Eigen nagelstudio starten

Vakgebied

Eigen nagelstudio starten

Met deze cursus leer je gel- en acrylnagels aanbrengen én je eigen bedrijf starten. Inclusief lesmateriaal, begeleiding, praktijkdagen en professioneel materialenpakket.

In het kort

In het kort

Met deze cursus leer je gel- en acrylnagels aanbrengen én je eigen bedrijf starten. Inclusief lesmateriaal, begeleiding, praktijkdagen en professioneel materialenpakket.

Lesgeld thuisstudie
20 x € 58,00
Studieduur
20 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Steeds meer vrouwen gaan naar een nagelstylist(e) voor mooie en verzorgde nagels. Houd je je ook graag bezig met nagelstyling en zou je graag een eigen nagelsalon willen starten? Dan is de cursus Eigen nagelstudio starten van de LOI een uitstekende keuze. Verschillende aspecten komen aan bod, zoals: marketing, administratie en wet- en regelgeving. Bovendien leer je hoe je op een vakkundige en hygiënische manier gel- én acryl kunstnagels kunt aanbrengen en raak je vaardig met nailart. Oefenen doe je aan de hand van het professionele materialenpakket. Zo krijg je de technieken perfect in de vingers. Na afloop van de cursus ben je klaar om je eigen nagelsalon te starten!

Daarom kies je voor de cursus Eigen nagelstudio starten

 • Gratis professioneel materialenpakket.
 • Inclusief vier gratis praktijkdagen en examentraining.
 • Uitstekende voorbereiding op een succesvol eigen bedrijf.
 • Exclusieve kortingen op extra materialen.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Eigen nagelstudio starten is een uitstekende keuze voor iedereen die een eigen nagelsalon wil beginnen. Na de cursus beschik je over alle benodigde kennis en vaardigheden om op een vakkundige en hygiënische wijze gel- en acrylnagels aan te brengen. Ook ben je op de hoogte van de laatste trends in nailart. Daarnaast bereidt de cursus uitstekend voor op het zelfstandig ondernemerschap. Van het werven van klanten en opbouwen van een netwerk tot het voeren van de (financiële) administratie. Je kunt zonder hoge kosten vanuit huis een eigen nagelsalon beginnen.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Eigen nagelstudio starten.

De cursus

Inhoud van de cursus Eigen nagelstudio starten

Tijdens de cursus Eigen nagelstudio starten leer je alle technieken van de gel- en acrylapplicaties onder de knie te krijgen. De cursus begint bij een introductie van kunstnagels, waarbij er onder andere aandacht wordt besteed aan hygiënisch werken, arbo en veiligheidsmaatregelen. Verder bespreken we hoe je kunstnagels kunt aanbrengen, afwerken en nabehandelen. Je oefent zelf met producten en materialen uit het materialenpakket in praktijkopdrachten en tijdens de praktijkdagen. Daarnaast komen de aspecten die komen kijken bij het starten van een eigen bedrijf uitgebreid aan bod. Op die manier ben je goed voorbereid om succesvol een eigen nagelstudio te beginnen.

De eerste zes modules vormen samen het onderdeel Nagelstyling. Voor het cursusdeel Ondernemen heb je de keuze uit de modules Starten als ZZP’er en Basiskennis ondernemerschap. Als je een eenmanszaak wil beginnen, dan is de module ‘Starten als ZZP’er’ een goede keuze. Ben je van plan personeel aan te nemen? Dan is de module ‘Basiskennis ondernemerschap' een goede voorbereiding.

Meer over Nagelstyling

Kennismaking, voorbereiding en veiligheid

In deze module komen kunstnagels uitgebreid aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan hygiënisch werken, veiligheidsmaatregelen, arbo en de veiligheid van nagelproducten.

Gelnagels

Deze module gaat over het werken met gelnagels. Je leert hoe je een nagel opbouwt en hoe je de nagel kleur geeft. Voor het aanbrengen van kunstnagels is een goede voorbereiding heel belangrijk. Je leert welke stappen er nodig zijn bij de voorbereiding en waarom. Ook laten we zien hoe een tipverlenging (naturel tip en glastip) geplaatst moet worden. Waar moet rekening mee gehouden bij de vorm van de natuurlijke nagel en welke problemen kunnen er voorkomen?

Acrylnagels

Deze module gaat over het werken met acrylnagels. Het opbouwen en kleuren van een nagel komen aan bod. Voor het aanbrengen van kunstnagels is een goede voorbereiding belangrijk. Je leert welke stappen er nodig zijn bij de voorbereiding en waarom.

Aanbrengen, vijlen, nabehandeling en nailart

In deze module is er aandacht voor de acrylapplicatie met tipverlenging. Hoe moet een tip geplaatst worden, waar moet rekening mee gehouden bij de vorm van de natuurlijke nagel en welke problemen kunnen er voorkomen? Daarnaast komt het vijlen van nagels aan de orde. Welke soorten vijlen zijn er en wanneer en hoe moeten ze gebruikt worden? Ook bespreken we de juiste volgorde van vijlen en hoe de beste vorm nagel voor de klant gekozen kan worden. Je leert om van nagels prachtige kunstwerken te maken met nailart-technieken. We geven uitgebreide uitleg over de techniek en de mogelijkheden die acryl biedt. Tot slot komt de nabehandeling van kunstnagels aan bod. Wat verandert er aan een kunstnagel na drie weken, waaruit bestaat de nabehandeling en hoe moeten kunstnagels verwijderd worden?

French manicure en probleemnagels

In deze module komt de french manicure uitgebreid aan bod: het uitvoeren van een french manicure met acrylapplicatie, het werken met sjablonen, het plaatsen van een sjabloon en de nabehandeling van een french manicure. Tot slot gaan we dieper in op de soorten probleemnagels en de behandelingen hiervan. Ook nagelziektes, schimmel en bacteriële infecties en hun behandelingsmethoden komen aan bod.

Anatomie en spamanicure

In deze module bespreken we de opbouw van de natuurlijke nagel en de bijbehorende terminologie. Ook de ‘minimanicure’ komt aan bod: het verzorgen van de nagelriemen en het lakken van de nagels.

Examentraining

Dit deel is een goede voorbereiding op het examen Nagelstyling van het Nagelgilde. Je leert wat je op het examen kunt verwachten en waar je op moet letten. Er wordt uitgebreid geoefend op snelheid en perfectie.

Meer over Ondernemen

Starten als ZZP’er

In het onderdeel Starten als ZZP’er komt alles aan bod over het starten en runnen van een eigen nagelsalon. Je leert hoe een consult is opgebouwd, welke behandelingen je kunt aanbieden, hoe de prijzen bepaald worden en waar je op moet letten in het contact met klanten. Ook marketing en reclame komen aan bod. Bovendien behandelen we de wet- en regelgeving waar een zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt. Verder gaan we uitgebreid in op het voeren van de (financiële) administratie. De cursus Starten als ZZP'er wordt afgerond met een inzendopgave.

Lees alles over de cursus Starten als ZZP'er.

Basiskennis ondernemerschap

Dit onderdeel biedt je een solide basis voor het opzetten en runnen van je eigen onderneming. Marketing, financiering en het opstellen van een ondernemingsplan (een belangrijke voorwaarde om een lening te kunnen krijgen) komen allemaal aan bod. Ook komen diverse aspecten van leidinggeven worden besproken. Zo is er onder andere aandacht voor werving en selectie, beoordeling en wetgeving rondom arbeid. Op het gebied van organisatie komen onderwerpen aan bod als logistiek, kwaliteit en automatisering. Tot slot gaan we uitgebreid in op bedrijfsadministratie voor het MKB. Je leert zelf een eenvoudige boekhouding bijhouden en een bedrijfsadministratie lezen en controleren. Na afronding ben je een gelijkwaardige gesprekspartner voor de boekhouder, accountant, bank en fiscus. De cursus Basiskennis ondernemerschap wordt afgerond met een officieel examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Lees alles over de cursus Basiskennis ondernemerschap.

Inclusief praktijkdagen

Er worden tijdens de cursus Eigen nagelstudio starten vier praktijkdagen georganiseerd. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De praktijkdagen zijn niet verplicht, maar worden zeker aangeraden. Tijdens de praktijkdagen leer je onder begeleiding van professionals perfectietechnieken toe te passen, te styleren met tips en sjablonen en doe je snelheidsoefeningen. Ook wordt er ingegaan op nabehandeling en verschillende applicaties en wissel je ervaringen uit met medestudenten. De praktijkdagen vinden plaats bij de AW Beauty School in Almere.

Gratis professioneel materialenpakket

Bij deze opleiding is een hoogwaardig materialenpakket (t.w.v. ruim € 450,-) bij het lesgeld inbegrepen. De professionele materialen uit het pakket zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze opleiding langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Je ontvangt een set basismaterialen, een acrylpakket en een gelpakket. Daarbij wordt gewerkt met materialen van CND. Bij het gelpakket ontvang je bovendien een UV-lamp.

Daarnaast ontvang je als LOI-cursist 10% korting op bestellingen bij Beautyservice.

Examens en diploma

Examen

De cursus Eigen nagelstudio starten wordt op verschillende manieren afgerond. Succesvolle afronding hiervan biedt recht op het LOI-diploma Eigen nagelstudio starten.

Examen doen bij de LOI en de AW Beauty School in Almere

De cursus wordt afgerond met een flexibel LOI-examen en een praktijkexamen bij de AW Beauty School in Almere. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit meerkeuzevragen. Dit examen wordt door de LOI afgenomen. Voor het praktijkgedeelte maak je in 1,5 uur tijd een mooi gestileerde kunstnagelset: een hand stileren, waarvan drie tipverlengingen en twee sjabloonverlengingen. Het praktijkexamen wordt door de AW Beauty School in Almere afgenomen.

Basiskennis ondernemerschap

Het onderdeel Basiskennis ondernemerschap wordt afgerond met een officieel examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen heb je het diploma van TCI op zak. Dit diploma wordt uitgereikt wanneer alle certificaten zijn behaald. De certificaten hebben een geldigheidsduur van drie jaar.

Wil je na deze cursus je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden en daarmee je marktwaarde te vergroten? Kies bijvoorbeeld voor de opleidingen Visagie, Professionele visagie, Haarstyling, Branchediploma Schoonheidsspecialist of Branchediploma Pedicure.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Live webcolleges

Tijdens de opleiding kun je twee maal per jaar gratis deelnemen aan een live webcollege. Een live online college, waar je d.m.v. chatten direct interactie hebt met je docent en medestudenten. Je kunt live vragen stellen en reageren op stellingen. De docent en studiegenoten geven feedback. Zo leer je van je docent en studiegenoten! Onze studenten geven aan dat zij de live webcolleges een zeer waardevolle aanvulling op de lesstof vinden.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 20 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 20 x € 58,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Bij deze cursus moet je een aantal examens afleggen waarbij verschillende examenkosten horen:

Examen doen bij de LOI en de AW Beauty School in Almere

Het totale examengeld voor het theorie-examen en het praktijkexamen bedraagt € 328,00.

Basiskennis ondernemerschap

Het onderdeel Basiskennis ondernemerschap wordt afgerond met een officieel examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor dit examen zijn € 169,00.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Extra voordeel voor cursisten

Als cursist van de opleiding Eigen nagelstudio starten kun je profiteren van exclusieve kortingen op nagelverzorgingsproducten en beauty vakbladen.

Korting op nagelverzorgingsproducten

De LOI werkt voor deze opleiding samen met BeautyXL. Als LOI-cursist krijg je maar liefst 10% korting op professionele nagelproducten uit de webshop van BeautyXL. Ook na je opleiding profiteer je nog van deze korting!

Korting op beauty vakbladen

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
20 x € 58,00
Studieduur
20 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak