HBO Integral safety management 

Vakgebied

HBO Integral safety management 

In korte tijd kennis op HBO-niveau van integrale veiligheidskunde en informatiebeveiliging. Behaal het certificaat Certified Protection Officer (CPO).

In het kort

In het kort

In korte tijd kennis op HBO-niveau van integrale veiligheidskunde en informatiebeveiliging. Behaal het certificaat Certified Protection Officer (CPO).

Collegegeld thuisstudie
9 x € 239,00
Studieduur
9 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Security management

Veiligheidsmanagement speelt een belangrijke rol in vrijwel ieder bedrijf. Er is dan ook een grote behoefte aan professionals die veiligheidsvraagstukken vanuit meerdere hoeken kunnen benaderen. De benodigde kennis hiervoor doe je op met de korte opleiding HBO Integral safety management.

De opleiding biedt brede kennis van integrale veiligheidskunde en informatiebeveiliging. Een aantal modules geven meteen recht op een extra branchediploma. Zo behaal je het veelgevraagde certificaat Certified Protection Officer (CPO) en het EXIN-cerftificaat Information Security Foundation.

Met het diploma van het korte HBO-programma Integral safety management toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bacheloropleiding Security management bovendien vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende modules.  Bovendien geldt dit korte HBO-programma als toelatingsprogramma voor deze HBO-bachelor.  

Daarom kies je voor de opleiding HBO Integral safety management 

 • In korte tijd kennis van integrale veiligheidskunde en informatiebeveiliging op HBO-niveau.
 • Veelgevraagde kennis op de arbeidsmarkt. 
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in het werkveld. 
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, dus geen extra kosten. 
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Onderdeel van een NVAO-geaccrediteerde bachelor, dus van bewezen kwaliteit.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling én toelating bij de volledige bacheloropleiding Security management.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De korte opleiding HBO Integral safety management is bestemd voor securityprofessionals die hun kennis op het gebied van integrale veiligheid willen uitbreiden of verdiepen. Bijvoorbeeld voor wie werkt als projectleider op securitygebied, manager centrale meldkamer, of adviseur beveiliging. Securitymedewerkers op MBO-niveau die willen doorgroeien naar een hogere functie doen met deze opleiding veelgevraagde kennis op.

De opleiding is dan ook zeker een aanrader voor wie werkt als beveiliger of coördinator beveiliging. Of voor iedereen die een carrière in security overweegt maar nog geen HBO-bacheloropleiding wil volgen.

Bovendien geldt het korte HBO-programma Integral safety management als toelatingsprogramma voor de HBO-bachelor Security management en de Associate degree Security management. Dat betekent dat je op grond van het diploma HBO Integral safety management kunt worden toegelaten tot deze opleidingen, als je 21 jaar of ouder bent. Bovendien biedt dit diploma ook de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules van de HBO-bacheloropleiding.

Ontdek de arbeidsmarkt

Safety en security management is een veelzijdig en spannend vakgebied. Een vak wat leiderschap vereist, betrokkenheid en integriteit. Veel bedrijven hebben steeds vaker te maken met dreiging en verstoring die het primaire proces kunnen beïnvloeden. Er zijn daarom ook specialisten nodig die risico analyses kunnen uitvoeren en de juiste maatregelen kunnen treffen. Bedrijven waar je met de opleiding Integral safety management zou kunnen gaan werken, zijn multinationals, bedrijven met een vitale infrastructuur zoals energiebedrijven en telecom, maar ook ziekenhuizen, gemeenten, scholen en financiële instellingen.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Integral safety management 

De opleiding HBO Integral safety management bevat veel actuele onderwerpen en koppelt de theorie direct aan de praktijk. Tijdens de opleiding wordt onder meer aandacht besteed aan integrale veiligheid, het opzetten van een beveiligingsorganisatie volgens Amerikaans model en informatiebeveiliging. Ook doe je kennis en vaardigheden op op het gebied van netwerk- en internetbeveiliging.

Meer over de inhoud

Het korte HBO-programma Integral safety management bestaat uit vier modules.

Integrale veiligheid

Deze module behandelt onderwerpen als crisis, criminaliteit en veiligheid in een breed perspectief. Er wordt immers verwacht dat je security-vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Wat zijn bijvoorbeeld de sociale aspecten van veiligheidszorg? Wat kan er binnen de organisatie aan veiligheid worden gedaan?

Certified Protection Officer

Na 11 september 2001 werd de beveiliging in organisaties overal ter wereld topprioriteit. De Verenigde Staten hebben hierin een voortrekkersrol vervuld. Hierdoor is de trend ontstaan dat de beveiliging in organisaties steeds meer wordt opgezet volgens Amerikaans model: de Certified Protection Officer (CPO). De module wordt afgerond met het internationaal erkende examen van de International Foundation for Protection Officers (IFPO). De module is er op gericht om binnen elke organisatie een beveiligingsorganisatie op te kunnen zetten die voldoet aan de eisen van na "9/11".

Network and Internet Security Advanced (NISAS)

In deze module komen de kennis en vaardigheden aan bod die van belang zijn voor een deskundige op het gebied van netwerk- en internetbeveiliging. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan het op basis van beveiligingsplannen er voor zorgen dat de juiste maatregelen worden uitgevoerd. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.: cryptografie, certificaten en public key infrastructure, toegangsbeheersing, browsers, firewalls en netwerkbeveiliging. Bij deze module wordt gebruik gemaakt van een Engelstalig boek. 

Information Security Foundation

Deze module geeft inzicht in het onderwerp informatiebeveiliging. Informatie is in onze samenleving heel belangrijk geworden. Geen enkel zakelijk proces wordt meer uitgevoerd zonder informatie. Besturing van processen gaat immers altijd op basis van (management)informatie. Veel bedrijven doen niets anders dan informatie verwerken. Dat geldt vooral voor de financiële sector en de overheid. Ook de zakelijke dienstverlening doet niet veel meer dan informatie verzamelen en in een andere vorm naar buiten brengen. Het is dan ook niet gek dat vooral de afgelopen tien jaar het onderwerp informatiebeveiliging actueel geworden is in het bedrijfsleven, bij de overheid en thuis.

Inclusief vakliteratuur

Het lesmateriaal bestaat uit vakliteratuur, gecombineerd met een praktische studiewijzer. De studiewijzer bevat aanvullende leerstof, oefenopgaven en inzendopgaven. Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt.

Examens en diploma

Examens

De modules van de opleiding HBO Integral safety management worden afgesloten met een examen. Voor de module Integrale veiligheid is dit een examen van LOI Hogeschool. De module CPO wordt afgesloten met het examen van de International Foundation for Protection Officers (IFPO). Het examen wordt georganiseerd en afgenomen door de European Security Academy in Oegstgeest. De modules Network and Internet Security Advanced en Information Security Foundation worden afgesloten met een EXIN-examen. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Alle certificaten tezamen geven recht op het certificaat HBO Integral safety management van LOI Hogeschool. Dit geeft bij doorstroming naar de bachelor Security management de mogelijkheid tot vrijstelling voor het thema Integrale veiligheid.

Toelatingsprogramma

Het korte HBO-programma Integral safety management geldt als toelatingsprogramma voor de volgende HBO-bacheloropleiding en Associate degree:

 • HBO-bachelor Security management
 • Associate degree Security management.

Dat betekent dat je op grond van het diploma HBO Integral safety management kunt worden toegelaten tot deze opleidingen, als je 21 jaar of ouder bent. Bovendien biedt dit diploma ook de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules van de HBO-bacheloropleiding en Associate degree.

Mogelijke vervolgopleidingen

Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk. Zo zijn de bacheloropleiding HBO Security management en de Associate degree Security management logische vervolgopleidingen. Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Met een behaald certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de bacheloropleiding en de Associate degree. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 24 studiepunten (EC).

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk
"De manager van nu moet in staat zijn binnen organisaties samenwerking te bevorderen"
Marc van Bennekom

Docent HBO Management


Lees het interview
"De manager van nu moet in staat zijn binnen organisaties samenwerking te bevorderen"
Marc van Bennekom

Docent HBO Management

Lees het interview

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studeren bij LOI Hogeschool, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 9 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Kosten

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 9 x € 239,00
Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 19,00 per maand. Dit bedrag betaal je aan LOI Hogeschool. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 610,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen. Dit bedrag betaal je aan de desbetreffende exameninstantie(s).

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Collegegeld thuisstudie
9 x € 239,00
Studieduur
9 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Security management

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 6 mrt
ASUS Chromebook- actie. Schrijf nu in!

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een ASUS Chromebook t.w.v. € 349,- voor maar € 89,-. Met de ASUS Chromebook werk je in de cloud en worden je bestanden automatisch opgeslagen en beveiligd. Met zijn snelle prestaties, lange batterijduur en stevige behuizing is hij ideaal voor studie, werk én voor onderweg.

Meer over deze actie

Je opleiding 14 dagen op proef

Een opleiding is een belangrijke investering in je toekomst. Dat maakt het besluit om in te schrijven voor een opleiding soms ook zo lastig. Geen zorgen! Bij de LOI loop je geen enkel risico wanneer je inschrijft voor een opleiding. Je kunt je opleiding 14 dagen geheel vrijblijvend uitproberen.

Zo werkt het

Na inschrijving ontvang je het lesmateriaal thuis. Je kunt dan gewoon aan de slag en je ziet wat je gaat leren. Als de opleiding toch niet bij je blijkt te passen, om wat voor reden dan ook, dan kun je de opleiding kosteloos annuleren. Alleen de kosten voor het terugsturen van het lesmateriaal zijn voor jouw rekening.

Vragen? Bel ons!

Wil je met ons overleggen over je studiekeuze, voordat je je inschrijft? Of heb je nog vragen over een opleiding? Bel ons. Wij helpen je graag!

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00