Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Landschapstekenen en -schilderen

Inclusief gratis teken- en schilderpakket

 • Thuis studeren
  15% korting

  4 x € 66,30 Normaal € 78,00

 • Studieduur

  4 maanden

 • Afronding

  Studieverklaring

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Tijdelijk verlengd!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 15 procent korting
Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 15% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Wil je graag goed landschappen en gebouwen kunnen tekenen en schilderen? Kies dan voor de cursus Landschapstekenen en –schilderen. Stap voor stap, en aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen, krijg je de techniek van het tekenen en schilderen (acryl) van de wereld om je heen onder de knie.

Tijdens de cursus Landschapstekenen- en schilderen raak je allereerst bekend met verschillende materialen. Denk hierbij aan houtskool, potlood en pastelkrijt. In het schildergedeelte ga je met acrylverf aan de slag. Voor zowel het tekenen als schilderen geldt dat het belangrijk is om veel te observeren. Hoe je dit doet en hoe je door middel van bepaalde schetstechnieken je onderwerpen op papier kunt zetten, leer je in de cursus.

De cursus Landschapstekenen- en schilderen is een echte doe-cursus want na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag! Het uitgebreide tekenpakket dat je bij de cursus krijgt en de uitdagende opdrachten helpen je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Straks maak je de mooiste kunstwerken. Voor jezelf of als een persoonlijk cadeau voor anderen.

 • Leer stap voor stap alle technieken van landschapstekenen kennen.
 • Helder geschreven lesmateriaal met inspirerende opdrachten.
 • Gratis uitgebreid teken- en schilderpakket.
 • Word voordelig lid van de NABK.
Voor wie

De cursus Landschapstekenen en -schilderen is bestemd voor iedereen die graag (beter) landschappen wil leren tekenen en schilderen. De cursus een échte aanrader voor iedereen die graag met verschillende materialen wil leren werken. Door de stapsgewijze opzet is de cursus geschikt voor beginners, maar ook voor hen die de basis van het schilderen al beheersen en deze verder willen verfijnen.

Einddoel

Na de cursus heb je de techniek van het tekenen en schilderen van landschappen volledig in de vingers. Zo komt alles wat je voor je ziet mooi op papier en ben je in staat om prachtige kunstwerken te creëren.

Inhoud van de cursus Landschapstekenen en -schilderen

Tijdens de cursus Landschapstekenen- en schilderen begin je met de basis van het tekenen. Je leert allereerst welke materialen en technieken er allemaal zijn om een landschap te kunnen tekenen en schilderen.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Landschapstekenen- en schilderen komen de volgende onderdelen aan bod:

Tekenen en schetsen

In dit onderdeel leer je verschillende onderwerpen tekenen. Hiermee doe je een goede basistechniek op. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij een compositie? Hoe werk je met perspectief? En hoe breng je sfeer in je tekening? Je leert het tekenen van diverse vormen en je komt er achter hoe je met verschillende nuances kunt werken. We gaan ook in op de verschillende materialen. Elk materiaal vraagt een eigen tekentechniek. Stap voor stap ontdek je de mogelijkheden.

Zwart-wit en kleur

In dit onderdeel leer je, aan de hand van basistechnieken, in zwart-wit en in kleur te tekenen. Het schetsen van lucht en water komt aan bod. Maar ook welke kleurtinten gebruik je bijvoorbeeld voor gras of bomen? Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende materiaaltechnieken en ook de compositie en het mengen van kleuren komen aan bod.

Schilderen met acrylverf

Vervolgens leer je de techniek van het schilderen met acrylverf. Acrylverf is ideaal voor (beginnende) schilders. Door de korte droogtijd en de levendige, schitterende kleuren kun je veel verschillende onderwerpen schilderen.

Stap voor stap ontwikkel je je vaardigheden. Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende technieken. Je leert hoe je kunt schetsen met acrylverf, hoe je de diverse penselen gebruikt en hoe je bijzondere effecten creëert. En we besteden natuurlijk aandacht aan kleuren mengen en compositie.

Dit ga je doen

Dit is natuurlijk een echte doe-cursus! In de leerstof wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de tekening moet maken; van opzet, via tussenfase naar eindproduct. Na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag. Je oefent eerst op eigen tekenpapier. Ben je ervan overtuigd dat je de opgaven voldoende hebt geoefend, dan zend je ze ter correctie naar je docent.

Gratis extra studiematerialen

Bij je cursus krijg je een zeer compleet teken- en schilderpakket. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag!

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer teken- of schildercursussen volgen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de cursus Portrettekenen- en schilderen.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Extra voordeel voor cursisten
Word voordelig lid van de NABK

Als LOI-cursist kun je heel voordelig lid worden van de NABK en profiteer je van een hoop gratis extra’s en voordelen. Zo krijg je als NABK-lid gratis cadeaus, toegangskaarten voor grote kunstbeurzen, korting op expositiemogelijkheden, korting op kunstenaarsmaterialen en nog meer leuke extra’s.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 4 x € 66,30

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.