Taarten en cupcakes

Vakgebied

Taarten en cupcakes

Met de cursus Taarten en cupcakes leer je taarten, cupcakes, koekjes en cakepops samenstellen en maken. Inclusief inspirerend lesmateriaal met veel foto’s.

In het kort

In het kort

Met de cursus Taarten en cupcakes leer je taarten, cupcakes, koekjes en cakepops samenstellen en maken. Inclusief inspirerend lesmateriaal met veel foto’s.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 49,73 (€ 76,50) 35% korting
Studieduur
8 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Een feest voor een verjaardag, jubileum, geboorte of behaald diploma is pas echt compleet met een heerlijke, prachtige taart. Een taart die jij hebt gemaakt! Want met de praktische en creatieve LOI-cursus Taarten en cupcakes leer je stap voor stap hoe je voor elke gelegenheid het mooiste gebak maakt.

Maak taarten en cupcakes speciaal voor Valentijn, Pasen, Moederdag en Kerst. Of wat dacht je van een kinderfeestje met vrolijk versierde cupcakes, cakepops of een echte Barbietaart? Of een taart in de vorm van een tractor of brandweerwagen? Zelfs een echte bruidstaart kun je straks zelf ontwerpen en maken! Je taarten zullen echte kunstwerken zijn en zeker indruk maken op alle gasten! 

Daarom kies je voor de cursus Taarten en cupcakes

  • Praktische en heel creatieve cursus.
  • Begeleiding door professionals uit de praktijk.
  • Inspirerend lesmateriaal met veel foto’s.
  • Inclusief decoreren voor en door kinderen.
  • Gratis materialenpakket t.w.v. € 50,-.

Voor wie

Voor wie

De LOI-cursus Taarten en cupcakes is bestemd voor iedereen die graag zelf wil leren om de lekkerste en mooiste taarten en ander gebak te maken voor elke gelegenheid. Zie je op televisie hoe professionals de meest waanzinnige creaties maken van gebak? Jij kunt het ook leren! Ook als je nog niet veel ervaring hebt, is dit een uitstekende cursus voor jou. Alle technieken worden stap voor stap uitgelegd en het lesmateriaal bevat veel voorbeelden en foto’s.

Einddoel

Na deze bakcursus van de LOI kun je zelf de leukste, mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, koekjes en cakepops maken. Niet alleen van bestaande voorbeelden en recepten maar ook helemaal naar je eigen creatieve ideeën.

Na afloop van de cursus Taarten en cupcakes maken kun je o.a.: taarten, cupcakes, koekjes en cakepops maken in diverse vormen en werken met verschillende taartvullingen. Met behulp van marsepein, fondant en icing kun je de mooiste decoraties maken. Ook weet je hoe je met een spuitzak, sjablonen en uitstekers figuren kunt maken. Kortom: met de cursus leer je je eigen ideeën om te zetten in echte, smaakvolle creaties!

De cursus

Inhoud van de cursus Taarten en cupcakes

Tijdens de cursus Taarten en cupcakes ben je heel praktisch en creatief bezig met het ontwerpen, maken en versieren van taarten, cupcakes, koekjes en cakepops. Je ontvangt inspirerend lesmateriaal met veel voorbeelden en foto’s. Bovendien krijg je een uitgebreid materialenpakket waarmee je direct kunt starten.

De cursus is opgebouwd uit 24 hoofdstukken en behandelt veel verschillende soorten gebak, vormen van taarten, soorten taartvulling en –bekleding, technieken van decoreren en presenteren. Uiteraard bevat het lesmateriaal theorie over de diverse producten en technieken waarmee je aan de slag gaat. Het grootste deel van de cursus is echter praktijk; uitleg over handelingen, recepten, foto’s en oefeningen. Steeds nadat je een aantal hoofdstukken hebt afgerond, stuur je digitale foto’s van je creaties. Aan de hand van deze foto’s wordt je gebak beoordeeld door professionals. Natuurlijk laat je je creaties ook aan vrienden en familie proeven, zodat zij kunnen aangeven hoe goed jij hun smaakpapillen weet te verwennen!

Meer over de inhoud

De cursus is zeer breed opgezet. Naast het bakken, vullen en bekleden van taarten, komen ook decoreren en stapelen aan bod. Ook leer je hoe je boltaartjes, vierkante taarten, puzzeltaarten, mini-taarten, barbietaarten, fonteinen, openslaande puntentaarten en bruidstaarten te maken.

Naast diverse taarten, kom je er ook achter hoe je cupcakes, cakepops en koekjes kunt bakken en decoreren. Je leert hoe je een heerlijke vulling van botercreme en banketbakkersroom kunt maken en gaat aan de slag met het decoreren met fondant, marsepein, icing, eetbare inkt, gumpaste, ganache en eetbare prints.

Op een taart hoort versiering. In de cursus Taarten en cupcakes wordt hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. Je leert versieringen maken in de vorm van roosjes, strikken, swirls, letters, sterren, bloemen, gras en blaadjes en fantasiefiguren.

De materialen waarmee je werkt, zijn heel belangrijk. In de cursus leer je dan ook alles over het werken met bakvormen, spuitzakken en –mondjes, uitstekers, punch cutters, structuurrollers, stempels en sjablonen.

In de taartenopleiding van de LOI is ook nog aandacht voor het bakken voor mensen met allergieën voor koemelk, gluten, ei en noten. Ook leer je hoe je rekening kunt houden met kostprijzen, hygiëne, bewaren en vervoer.

Gratis materialenpakket

Bij de cursus Taarten en cupcakes ontvang je een uitgebreid materialenpakket t.w.v. € 50,-. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag!

Dit heb je nodig

Voor een praktische cursus als Taarten en cupcakes heb je een aantal standaard spullen nodig. Zowel grondstoffen als gerei. Het materialenpakket dat je ontvangt, bevat al veel hulpstukken. Daarnaast heb je ook een basis-bakuitrusting en grondstoffen nodig. Je moet over diverse bakvormen beschikken. Evenals een goede mixer met gardes, een deegroller of rolstok en een snijplank. Het is ook handig als je een draaiplateau hebt.

Daarnaast zul je zelf regelmatig (extra) grondstoffen moeten kopen voor het gebak en de decoratie. Per hoofdstuk wordt steeds aangegeven wat je nodig hebt. Je kunt ervan uitgaan dat alles wat je nodig hebt, verkrijgbaar is in reguliere winkels.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je na deze cursus meer doen met je kennis en vaardigheden op het gebied van taarten en cupcakes? Denk dan eens aan de cursus ZZP-er voor creatieve professionals, en maak van je hobby je beroep! Ben je goed in organiseren en wil je naast bruidstaarten meer voor bruiloften doen? Bekijk dan eens de informatie over de cursus Weddingplanner of Professioneel Weddingplanner.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 8 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 8 x € 49,73 (€ 76,50)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Materialenpakket.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 49,73 (€ 76,50) 35% korting
Studieduur
8 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 24 januari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 35 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 35% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!