Wereldliteratuur

Vakgebied

Wereldliteratuur

Aanrader voor iedereen die van lezen en reizen houdt. De online hoorcolleges waaruit deze cursus bestaat, nemen je mee op reis langs de wereldliteratuur van andere tijden.

In het kort

In het kort

Aanrader voor iedereen die van lezen en reizen houdt. De online hoorcolleges waaruit deze cursus bestaat, nemen je mee op reis langs de wereldliteratuur van andere tijden.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 68,00
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Houd je van lezen én wil je de wereld over reizen? Dat kan met de LOI-cursus Wereldliteratuur. Laat je meevoeren door bijzondere literaire werken van over de hele wereld. Naast de Nederlandse en Angelsaksische klassiekers, maak je een ontdekkingstocht langs de literatuur van andere continenten en tijden. Bijvoorbeeld de Arabische Verhalen van 1000-en-1-nacht, de avonturen van Don Quijote, of de Goddelijke Komedie van Dante.

Door de achtergrondinformatie over het land, de cultuur en de tijd waarin de tekst is geschreven, worden de verhalen toegankelijk en komen ze tot leven. Je leert meer over de literaire achtergronden en je gaat vooral heel veel lezen.

Online hoorcolleges vormen de basis van de cursus Wereldliteratuur. Een literair deskundige is je reisleider in de wereld van de klassiekers.

Daarom kies je voor de cursus Wereldliteratuur

  • Online hoorcolleges begeleiden je door de cursus.
  • Leer wereldliteratuur in de juiste context te plaatsen.
  • Unieke introductie op de wereldliteratuur.
  • Ook aandacht voor minder bekende klassiekers.

Voor wie

Voor wie

De cursus Wereldliteratuur is een aanrader voor iedereen die van lezen en reizen houdt. De cursus is de ideale keuze voor personen die niet alleen geïnteresseerd zijn in de klassiekers, maar ook benieuwd zijn naar minder bekende literatuur.

Einddoel

Na afloop van de cursus Wereldliteratuur ken je literatuur uit het heden en verleden, van over de hele wereld. Je kent de klassiekers en weet hoe je boeken in hun context moet plaatsen.

De cursus

Inhoud van de cursus Wereldliteratuur

Bij de cursus Wereldliteratuur bepaal je zelf de volgorde. Dat kan van alles zijn: je kunt thema’s per land bestuderen, maar ook één thema wereldwijd. Je kunt chronologisch werken, maar ook verbanden zoeken tussen de middeleeuwen en de moderne tijd. De keuze is aan jou! De online hoorcolleges waaruit deze cursus bestaat, nemen je mee op reis langs de literatuur van andere continenten en tijden.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Wereldliteratuur komen de volgende onderwerpen aan bod:

Introductie wereldliteratuur

In de online hoorcolleges kom je alles te weten over Griekse mythen, bijbelvertalingen en uitdrukkingen en de opkomst en ontwikkeling van de roman.

Europa

Onderwerpen die in de online hoorcolleges aan bod komen, zijn: sprookjes, de Schelmenroman (fabels van Fontaine), Spaanse burgeroorlog (ridderroman, Don Quijote), Germaanse literatuur (die Verwandlung), jeugdliteratuur, Franse en Russische literatuur, Italiaans van Dante tot nu en poëzie.

Noord-Amerika

Je leert alles over depressieromans, avonturenromans, vroege Amerikaanse literatuur (slavernij literatuur), Canadese literatuur en zeeliteratuur (Moby Dick),

Latijns-Amerika

Onderwerpen die in de online hoorcolleges besproken worden, zijn: magisch realisme, Spaanse invloeden, Braziliaanse literatuur en postkoloniale literatuur (ontdekkingsreizigers en exotische eilanden).

Afrika

De online hoorcolleges gaan in op onderwerpen als Plaasromans en de Apartheid, Zuid-Afrikaanse literatuur en nieuwe Afrikaanse literatuur,

Azië en Oceanië

Je leert alles over kolonialisme en bijbehorende literatuur, Arabische literatuur, (1000-en-1-nacht), religieuze werken van Arabië en India en literatuur van Japan en China.

Gratis online hoorcolleges

De LOI-cursus Wereldliteratuur is volledig digitaal. Online hoorcolleges vormen de basis van de cursus. Je ontvangt dus geen papieren lesmateriaal.

De online hoorcolleges zijn te bekijken via LOI Campus: de digitale leeromgeving van de LOI. Ook vind je hier per werelddeel studieactiviteiten, algemene informatie en zo’n 60 informatiedocumenten. Daarnaast lees je bijbehorende literatuur en sluit je elk onderdeel af met een opdracht.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 6 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 68,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Online hoorcolleges.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 68,00
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak