Sieraden maken

Vakgebied

Sieraden maken

Met de cursus Sieraden maken leer je rijgen, kettelen, schakelen, vlechtwerken van metaaldraad of je eigen kralen maken.

In het kort

In het kort

Met de cursus Sieraden maken leer je rijgen, kettelen, schakelen, vlechtwerken van metaaldraad of je eigen kralen maken.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 46,20 (€ 66,00) 30% korting
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

De LOI-cursus Sieraden maken is de ideale keuze voor iedereen die graag creatief bezig is en zijn of haar eigen sieraden wil leren ontwerpen en maken. Met verschillende materialen leer je een persoonlijk sieraad creëren dat helemaal naar je eigen smaak is. Voor jezelf of als cadeau voor iemand anders.

Al vanaf het eerste hoofdstuk ga je zelf aan de slag. De cursus Sieraden maken begint met de basistechnieken en breidt je vaardigheden steeds verder uit. Rijgen, kettelen, schakelen, vlechtwerken van metaaldraad of zelfs je eigen kralen maken. Straks kun je het allemaal!

Bij de cursus Sieraden maken ontvang je gratis een materialenpakket. Je kunt dus meteen aan de slag.

Voor wie

Voor wie

De cursus Sieraden maken is een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn en graag zelf sieraden wil leren ontwerpen en maken.

Einddoel

Na het volgen van de cursus Sieraden maken van de LOI maak je voor iedere outfit en iedere gelegenheid een bijpassend en uniek sieraad. Voor jezelf, of als cadeau voor iemand anders. Je kunt werken met verschillende materialen en hebt zowel de basistechnieken als meer ingewikkelde technieken helemaal in de vingers.

De cursus

Inhoud van de cursus Sieraden maken

De cursus Sieraden maken begint bij de basistechnieken en bouwt deze stap voor stap uit. Daarbij ga je meteen zelf aan de slag. Al tijdens de cursus maak je tal van sieraden.

Meer over de inhoud

De cursus Sieraden maken bestaat uit de volgende hoofdstukken:

Over de geschiedenis van het sieraad

Je maakt kennis met sieraden door de geschiedenis heen. Wat voor sieraden hebben mensen in de loop der tijden gedragen? En welke inspiratie kun je daar nu uit halen?

Basismaterialen

Welke materialen en gereedschappen heb je in ieder geval nodig en hoe gebruik je ze? We gaan o.a. in op rijgmaterialen, tangen, sluitingen, montageringetjes, hangers, verf en diverse hulpmiddelen.

Kleurenleer

Welke kleur(en) je voor een sieraad kiest, is vooral een kwestie van smaak. Toch is het handig om het een en ander over kleuren te weten. Daarom wordt in dit hoofdstuk o.a. aandacht besteed aan koude en warme kleuren, kleurcombinaties en de gevoelswaarde van kleuren.

Overzicht kralen en sieronderdelen

Wie een kralenwinkel binnenstapt ziet al gauw dat de keus enorm is. In dit hoofdstuk gaan we in op de diverse soorten kralen. Ook leer je hoe je zelf bepaalde kralen kunt maken.

Basistechnieken

Je krijgt een duidelijke uitleg over de basistechnieken en gaat deze uiteraard meteen oefenen. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor rijgen, kettelen en schakelen en voor sluitingen en verbindingen

Bijzondere technieken

In dit hoofdstuk komen een aantal bijzondere technieken aan bod, zoals het rijgen van zwevende kralen, het rijgen van patronen, wire wire met metaaldraad, knopen, vlechten, origami, filigraan, papier-maché, découpage en krimpy dinky.

Kettingen en armbanden ontwerpen

Je gaat stap voor stap aan de slag met het ontwerpen van kettingen en armbanden. Je zult hier veel houvast aan hebben bij het maken van je eigen ontwerp.

Oorbellen, ringen en broches maken

Ook in dit deel krijg je een duidelijke stap voor stap-uitleg. Je maakt diverse oorbellen, ringen en broches. Ook is er aandacht voor het maken van bij elkaar passende sets.

Polymeerklei

Polymeerklei (kunststofklei) kan worden gebruikt voor het creëren van eigen kralen, hangers en meer. Het is verkrijgbaar in tal van kleuren en kan in een gewone huishoudoven gebakken worden. In dit hoofdstuk leer je welke soorten klei er zijn en hoe je ermee werkt. Je leert alle basistechnieken toepassen. Ook de diverse hulpmiddelen komen aan bod.

Polymeerklei bijzondere technieken

In dit deel laten we zien wat er nog meer mogelijk is met polymeerklei. Je leert o.a. bijzondere kralen maken met bijvoorbeeld een bloem er op. Ook leer je structuur aanbrengen en transfers overbrengen op klei. Daarbij werk je o.a. met bladmetaal en inkt op alcoholbasis.

Inclusief compleet materialenpakket

Bij de cursus Sieraden maken ontvang je een gratis materialenpakket. Hiermee ga je meteen aan de slag. Het pakket bevat o.a. een tangenset, basismateriaal (ringetjes, draad, sluitingen e.d.) en een aantal basiskralen. De overige kralen die je nodig hebt moet je zelf aanschaffen. Zo kun je precies die materialen uitkiezen die jij het mooist vindt en heb je straks sieraden die helemaal naar je eigen smaak zijn.

Inclusief materialenpakket

-  Glazen kralen transparant azuur- en koningsblauw (3,5 mm, 50 gr.)
-  Verzilverde sierkralen antiek bus rond (10 mm.,50 st.,)
-  Mozaiekdoos
-  Zilverdraad (0,6 mm, 10 meter), nylondraad (0,25 mm, 100 m.)
-  Zijsnijtang, platbektang, rondbuigtang
-  Karabijnsluiting 11mm zilver (2 stuks)
-  Aanbuigoogjes rond (4,8 mm zilver, 50 st.)
-  Knijpkralen zilverkleurig (50 st.), kalotten zilverkleurig (20 st.)

Inclusief materialenpakket

-  Glazen kralen transparant azuur- en koningsblauw (3,5 mm, 50 gr.)
-  Verzilverde sierkralen antiek bus rond (10 mm.,50 st.,)
-  Mozaiekdoos
-  Zilverdraad (0,6 mm, 10 meter), nylondraad (0,25 mm, 100 m.)
-  Zijsnijtang, platbektang, rondbuigtang
-  Karabijnsluiting 11mm zilver (2 stuks)
-  Aanbuigoogjes rond (4,8 mm zilver, 50 st.)
-  Knijpkralen zilverkleurig (50 st.), kalotten zilverkleurig (20 st.)

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Heb je de smaak te pakken en wil je van je hobby je beroep maken? Kies dan voor de cursus Eigen webshop starten of de cursus ZZP-er voor creatieve professionals.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 6 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 46,20 (€ 66,00)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Materialenpakket.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 46,20 (€ 66,00) 30% korting
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 30 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 30% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!