Handwerken

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Handwerken

De cursus Handwerken leert je alle technieken van naaien en/of haken, inclusief gratis basismaterialenpakket.

In het kort

In het kort

De cursus Handwerken leert je alle technieken van naaien en/of haken, inclusief gratis basismaterialenpakket.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 57,75
Studieduur
Vanaf 4 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Met een cursus Handwerken van de LOI zit je goed, want handwerken is weer helemaal hip! Blader maar eens door een tijdschrift en je zult zien dat je tal van voorbeelden tegenkomt. We maken hippe sjaals, naaien een bijzonder rokje of haken grappige knuffels. Stuk voor stuk unieke, bijzondere en persoonlijke items.

Met de cursus Handwerken krijg je de technieken helemaal in de vingers. Je kiest zelf welke onderdelen je wilt volgen: naaien en/of haken. Je kiest gewoon de techniek(en) die jij wilt leren.

Tijdens deze handwerkcursus krijg je een duidelijke uitleg, o.a. aan de hand van een rijk geïllustreerd handboek, duidelijke instructiefilms en inspirerende voorbeelden. Vervolgens ga je meteen zelf aan de slag met creatieve opdrachten. Na afloop maak je de leukste voorwerpen. Voor jezelf of als origineel cadeautje voor iemand anders.

Daarom kies je voor de cursus Handwerken

  • Gratis basismaterialenpakket.
  • Inspirerend lesmateriaal.
  • Inclusief hoorcolleges over de verschillende technieken.

Voor wie

Voor wie

De cursus Handwerken is een aanrader voor iedereen die graag creatief bezig is en het leuk vindt om zelf bijvoorbeeld unieke kledingstukken, tassen, knuffels, manden en andere leuke accessoires voor in huis te maken.

Einddoel

Na afloop van deze cursus heb je de technieken helemaal in de vingers en kun je al je creativiteit kwijt in het naaien en/of haken. Je maakt moeiteloos de mooiste sjaals, kledingstukken, tassen, knuffels, sieraden en andere accessoires. Daarbij werk je met diverse materialen. Bovendien heb je veel inspiratie opgedaan. Zo heb je een stevige basis gelegd voor een hobby waar je levenslang plezier van zult hebben!

De cursus

Inhoud van de cursus Handwerken

De LOI-cursus Handwerken bestaat uit verschillende onderdelen: Naaien en Haken. Je bepaalt zelf welke module(s) je volgt. Elk onderdeel duurt 4 maanden. Ieder onderdeel start met de basis en breidt je vaardigheden al snel verder uit. Daarbij ga je meteen zelf aan de slag met leuke, creatieve en uitdagende opdrachten. Hieronder vind je de diverse onderdelen.

Meer over de inhoud

De cursus Handwerken bestaat uit de volgende onderdelen, je kiest een of meerdere onderdelen:

Naaien

Je maakt allereerst kennis met diverse hulpmiddelen: het naaigerei. Ook een aantal belangrijke steken en basistechnieken komen aan bod. Uiteraard ga je deze meteen zelf oefenen. Zo leer je o.a. over coupenaden, oprijgsels, plooien en rimpels, beleggen en halslijnen.

Na de basistechnieken ga je verder met de technieken die je nodig hebt bij het maken van kragen, taillelijnen, ceintuurs, embrasses, mouwen en mouwafwerkingen, zakken, zomen en randen en sluitingen. Ook is er uitgebreid aandacht voor diverse soorten stoffen en de bijbehorende eigenschappen.

Tot slot ga je aan de slag met professionele technieken. Je leert bijvoorbeeld over voering en versteviging en over technieken die je nodig hebt bij reparaties.

Haken

Het onderdeel Haken start met de basistechnieken. Je leert o.a. hoe je een schuifknop maakt en het garen op spanning brengt en hoe je een haakpatroon leest. Ook leer je over losse en halve vaste steken, het tellen van haaksteken en het aanbrengen van vorm in haakwerk. Ook blokken en naden, verfraaiingen, onderhoud en texturen komen aan bod. Je breidt je technieken uit met het versieren van haakwerk, het afwerken van details, randjes haken, in het rond haken, grannyvierkanten haken, eenvoudige bloempatronen, open haakwerk, filethaken en eenvoudige open steekpatronen. Ook werken met kleur komt aan bod, net als bijzondere garens, gehaakt speelgoed en het vervilten van haakwerk.

Je maakt je de technieken verder eigen door verschillende projecten uit te voeren. Hierbij zoek je een patroon, bepaal je de technieken en vul je de opdracht naar eigen smaak in.

Gratis extra studiematerialen

Bij ieder gekozen onderdeel ontvang je gratis een basismaterialenset. Het overige creatieve materiaal schaf je zelf aan zodat je dit volledig kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je je kennis verbreden? Dan is de cursus Patroontekenen een leuke optie!

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke cursusduur afhankelijk is van de keuzes die je bij inschrijving maakt.

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Je kunt zowel voor de volledige cursus inschrijven, als voor de onderdelen afzonderlijk. Hierdoor varieert het lesgeld. Meer informatie hierover vind je op het inschrijfformulier.

Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier. Naast het lesgeld betaal je éénmalig een klein bedrag aan inschrijfkosten.

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Basismaterialenpakket.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 57,75
Studieduur
Vanaf 4 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak