Nailart

Vakgebied

Nailart

In de cursus Nailart leer je in zes maanden prachtig versierde nagels maken. Naast basistechnieken leer je spectaculaire nailartontwerpen uitvoeren. Korting op professionele producten.

In het kort

In het kort

In de cursus Nailart leer je in zes maanden prachtig versierde nagels maken. Naast basistechnieken leer je spectaculaire nailartontwerpen uitvoeren. Korting op professionele producten.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 74,50
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Nailart is een trend die steeds populairder wordt. De cursus Nailart leert je in zes maanden prachtig versierde nagels maken. Je doet niet alleen de basistechnieken op, maar leert ook de meest spectaculaire nailartontwerpen uitvoeren.

De cursus Nailart is helder van opzet. In het lesmateriaal wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Bovendien vind je op LOI Campus, de digitale leeromgeving, tal van hoorcolleges met handige instructies waarin de technieken duidelijk worden gedemonstreerd.

Bij de nailart cursus van de LOI ontvang je een gratis materialenpakket van professionele kwaliteit. Je kunt dus meteen aan de slag!

Daarom kies je voor de cursus Nailart

 • Leer in korte tijd prachtig versierde nagels maken.
 • Gratis hoorcolleges met handige instructies.
 • Inclusief gratis materialenpakket.
 • Flinke korting op professionele producten.

Voor wie

Voor wie

De cursus Nailart is bestemd voor iedereen die prachtig versierde nagels wil leren maken. Bijvoorbeeld voor nagelstylistes of andere professionals in de beautybranche die hun dienstenpakket willen uitbreiden. Je kunt de cursus natuurlijk ook volgen omdat het je leuk lijkt om spectaculair versierde nagels te kunnen maken bij jezelf of bij vriendinnen. Nailart kan zowel worden toegepast op kunstnagels (gel en acryl) als op natuurlijke nagels.

Einddoel

Na het volgen van de cursus Nailart maak je moeiteloos versierde nagels naar eigen ontwerp. Je ontwerpen variëren van discreet tot spectaculair of extravagant. Je maakt in je ontwerpen gebruik van nagellak, glitteracryl, steentjes en stickers.

De cursus

Inhoud van de cursus Nailart

De cursus Nailart van de LOI is zeer praktijkgericht van opzet. Je start met de basistechnieken en breidt je vaardigheden al snel uit. De cursus bestaat uit acht hoofdstukken.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Nailart komen de volgende onderwerpen aan bod:

Kennismaking met nailart      

Je leert over de geschiedenis van nailart. Je zult zien dat nailart al heel lang wordt toegepast. Ook is er in dit hoofdstuk aandacht voor de materialen die je nodig hebt.

Een goede voorbereiding

Voor een goed resultaat moet je de nagel op de juiste manier voorbereiden. In dit deel leer je daarom alles over de PREP. Er is o.a. aandacht voor het reinigen en desinfecteren van de nagels. Ook de opbouw van de nagel en de benodigde materialen voor de preparatie komen aan bod.

Kleurenleer

Kleur speelt een grote rol in je ontwerpen. In dit hoofdstuk leer je daarom over kleurgebruik en de kleurencirkel van Itten. Ook het mengen en blenden van kleuren komt aan bod.

Standaard lakken

Wie aan nailart doet, moet natuurlijk ook de basisprincipes van het lakken in de vingers hebben. In dit deel leer je alles wat je moet weten om op professionele wijze nagels te lakken. Ook manicure en trends (crackle lak, nagelpiercings, airbrush) komen aan bod.

Basistechnieken

Je leert nagels versieren met allerlei materialen. Denk bijvoorbeeld aan stickers, strass steentjes, glitters, parels en 3D-figuren. Ook nailpainting, shadowpainting, geldesign en speciale technieken als de ‘one stroke’ techniek, worden uitgebreid behandeld.

Overige nailartontwerpen

In dit deel leer je een groot aantal bijzondere nailartontwerpen toepassen. Bijvoorbeeld tijgerstrepen, vuurwerk, Black & White, Hello Kitty en nog veel meer… Ook leer je hoe je zelf een patroon ontwerpt. Alles is mogelijk!

Thema nailartontwerpen

Wat is er bij een bijzondere gelegenheid leuker als finishing touch dan een nailartontwerp dat helemaal is afgestemd op het thema? In dit deel komen diverse thema-ontwerpen aan bod. Denk aan Valentijn, voetbal, Halloween, Kerst, oud & nieuw of een bruiloft.

Hoe houd je nailart mooi?

Als je eenmaal zo’n mooi patroon op je nagels hebt, wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk in perfecte staat houden. Daarom leer je in dit deel alles over de afwerking en nabehandeling. En dat zie je in het resultaat!

Inclusief gratis materialenpakket

Bij de cursus Nailart ontvang je een materialenpakket van professionele kwaliteit. Hiermee heb je alles in huis om meteen aan de slag te gaan. Het pakket bevat de onderstaande materialen. Alle lak is voorzien van een eigen penseel:

 • rubberen oefenvinger voor tips
 • salon perfection refill 50 st
 • carrousel rond kristalsteentjes 240 st
 • nail art brush set
 • nail art stripers
 • glitter tube
 • nailsticker
 • pareltjes zakjes 48st.
 • super gloss topcoat / nail art sealer 14ml
 • striping tape
 • lijm.
Inclusief supercompleet materialenpakket

•  Art Brush Set en Glitter tube
•  Pareltjes (zakje 48st.) en Nail Art Stripers
•  Super Gloss Topcoat / Nail  Art Sealer (14ml)
•  3D Nail Sticker
•  Carrousel met kristalsteentjes (240 st)
•  Salon Perfection refill (50 st)
•  Rubberen oefenvinger voor tips
•  Striping tape, lijm en een tasje

Inclusief supercompleet materialenpakket

•  Art Brush Set en Glitter tube
•  Pareltjes (zakje 48st.) en Nail Art Stripers
•  Super Gloss Topcoat / Nail  Art Sealer (14ml)
•  3D Nail Sticker
•  Carrousel met kristalsteentjes (240 st)
•  Salon Perfection refill (50 st)
•  Rubberen oefenvinger voor tips
•  Striping tape, lijm en een tasje

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je je kennis verder uitbreiden? Denk dan eens aan de andere beautycursussen van de LOI. Kies bijvoorbeeld voor Visagie of Thuiskapper. Wil je je diensten professioneel gaan aanbieden? Volg dan de cursus Starten als zzp-er.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 6 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 74,50
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Materialenpakket van professionele kwaliteit.
 • Begeleiding door een ervaren docent.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Extra voordeel voor cursisten
Profiteer van flinke kortingen bij BeautyXL!

De LOI werkt voor deze opleiding samen met BeautyXL. Als LOI-cursist krijg je maar liefst 10% korting op professionele nagelproducten uit de webshop van BeautyXL. Ook na je opleiding profiteer je nog van deze korting!

Uniek aanbod voor LOI-cursisten

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 74,50
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Schrijf je vóór 24 januari in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak