Zakelijk Spaans voor gevorderden 

Vakgebied

Zakelijk Spaans voor gevorderden 

Met deze cursus voer je al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Spaans. Je studeert a.d.h.v. speciaal ontwikkelde tools en je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

In het kort

In het kort

Met deze cursus voer je al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Spaans. Je studeert a.d.h.v. speciaal ontwikkelde tools en je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 85,00 (€ 106,25) 20% korting
Studieduur
5 maanden
Niveau
B2
Diploma
LOI-diploma

Heb je de Spaanse taal al vrij goed onder de knie doordat je met regelmaat contact hebt met Spaanstalige collega’s, klanten of leveranciers? Maar wil je de Spaanse taal op zakelijk niveau écht goed beheersen? Volg dan de cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden (B2) van de LOI. Naast dat je je woordenschat vergroot met specifieke zakelijke uitdrukkingen, leer je ook echt succesvol communiceren met Spaanstaligen. Zakendoen met Spaanssprekende zakenpartners vergt meer vaardigheden dan alleen kennis van de taal. Verder ga je actief aan de slag met je spreekvaardigheid. Zo leer je o.a. vloeiend zakelijke gesprekken voeren en formele teksten lezen en schrijven, zoals rapporten, e-mails of offertes.

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier Spaans leren spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving.

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker

Daarom kies je voor de cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden 

 • Voer al binnen een maand een zakelijk gesprek in het Spaans.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 2,5 maanden!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.

Voor wie

Voor wie

De cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden (B2) is bestemd voor iedereen die zich voor zijn werk moet kunnen uitdrukken in het Spaans. Bijvoorbeeld omdat je werkt of wilt werken bij een organisatie met contacten in Spanje of Zuid-Amerika. Of omdat je (tijdelijk) in een Spaanstalig land wilt werken. Om deze cursus te kunnen volgen, is enige kennis van het (zakelijk) Spaans (B1-niveau) gewenst.

Op de arbeidsmarkt is kennis van het Spaans een groot voordeel. De economie internationaliseert. Steeds meer bedrijven hebben te maken met Spaanstalige collega’s, leveranciers of klanten. Mede door de positieve economische ontwikkelingen in Latijns Amerika en de omvang van de Spaanssprekende markt, neemt ook het Spaans als zakentaal een steeds belangrijker positie in. Kennis van het Spaans staat dan ook zeker goed op je cv!

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden 

De cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden is zeer toegankelijk en brengt je kennis al snel naar een hoger niveau. Je leert het Spaans als zakentaal moeiteloos spreken, verstaan, lezen én schrijven. Bovendien wordt er in elk hoofdstuk aandacht besteed aan de zakelijke omgangsvormen in Spanje en Latijns Amerika. Onmisbare kennis om succesvol zaken te kunnen doen!

Met ieder hoofdstuk breid je je zakelijke woordenschat verder uit. De online kennistrainer zorgt ervoor dat je deze woorden ook echt goed onthoudt. Daarnaast worden ook de grammaticaregels als kleine opfrisser uitgelegd in deze gevorderdencursus, o.a. in de online videolessen.

Na deze gevorderdencursus Zakelijk Spaans kun je zonder moeite zakendoen in het Spaans, of dit nu face-to-face, schriftelijk of telefonisch is. Actief deelnemen aan een vergadering of voor een (groot) publiek presenteren is dan ook geen enkel probleem. Je uitspraak is perfect, want je oefent met teksten die zijn ingesproken door ‘native speakers’: mensen van wie Spaans de moedertaal is. Schriftelijk beheers je het zakelijk Spaans ook goed. Zo lees je moeiteloos e-mails en rapporten in het Spaans en kun je foutloos zelf rapporten, e-mails of offertes opstellen.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Werk zoeken en werk aanbieden
 • De Spaanse bedrijfscultuur
 • Human Resources
 • Vergaderen
 • Formele brieven schrijven
 • Marketing
 • Presenteren voor een (groot) publiek
 • Onderhandelen in het Spaans
 • Klantenbenadering
 • Geldzaken
 • Communiceren via internet en social media
 • Woon-werkverkeer en zakenreizen
 • Bezoek aan een vakbeurs
 • De overheid, ministeries en het onderwijssysteem
 • Politiek
 • Vakbonden, de kerk en milieubewegingen
 • De positie van Spanje in Europa
 • Het Spaanse medialandschap

Einddoel en diploma

Einddoel

Na het afronden van de cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden (B2) beheers je zowel mondeling als schriftelijk het Spaans zoals het in de zakenwereld wordt gebruikt. Het niveau dat je haalt met de cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden wordt internationaal aangeduid als B2. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Na afronding van deze gevorderdencursus Zakelijk Spaans kun je o.a.:

 • zonder moeite zakendoen met Spaanssprekenden.
 • vloeiend een zakelijk gesprek voeren.
 • formele teksten lezen en schrijven, zoals rapporten, e-mails of offertes.
 • vloeiend en gestructureerd presenteren voor een (groot) publiek.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Behaal een internationaal erkend diploma

Na afronding van de cursus Zakelijk Spaans voor gevorderden kun je ervoor kiezen om het LOI-examen Español profesional (CEF-niveau B2) af te leggen. Je behaalt hiermee een waardevol LOI-diploma.

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Deze vind je bij Studieduur en kosten.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 5 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 85,00 (€ 106,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Wil je de cursus volgen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands? Dan duurt de cursus één maand langer en betaal je éen maand extra lesgeld.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Er zijn twee mogelijkheden om het examengeld te voldoen: per examen of een vast bedrag per maand. Kies je voor de laatste optie, dan profiteer je van een flinke korting.

Het examengeld bedraagt € 110,00. Wanneer je kiest voor het betalen van een vast bedrag per maand aan examengeld, profiteer je van ongeveer 25% korting en betaal je € 82,50. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 85,00 (€ 106,25) 20% korting
Studieduur
5 maanden
Niveau
B2
Diploma
LOI-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!