Eigen visagiesalon starten

Vakgebied

Eigen visagiesalon starten

De cursus Eigen visagiesalon starten leert je professionele make-up aanbrengen én je eigen salon starten. Inclusief praktijkdagen en materialenpakket.

In het kort

In het kort

De cursus Eigen visagiesalon starten leert je professionele make-up aanbrengen én je eigen salon starten. Inclusief praktijkdagen en materialenpakket.

Lesgeld thuisstudie
20 x € 57,00
Studieduur
20 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Maak je graag mensen mooi en droom je van een eigen salon op het gebied van visagie? Dan is de cursus Eigen visagiesalon starten van de LOI echt iets voor jou. Met deze praktijkgerichte cursus leer je op een professionele manier make-up aan te brengen, sterke gezichtskenmerken te benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up te kiezen. Deze vaardigheden oefen je met behulp van de professionele materialen die je gratis bij de cursus ontvangt. Daarnaast bevat de cursus diverse praktijkopdrachten en zijn er drie gratis praktijkdagen inbegrepen.

Naast alle fijne kneepjes van het vak, leer je in het onderdeel Starten als ZZP'er ook alles over het werken als zelfstandig ondernemer. Of kies voor het onderdeel Ondernemer MKB als je de ambitie hebt om een salon met personeel te starten. Je bent straks helemaal klaar om van je eigen visagiesalon een succes te maken.

Daarom kies je voor de cursus Eigen visagiesalon starten

 • Inclusief drie praktijkdagen (o.a. examentraining).
 • Gratis professioneel basismaterialenpakket.
 • Uitstekende voorbereiding op een succesvol eigen bedrijf.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Voor iedereen die een eigen visagiesalon wil opzetten, is dit een uitstekende cursus. Niet alleen leer je op professionele wijze make-up aanbrengen, de cursus bereidt je ook uitstekend voor op het zelfstandig ondernemerschap.

Na het afronden van de cursus Eigen visagiesalon starten kun je make-up verzorgen bij bruiloften, fotoshoots, modeshows, filmproducties, televisieopnames of theaterstukken. Ook kun je klanten werven voor je eigen visagiesalon, de (financiële) administratie voeren en een netwerk opbouwen en onderhouden.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Eigen visagiesalon starten.

De cursus

Inhoud van de cursus Eigen visagiesalon starten

Tijdens deze cursus leer je alle technieken om professionele make-up aan te brengen. In het cursusdeel Professionele Visagie komen de make-uptechnieken aan bod voor de gekleurde huid en de rijpere huid. Maar ook verschillende typen make-up, zoals bruidsmake-up, dagmake-up en glamourmake-up worden uitvoerig behandeld. Vervolgens is er aandacht voor visagie in een professioneel omgeving. Denk aan make-up voor op de catwalk, op het toneel of in films. Je werkt met uiteenlopende producten en materialen en oefent met behulp van de materialen uit je materialenpakket in tal van praktijkopdrachten en tijdens de praktijkdagen.

In het cursusdeel Ondernemen heb je de keuze uit twee modules. In de module Starten als ZZP’er leer je alles over het werken als zelfstandig ondernemer. Je leert bijvoorbeeld hoe een consult is opgebouwd en welke behandelingen je kunt aanbieden. Verder wordt aandacht besteed aan marketing en het voeren van de (financiële) administratie. De module Basiskennis ondernemerschap is een goede voorbereiding als je een salon met personeel wil starten. Je leert onder andere een ondernemingsplan opstellen, de boekhouding bijhouden en een bedrijfsadministratie lezen en controleren.

Meer over Professionele visagie

Het cursusdeel Professionele visagie bestaat uit de onderstaande delen.

Visagie I

In deze module maak je kennis met visagie als vak en het doel van de visagist. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen cosmetica en professionele make-up? En in welke situaties wordt de hulp van een visagist ingeroepen? Hierna worden onderstaande onderwerpen uitgebreid behandeld in afzonderlijke hoofdstukken:

 • Kleurenleer.
 • Vormleer.
 • Basiskennis en –vaardigheden.
 • Dagmake-up en zomermake-up.
 • Avond- en glamourmake-up.
 • Make-up voor de gekleurde huid.
 • Brilmake-up.
 • Make-up voor de rijpere huid.
 • Bruidsmake-up.

Steeds wordt op een duidelijke wijze en met verhelderende foto’s uitgelegd hoe je de gewenste resultaten kunt verkrijgen.

Visagie II

In de tweede module wordt dieper ingegaan op de materie en komt ook visagie in een professionele omgeving aan bod. De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld in afzonderlijke hoofdstukken:

 • Make-up door de jaren heen.
 • Make-up voor de Aziatische huid.
 • Make-up voor mannen.
 • Toneel- en balletmake-up.
 • Make-up voor fotografie, film en televisie.
 • Catwalkmake-up.

Examentraining

Dit deel is een goede voorbereiding op het examen. Je leert wat je op het examen kunt verwachten en waar je op moet letten. Er wordt uitgebreid geoefend op snelheid en perfectie.

Meer over Ondernemen

Voor het cursusdeel Ondernemen kies je een van de twee onderstaande modules.

Starten als ZZP’er

In het onderdeel Starten als ZZP’er komt alles aan bod over het starten en runnen van een eigen visagiesalon. Je leert hoe een consult is opgebouwd, welke behandelingen je kunt aanbieden, hoe de prijzen bepaald worden en waar je op moet letten in het contact met klanten. Ook marketing en reclame komen aan bod. Bovendien behandelen we de wet- en regelgeving waar een zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt. Verder gaan we uitgebreid in op het voeren van de (financiële) administratie.

Lees alles over de cursus Starten als ZZP'er.

Basiskennis ondernemerschap

Dit onderdeel biedt je een solide basis voor het opzetten en runnen van je eigen onderneming. Onderwerpen als marketing, financiering en het opstellen van een ondernemingsplan (een belangrijke voorwaarde om een lening te kunnen krijgen) komen aan bod. Ook worden diverse aspecten van leidinggeven besproken. Zo is er onder andere aandacht voor werving en selectie, beoordeling en wetgeving rondom arbeid. Op het gebied van organisatie komen onderwerpen aan bod als logistiek, kwaliteit en automatisering. Tot slot gaan we uitgebreid in op bedrijfsadministratie voor het MKB. Je leert zelf een eenvoudige boekhouding bijhouden en een bedrijfsadministratie lezen en controleren. Na afronding ben je een gelijkwaardige gesprekspartner voor de boekhouder, accountant, bank en fiscus.

Lees alles over de cursus Basiskennis ondernemerschap.

Inclusief praktijkdagen

Tijdens de cursus worden diverse praktijkdagen georganiseerd. Hier oefen je zowel de basisvaardigheden als specifieke technieken onder begeleiding van professionals. Je krijgt allerlei praktische tips en kunt al je vragen meteen stellen. Bovendien vormen deze dagen een prima voorbereiding op het examen. De praktijkdagen worden afgesloten met een praktijkopdracht.

De praktijkdagen vinden plaats bij de AW Beauty School in Almere. Hier wordt ook het examen afgenomen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze dagen. Het bijwonen van de praktijkdagen is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. 

Gratis professioneel materialenpakket

Voor Professionele visagie ontvang je een materialenpakket van Make-up Studio – Professional make-up t.w.v. ruim € 100,-. Een zeer uitgebreid en compleet pakket materialen van hoge kwaliteit. De professionele materialen uit het pakket zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze cursus langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Examens en diploma

Examen

De cursus Eigen visagiesalon starten wordt op verschillende manieren afgerond. Succesvolle afronding hiervan biedt recht op het LOI-diploma Eigen visagiesalon starten.

Examen doen bij de LOI en de AW Beauty School in Almere

De cursus wordt afgerond met een flexibel LOI-examen en een praktijkexamen bij de AW Beauty School in Almere. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit meerkeuzevragen. Dit examen wordt door de LOI afgenomen. Voor het praktijkgedeelte maak je iemand op aan de hand van een thema. Het praktijkexamen wordt door de AW Beauty School in Almere afgenomen.

Basiskennis ondernemerschap

Het onderdeel Basiskennis ondernemerschap wordt afgerond met een officieel examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

De certificaten van Professionele visagie en Starten als ZZP’er of Ondernemer MKB geven recht op het LOI-diploma Eigen visagiesalon starten.

Wil je na deze cursus je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden en daarmee je marktwaarde te verhogen? Kies dan bijvoorbeeld voor de cursus Haarstyling, Nagelstyling, Branchediploma schoonheidsspecialist of Branchediploma pedicure.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 20 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 20 x € 57,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Bij deze cursus moet je een aantal examens afleggen waarbij verschillende examenkosten horen:

Examen doen bij de LOI en de AW Beauty School in Almere

Het totale examengeld voor het theorie-examen en het praktijkexamen bedraagt € 328,00.

Basiskennis ondernemerschap

Het onderdeel Basiskennis ondernemerschap wordt afgerond met een officieel examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor dit examen zijn € 169,00.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Extra voordeel voor cursisten
Korting op beauty vakbladen

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteren LOI-cursisten van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod! Meer informatie ontvang je tijdens de cursus.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
20 x € 57,00
Studieduur
20 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak