Life coaching

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Life coaching

Biedt praktische handvatten en doelgerichte oplossingen om te starten als life coach. Tijdens de cursus life coaching leer je mensen op een professionele manier begeleiden.

In het kort

In het kort

Biedt praktische handvatten en doelgerichte oplossingen om te starten als life coach. Tijdens de cursus life coaching leer je mensen op een professionele manier begeleiden.

Thuis studeren
5 x € 89,00
Studieduur
5 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil jij je blijven ontwikkelen en ontplooien en nog meer uit je leven halen? Of wil je anderen helpen dat te doen? Dan is de praktijkgerichte cursus Life coaching een echte aanrader. Je krijgt inzicht in je drijfveren, denkpatronen, gewoontes en gedragingen. Zo kun je grenzen leren stellen en bewaken, je zelfvertrouwen vergroten, doelen leren stellen en deze bereiken. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, meer succes bij het aangaan of onderhouden van relaties of een betere balans tussen werk en privé.

Life coaching draait vooral om de balans tussen je leven en je persoonlijkheid. Deze balans kan verstoord zijn, waardoor je ongelukkig of zelfs ziek wordt. De LOI-cursus Life coaching helpt je met praktische handvatten en doelgerichte oplossingen om zicht te krijgen op factoren die je uit balans brengen en leert je hoe je weer regie kunt krijgen over je leven. Zo kun je jezelf of anderen een flink eind op weg helpen. Bij de cursus Life coaching krijg je online hoorcolleges van een ervaren life coach.

Daarom kies je voor de cursus Life coaching

  • Inclusief het boek ‘Doe er wat aan’ van T. Groeneveld en W. Wanrooij.
  • Met online hoorcolleges van ervaren life coaches.
  • Inclusief gratis praktijkdag.

Voor wie

Voor wie

De LOI-opleiding Life coaching is bestemd voor iedereen die meer uit het leven wil halen en grip wil krijgen op bepaalde levensvraagstukken. Bijvoorbeeld als je bepaalde patronen in je leven wilt doorbreken. De cursus is ook heel interessant voor wie meer inzicht in zichzelf wil krijgen en handvatten wil opdoen om bewuste keuzes te maken.

Met de opleiding Life coaching doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om je eigen levensgeluk of dat van anderen op alle gebieden blijvend te verhogen.

Na deze life coaching cursus:

  • kun je je eigen levensvraagstukken aanpakken
  • heb je zicht en grip op factoren die onbalans veroorzaken
  • weet je wat je werkelijk wilt en wat je werkelijk belangrijk vindt
  • ken je je persoonlijke talenten en kwaliteiten en kun je keuzes maken die daar bij passen
  • ben je bekend met zelfreflectie en de methoden die je daarvoor kunt gebruiken
  • kun je coaching toepassen en gedragsverandering stimuleren.
Vooropleiding

Om de cursus Life coaching te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig. We gaan er wel vanuit dat je beschikt over HBO-werk- en denkniveau.

De cursus

Inhoud van de cursus Life coaching

Met de opleiding Life coaching wordt een proces op gang gebracht van zelfinzicht en bewustwording. De vragen ‘Wie ben ik?’, ‘Hoe gaat het?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat besluit ik?’ staan hierbij centraal.

Meer over de inhoud

In het eerste deel ga je zelf aan de slag met het onderzoeken en ontdekken van je eigen talenten en persoonlijke kwaliteiten. Aan de hand van oefeningen en verdiepende opdrachten krijg je een compleet beeld van jezelf en je ontwikkel- en actiepunten. Zo zorg je voor de persoonlijke groei en ontwikkeling die nodig is om als coach aan de slag te gaan.

In het tweede deel van de opleiding staat de theorie van life coaching centraal. De achtergrond en de essentie van life coaching wordt behandeld en je leert wat het doel is. Thema’s die aan bod komen zijn evenwicht, dromen, wensen, verlangens, motivatie, zelfvertrouwen, talentontwikkeling en zelfreflectie. Je leert hoe bepaalde overtuigingen ontstaan, hoe je hieraan kunt werken en hoe je doelen stelt en kunt bereiken. Ook in dit deel komen oefeningen aan bod om jezelf te blijven ontwikkelen.

Inclusief gratis praktijkdag

Tijdens de cursus Life coaching wordt er een lesdag georganiseerd. Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de lesdag. Over de tijd en de locatie van de lesdag word je tijdig geïnformeerd.

Tijdens de lesdag ga je oefenen met allerlei verschillende soorten coachingsgesprekken. Door zelf te oefenen en ook door anderen te observeren, doe je veel nuttige en praktische kennis en vaardigheden op om straks in het werkveld in te zetten.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 5 x € 89,00

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
5 x € 89,00
Studieduur
5 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie