Eigen taartenwinkel starten

Vakgebied

Eigen taartenwinkel starten

De cursus Eigen taartenwinkel starten leert je alles over het maken van taarten en cupcakes én het starten van je eigen bedrijf. Inclusief workshop en professioneel materialenpakket.

In het kort

In het kort

De cursus Eigen taartenwinkel starten leert je alles over het maken van taarten en cupcakes én het starten van je eigen bedrijf. Inclusief workshop en professioneel materialenpakket.

Lesgeld thuisstudie
13 x € 49,00
Studieduur
13 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Tegenwoordig zijn taarten ware kunstwerken! Een verjaardag, jubileum, geboorte of bruiloft is niet compleet zonder een heerlijke, prachtige taart. Maak van taarten bakken jouw beroep en volg de cursus Eigen taartenwinkel starten. Tijdens de cursus ga je direct aan de slag met het bakken en versieren taarten, cupcakes, koekjes en cakepops. De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgebouwd. Natuurlijk is er ook aandacht voor onder andere recepten, hygiëne, vervoer, prijsberekening, allergieën. Na afloop van deze cursus bezit je alle kennis en vaardigheden om een eigen bedrijf te starten met de lekkerste taarten!

Daarom kies je voor de cursus Eigen taartenwinkel starten

 • Unieke combinatiecursus.
 • Met leuke en leerzame workshop.
 • Inclusief professioneel materialenpakket t.w.v. €50,-.
 • Prachtig, kleurrijk lesmateriaal met stap-voor-stap uitleg.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Eigen taartenwinkel starten is bestemd voor iedereen die graag taarten maakt en droomt van een eigen (taarten)bedrijf.

Na de cursus kun je zelf de leukste, mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, koekjes en cakepops maken voor elke gelegenheid. Bovendien bezit je alle kennis om als zelfstandig taartdecorateur te gaan werken, of om een eigen (taarten)webshop te starten.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Eigen taartenwinkel starten.

De cursus

Inhoud van de cursus Eigen taartenwinkel starten

De cursus Eigen taartenwinkel starten bestaat uit een cursusdeel Taarten en cupcakes en een cursusdeel Ondernemen.

Het eerste cursusdeel behandelt theoretische kennis over taarten en cupcakes, zoals de verschillende soorten gebak, vormen van taarten en technieken van decoreren. In dit deel is ook veel aandacht voor de praktijk, waarbij jouw creaties beoordeeld worden door professionals. In het tweede cursusdeel Ondernemen is er de keuze uit Starten als ZZP’er of Eigen webwinkel starten.

Meer over de inhoud

Taarten en cupcakes

Deze module is opgebouwd uit 24 hoofdstukken en behandelt veel verschillende soorten gebak, vormen van taarten, soorten taartvulling en -bekleding, technieken van decoreren en presenteren. Uiteraard bevat het lesmateriaal theorie over de diverse producten en technieken die nodig zijn om taarten en cupcakes te maken. Het grootste deel van de cursus is echter praktijk; uitleg over handelingen, recepten, foto’s en oefeningen. Na afloop van een aantal hoofdstukken, stuur je digitale foto’s van het zelfgemaakte gebak die vervolgens worden beoordeeld door professionals.

Vervolgens is er de keuze uit een van de twee onderstaande onderdelen.

Starten als ZZP'er

Dit onderdeel bespreekt alle zaken die van belang zijn voor een ZZP’er. Denk hierbij aan het binnenhalen van opdrachten, het presenteren van je werk, het omgaan met klanten, het voeren van administratie en de wetten en regelingen waar een freelancer mee te maken krijgt. Tot slot wordt de onzekerheid van een bestaan als zelfstandige besproken en worden handvatten aangereikt om hiermee om te gaan.

Lees alles over de cursus Starten als ZZP’er.

Eigen webwinkel starten

Tijdens deze module komt alles over het succesvol opstarten en onderhouden van een webwinkel aan bod. Het bouwen van een webwinkel, schrijven van aantrekkelijke teksten, maken van mooie afbeeldingen, uploaden en bijhouden van de website en trekken van bezoekers naar de webwinkel horen hier allemaal bij. Ook komen de wetten en regelingen bij een eigen webwinkel aan bod. Na afronding bezit je alle kennis om een eigen webwinkel te starten.

Lees alles over de cursus Eigen webwinkel starten.

Gratis inspirerende workshop

Tijdens de cursus wordt een gratis workshop georganiseerd. Tijdens de workshop demonstreert een professional de meer uitdagende technieken van het decoreren van taarten en cupcakes en ga je hier zelf ook mee aan de slag. Daarnaast is er ruime gelegenheid om vragen te stellen en extra uitleg of demonstraties te krijgen.

Gratis materialenpakket

Bij deze cursus is een uitgebreid materialenpakket t.w.v. €50,- inbegrepen om zelf de mooiste taarten en cupcakes te maken. Het professionele pakket bevat een muffinvorm, drie flesjes kleurstof, een basisset van zes modelleermesjes, een taartzaag, een smoother, sputizakken, vetvrij karton, een bakvorm voor cupcakes, een spatel en diverse uitstekers.

Examens en diploma

Examen

De cursus Eigen taartenwinkel starten wordt afgesloten met verschillende inzendopgaven.

Diploma

Succesvolle afronding van de cursus geeft recht op het LOI-diploma Eigen taartenwinkel starten.

Vraag een studieverklaring aan

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 13 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 13 x € 49,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).
Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
13 x € 49,00
Studieduur
13 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak