Combinatiecursus schrijven

Vakgebied

Combinatiecursus schrijven

Deze schrijfcursus leert je de basistechnieken. Start met de basismodule Schrijven en kies één tot zes keuzemodules. Hoe meer modules je kiest, hoe hoger de korting.

In het kort

In het kort

Deze schrijfcursus leert je de basistechnieken. Start met de basismodule Schrijven en kies één tot zes keuzemodules. Hoe meer modules je kiest, hoe hoger de korting.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 30,00 (€ 37,50) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je een verhaal, gedicht of andere tekst schrijven, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Geen nood, schrijven kun je leren! Zelfs het schrijven van een roman, een (auto)biografie, een aansprekend kinderverhaal, het schrijven van gedichten, blogs, columns of andere creatieve uitingen. Het ligt allemaal binnen je handbereik. Door verschillende schrijfcursussen te combineren, ben je ook nog eens voordelig uit!

Ga je de proza- of poëziekant op of wil je meer leren over schrijven voor kinderen? De keuze is geheel aan jou. Met de combinatiecursus Schrijven heb je de de mogelijkheid om je in korte tijd én heel voordelig te verdiepen in precies die aspecten van het schrijversvak die jou het meest aanspreken.

Tijdens de schrijfcursus van de LOI ga je meteen zelf aan de slag. Door tal van praktische oefeningen, heb je de technieken straks helemaal in de vingers!

Daarom kies je voor de cursus Combinatiecursus schrijven

  • Voordelige combinatiecursus.
  • Alle basistechnieken aangevuld met modules naar keuze.
  • Gratis inspirerend live webcollege.
  • Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek (i.s.m. Boekscout.nl).
"Ik krijg feedback waar ik écht iets mee kan!"
Stefien de Jong

Cursist Creatief schrijven


Lees het interview
"Ik krijg feedback waar ik écht iets mee kan!"
Stefien de Jong

Cursist Creatief schrijven

Lees het interview

Voor wie

Voor wie

De combinatiecursus Schrijven is bestemd voor iedereen die graag wil schrijven en zijn vaardigheden in dit vakgebied verder wil ontwikkelen. Bijvoorbeeld om verhalen of gedichten te leren schrijven, een blog of uiteindelijk zelfs een eigen roman!

Einddoel

Na het afronden van de Combinatiecursus Schrijven heb je de basistechnieken van het schrijven in de vingers en je verder verdiept in de specifieke aspecten van modules naar keuze.

De cursus

Inhoud van de Combinatiecursus schrijven

Wat je precies gaat leren tijdens deze schrijfcursus van de LOI, hangt natuurlijk af van de modules die je kiest. Je start wel altijd met de basismodule Schrijven. Hieronder vind je een beschrijving van deze module en alle keuzemodules. In de combinatiecursus Schrijven kies je één tot zes keuzemodules.

Meer over de inhoud

Basismodule Schrijven

Met de eerste module leg je de basis voor schrijven in het algemeen. Heel belangrijk want iedere tekst, of het nu een roman, een blog of kinderverhaal is, heeft een aantal basiselementen. Ook is de opbouw in principe hetzelfde; een pakkende start, boeiend middenstuk en passend einde. In deze module leer je onder meer hoe je aan inspiratie komt, wat je doet in de eerste schrijffase, hoe je daarna zelf je werk kan beoordelen en herschrijven om het nog beter te maken. Tot slot leer je in deze module hoe je het aanpakt als je je werk wilt uitgeven.

Roman schrijven

Zelf een roman schrijven, wie wil dat nou niet! Met de cursus Roman schrijven leer je alles wat je moet weten om een echte ‘pageturner’ te schrijven. Je wordt van begin tot het eind door het schrijfproces begeleid. De module Roman schrijven start met een korte inleiding in de geschiedenis van de roman. Daarna leer je hoe je de personages voor je roman bedenkt. Waar moet een interessant personage aan voldoen? Hoe maak je hem of haar geloofwaardig? Ook leer je het bedenken en uitwerken van een goed plot voor je roman. Je leert onder andere hoe je naar een climax toewerkt en hoe je zorgt voor een goede ontknoping van je verhaal. Uiteraard komen schrijftechniek en –stijl ook aan bod. Aan het eind van deze module heb je al deze kennis in huis komt het nu aan op doen! Je gaat zelf aan de slag, bedenkt de personages en de verhaallijn en maakt de opzet van het verhaal. Vervolgens ga je schrijven en herschrijven met als eindresultaat de opzet van je roman.

(Auto)biografie schrijven

Je eigen of andermans leven als inspiratie voor een boek? Er zijn boeken geschreven door en over professionele literaire auteurs, maar ook door en over allerlei bekende personen zoals zangers, voetballers en politici. En ook ‘gewone stervelingen’ die iets bijzonders hebben meegemaakt, kiezen steeds vaker voor het schrijven van een boek om hun ervaringen wereldkundig te maken. Wil jij ook je (eigen) biografie goed op papier zetten? Kies dan voor de keuzemodule (Auto)biografie schrijven en je hebt het zo in de vingers!

Deze module start met vraag: waarom (auto)biografisch schrijven? Ook krijg je een korte inleiding in de geschiedenis van de (auto)biografie. Verder komen de verschillende vormen binnen dit genre aan bod. Het verschil tussen een biografie en een autobiografie wordt behandeld en we gaan in op diverse stijlen en vormen. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag met het schrijven van een (auto)biografie. Welke vorm in het meest geschikt? Hoe pak je het schrijven van een autobiografie of een biografie aan? Welke praktische problemen kom je onderweg tegen? Hoe en wie te kiezen? Hoe kom ik aan informatie? Al deze vragen en meer worden beantwoord.

Creatief schrijven

Wil je goed korte verhalen leren schrijven? Kies dan voor de module Creatief schrijven! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen!

In deze module ga je vrijwel direct aan de slag met het schrijven van veel verhalen in verschillende genres en met behulp van verschillende technieken.

Natuurlijk krijg je daarvoor steeds wel een stukje theorie. Wel met praktische handvatten en aangevuld met tekstfragmenten van bekende schrijvers, om zo goed mogelijk te illustreren hoe een bepaalde techniek werkt. Tijdens de hele cursus blijf je oefenen en doe je steeds nieuwe schrijfvaardigheden en inzichten op. Je stuurt je verhalen in, waarna ze beoordeeld en voorzien worden van advies door deskundige docenten. Kortom: een boeiende module waarmee je heel snel verbeteringen zult zien in je schrijftechniek.

Gedichten schrijven

Schuilt er een dichter in jou, maar merk je dat je ondanks je inspiratie, enthousiasme en ambitie toch vaak vastloopt bij het dichten? Of ben je onzeker over je eigen schrijfsels? Dan is de keuzemodule Gedichten schrijven iets voor jou! Nadat je de vaardigheden van de Basismodule Schrijven goed in de vingers hebt, kun je je met mede module helemaal storten op het dichten.

Je leert onder andere hindernissen overwinnen die je bij het schrijven tegenkomt. En steeds meer je eigen ’toon’ te ontwikkelen. Aan bod komt ook zelf een gedichtenbundel samenstellen en analyseren. Ook leer je je eigen werk (en dat van anderen) te beoordelen. Tijdens de cursus zul je veel oefenen. Immers, dichten leer je pas echt door het veel te doen! Een leerzame en inspirerende module, die je creativiteit zeker zal stimuleren!

Blogs en columns schrijven

Blogs en columns behoren tot de meest gelezen stukken in kranten en op internet. Koester jij de wens zelf een goedgelezen blog of column te schrijven? Met deze inspirerende module leer je precies hoe je dat op een pakkende manier doet.

Nadat je de basis van het schrijven goed beheerst, kun je aan de slag met het schrijven van een column, te beginnen met het idee en de opzet.

Bedenk bijvoorbeeld voor wie je een blog of column wilt schrijven. Je leert hoe je je idee omzet in een schrijfplan en welke schrijfvormen je kunt kiezen. Aan bod komt ook het kritisch kijken naar je eigen tekst en het analyseren van andere columns en blogs. De meest voorkomende blogs worden geanalyseerd. Wat spreekt jou aan en wat kun je daarvan leren? Natuurlijk ga je ook veelvuldig aan de slag met zelf teksten schrijven. Hierdoor leer je onder meer hoe je je lezerspubliek aan je bindt. Ook leer je hoe je effectief gebruik kunt maken van hulpmiddelen als SEO, social media en tags om meer lezers te krijgen. Daarnaast krijg je handvatten voor het onderhouden van de blog en leer je wat je kunt doen om je blog voor lezers interessant te houden. Na deze module ben je klaar voor je eigen succesvolle blog of column!

Kinderverhalen schrijven

Schrijven is natuurlijk een vak apart, maar schrijven voor kinderen helemaal. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen belevingswereld, woordenschat en taalgebruik. Wat vinden kinderen leuk of spannend? Wat maakt dat kinderen geboeid raken door een verhaal? Welke woorden begrijpen kinderen wel en welke niet? Je leert het allemaal in de leuke en interessante module Kinderverhalen schrijven. En wie weet lees straks je eigen boek voor.

Wat is er zo specifiek aan kinderverhalen? De verschillende leeftijdscategorieën komen aan de orde. We gaan in op het taal- en denkniveau van kinderen. En ook de belevingswereld van kinderen komt aan bod. Want in een goed verhaal draait het niet alleen om structuur, personages en het begin, maar vooral om emoties en die kunnen bij kinderen veel heftiger zijn dan bij volwassenen. Wat spreekt kinderen aan, waar zijn ze aan toe en wat kun je beter niet doen in je verhaal?

Naast emotie is ook spanning een belangrijk onderdeel van een goed verhaal. Hoe houd je kinderen geboeid? Hoe wek je de nieuwsgierigheid van de lezer? In deze module komt het allemaal aan bod. Ook het gebruik van humor ontbreekt natuurlijk niet in de keuzemodule Verhalen schrijven voor kinderen. Zodat jouw verhalen leuk, boeiend, spannend én grappig zullen zijn!

Inclusief live webcollege

Bij deze cursus hoort een live webcollege. Tijdens deze online les krijg je extra uitleg en heb je via chat live contact met je docent en medecursisten. Een leuke, leerzame en inspirerende verdieping van de cursus!

In het live webcollege wordt o.a. aandacht besteed aan dialogen en de opbouw van personages. Hoe zet je een goed personage neer? En wat voor vorm kun je geven aan een dialoog? Ook leer je hoe je (beter) om kunt gaan met een zogenaamd ‘writersblock’. Een verschijnsel dat iedere beginnende en ervaren schrijver zal herkennen.

Het live webcollege wordt ieder jaar georganiseerd. Ook is het meest recente webcollege altijd terug te kijken via LOI Campus.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je je na de Combinatiecursus Schrijven verder bekwamen in het schrijven om er bijvoorbeeld je beroep van het maken? Kies dan voor de cursus Bedrijfscorrespondentie of Commerciële teksten schrijven.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 12 maanden

De totale cursusduur is afhankelijk van de modules die je kiest. Wanneer je bij inschrijving aangeeft welke modules je wilt volgen, zie je vanzelf wat de uiteindelijke cursusduur wordt.

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 30,00 (€ 37,50)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Let op: kies op het inschrijfformulier uit 1 tot 6 verdiepingsmodules. Het totale lesgeld is afhankelijk van het aantal verdiepingsmodules dat je kiest.

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Inspirerend live webcollege.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Extra voordeel voor cursisten
Tot 35% korting bij uitgave van je eigen boek

De LOI werkt samen met Boekscout.nl. Je krijgt daarom als cursist van een schrijfcursus tot 35% korting bij uitgave van je eigen verhaal, gedicht of autobiografie als boek!

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 30,00 (€ 37,50) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 24 januari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!