Weddingplanner

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Weddingplanner

In het kort

In het kort
Lesgeld thuisstudie
5 x € 82,35
Studieduur
5 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Ga je binnenkort trouwen? Of ben je gevraagd om ceremoniemeester te zijn bij een trouwerij van vrienden en/of familie? Volg dan nu de cursus Weddingplanner van de LOI en leer hoe je een droomhuwelijk organiseert!

Tijdens deze Weddingplanner cursus leer je hoe je een huwelijk perfect kunt voorbereiden en hoe je de trouwdag zelf vlekkeloos kunt laten verlopen. Checklists maken, een draaiboek opstellen, entertainment, uitnodigingen, styling, een huwelijkswebsite: na afloop van de cursus Weddingplanning weet je er alles van!

Een trouwdag de mooiste dag in je leven? Dankzij jou lukt het zeker! Je omgeving zal versteld staan van je organisatietalent!

Daarom kies je voor de cursus Weddingplanner

 • Lesmateriaal ontwikkeld door professionals uit het vak.
 • Zeer praktijkgerichte cursus.

Voor wie

Voor wie

De cursus Weddingplanner is een echte aanrader voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van een bruiloft. Of dit nu is omdat je zelf gaat trouwen of omdat je ceremoniemeester bent op de bruiloft van vrienden of familie. De weddingplanning cursus is niet alleen erg handig, maar ook superleuk om te doen!

Einddoel

Na het afronden van de cursus Weddingplanner weet je hoe je een trouwerij tot in de puntjes organiseert. Bovendien heb je allerlei leuke ideeën opgedaan om van de bruiloft echt een droomhuwelijk te maken!

Na afloop van de cursus:

 • weet je precies wat er geregeld moet worden, van locatie tot entertainment
 • kun je een bruiloft helemaal afstemmen op de wensen van het paar
 • ben je op de hoogte van trends in styling, kleding en make-up
 • weet je alles over etiquette, tradities en rituelen
 •  ben je in staat alle voorbereidingen én de dag zelf tot in de puntjes te organiseren.

De opleiding

Inhoud van de cursus Weddingplanner

Tijdens de cursus Weddingplanner leer je precies welke zaken bij een bruiloft komen kijken, van planning tot uitvoering.

Meer over de inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod.

Planning van de bruiloft

Waar houd je rekening mee bij het vastleggen van de trouwdatum? Waar vindt de trouwerij plaats? Wat moet er allemaal geregeld worden voor het zover is? En hoe stel je de gastenlijst op? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden voordat je aan de daadwerkelijke organisatie van een huwelijk kunt beginnen. In dit deel leer je een handige checklist maken.

Programma opstellen

In dit hoofdstuk leer je hoe je de wensen in kaart brengt en hoe je deze vertaalt naar een programma en draaiboek voor de bruiloft. Ook leer je een begroting maken.

Toeleveranciers

Bij een huwelijk zijn heel wat ”toeleveranciers” betrokken. Denk bijvoorbeeld maar aan de locatie, catering, entertainment, vervoer, fotografie of partyverhuurbedrijven. In dit deel leer je over de diverse mogelijkheden. Waar moet je aan denken bij het maken van afspraken? Hoe regel je het? En wanneer leg je de afspraken vast?

Het bruidspaar

Of je nu zelf gaat trouwen of als ceremoniemeester nauw betrokken bent bij het bruidspaar, ook voor het paar zelf moet veel geregeld worden. Daarom wordt in dit hoofdstuk aandacht besteed aan de outfit van het paar, accessoires, haar en visagie van de bruid. Ook het bruidspersoneel (bruidskinderen, getuigen, ceremoniemeesters) wordt besproken. Hoe verdeel je de taken? Tot slot wordt ingegaan op de rol van de ceremoniemeester.

Communicatie naar genodigden

In dit hoofdstuk wordt uitgebreid ingegaan op de trouwkaart, het kerkboekje, menukaarten, tafelschikking, het gastenboek, bedankkaartjes, de brief van de ceremoniemeester en een eventuele trouwsite.

Locaties

Er zijn allerlei soorten locaties te boeken als trouwlocatie of feestlocatie. In dit hoofdstuk leer je over de diverse mogelijkheden. Hoe vind je bijvoorbeeld een klassieke, landelijke, vintage, moderne of industriële locatie? En aan welke eisen moet een locatie eigenlijk voldoen?

Styling – algemeen

Op het gebied van weddingstyling is er ontzettend veel mogelijk. Denk maar aan het bruidsboeket, bloemdecoraties, aankleding van de locatie of de bruidssuite. Ook gaan we in op de betekenis van de diverse bloemen.

Styling – sfeermakers

Sfeermakers geven vaak net iets extra’s. In dit hoofdstuk leer je wat er mogelijk is met bijvoorbeeld huwelijksduiven, kaarsen, lampionnen, ballonnen of tafeldecoraties. Ook gaan we in op de aankleding van de cadeautafel en de enveloppenbox en op verrassingen tijdens het feest (bijvoorbeeld sterretjes of wensballonnen).

Catering/bruidstaart

Je leert hoe je het menu opstelt, welke keuzes je kunt maken qua drank en welke afspraken er mogelijk zijn m.b.t. kurkgeld, uitkoop en bruidstaart.

Fotografie/videografie

De mooiste foto- of videoreportage krijg je als je er van tevoren goed over nadenkt. Daarom leer je in dit hoofdstuk wat er allemaal mogelijk is. Wil je een klassieke reportage of juist een speelse? Of kies je misschien voor een videoclip? Hoe beter je weet wat er mogelijk is, hoe beter je je wensen kenbaar kunt maken.

Entertainment

Wil je entertainment op de bruiloft? En zo ja, wat kies je dan? Ga je voor een live band, komt er een dj en heb je dan bijzondere apparatuur nodig? Of misschien wil je juist een act of moeten er kinderen vermaakt worden. In dit hoofdstuk passeren alle mogelijkheden de revue. Je leert wat er mogelijk is en hoe je het regelt.

Vervoer

Hoe worden het bruidspaar en de gasten vervoerd op de trouwdag? En maak je daarbij onderscheid tussen de vips en andere gasten? Allemaal zaken om van tevoren over na te denken of te regelen. Kies je bijvoorbeeld voor eigen vervoer, of huur je een auto, koets, boot of bus? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook leer je hoe je een handige routebeschrijving maakt voor de gasten.

Finishing touch

En dan is het bijna zover. De trouwdatum komt in zicht. In dit hoofdstuk zetten we op een rijtje wat je nu nog moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het finetunen van de definitieve draaiboeken, het klaarmaken van envelopjes voor de toeleveranciers, het zorgen voor o.a. een EHBO-kit en naaiset en de laatste briefing voor het personeel.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je van het organiseren van bruiloften je werk maken? Kijk dan eens bij de opleiding Professioneel Weddingplanner.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 82,35
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door een ervaren docent.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 82,35
Studieduur
5 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak