid voor een persoonlijke, creatieve invulling.

Les na les breid je je vaardigheid uit. Je leert nieuwe noten spelen en gaat oefenen met liedjes als ‘Spanish eyes’ en ‘Take me home country roads’. Daarnaast raak je bekend met het variëren van ritme van de melodie en leer je te improviseren. Na afloop kun je nóg beter keyboard spelen en begeleid je moeiteloos bij nummers als The winner takes it all en Love me tender!

Het lesmateriaal bevat opdrachten die je oefent en vervolgens opneemt met de microfoon. Je bestanden stuur je ter beoordeling naar je docent. Dit doe je via LOI Campus, de online leeromgeving van de LOI. Je docent spreekt zijn oordeel en advies in, geeft antwoord op eventuele vragen en speelt zo nodig muziekfragmenten voor. Je beluistert de feedback van je docent ook weer heel gemakkelijk via LOI Campus.

Gratis keyboard

Bij deze keyboardcursus ontvang je gratis een keyboard CTK-2500. Een prachtig instrument waarmee je direct aan de cursus kunt beginnen. Het keyboard wordt toegestuurd wanneer de eerste drie termijnen lesgelden zijn voldaan. 

Dit heb je nodig

Je hebt vanzelfsprekend een keyboard (gratis bij de cursus!) én een computer met USB-aansluiting nodig.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer  muziekcursussen volgen? Denk dan eens aan de cursus Basgitaar, Gitaar of Piano.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk
"In de cursus Keyboard start je vanaf les één met spelen"
Wouter de Voos

Docent Keyboard


Lees het interview
"In de cursus Keyboard start je vanaf les één met spelen"
Wouter de Voos

Docent Keyboard

Lees het interview

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 10 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 10 x € 47,25 (€ 52,50)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Keyboard.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 47,25 (€ 52,50) 10% korting
Studieduur
10 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 14 februari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 10 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 10% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!