Certified Protection Officer (CPO)

Vakgebied

Certified Protection Officer (CPO)

Behaal met deze cursus het internationaal erkende CPO-cerfiticaat van de IFPO. Inclusief het boek 'Protection Officer Training Manual' en begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.

In het kort

In het kort

Behaal met deze cursus het internationaal erkende CPO-cerfiticaat van de IFPO. Inclusief het boek 'Protection Officer Training Manual' en begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.

Lesgeld thuisstudie
9 x € 99,00
Studieduur
9 maanden
Diploma
CPO-certificaat
Erkenningen
European Security Academy
Benodigde vooropleiding
Geen

Na 11 september 2001 werd de beveiliging in organisaties overal ter wereld topprioriteit. De Verenigde Staten hebben hierin een voortrekkersrol vervuld. Hierdoor is de trend ontstaan dat de beveiliging in organisaties steeds meer wordt opgezet volgens Amerikaans model: de Certified Protection Officer (CPO). Met de cursus Certified protection officer (CPO) haal je het internationaal erkende CPO-certificaat van de International Foundation for Protection Officers (IFPO).

In deze cursus staat de beveiliging centraal. Diverse operatietechnieken en patrouilletechnieken komen aan bod. Verder is er aandacht voor computerbeveiliging, fysieke beveiligingen, brandbeveiliging en terrorismebestrijding. Na deze cursus ben je in staat om binnen elke organisatie een beveiligingsorganisatie op te zetten die voldoet aan de eisen van na “9/11”.

Daarom kies je voor de cursus Certified Protection Officer (CPO)

 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau.
 • Behaal het Internationaal erkende CPO-certificaat van de IFPO.
 • Goede opstap voor HBO Security management.
 • Gratis boek ‘Protection Officer Training Manual’.
 • Begeleiding door docenten met veel ervaring in het werkveld.

IFPO

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

"Mijn uitgangspunt is professionalisering van de beveiligingsbranche"
Joop Verdonk

Directeur European Security Academy

"Mijn uitgangspunt is professionalisering van de beveiligingsbranche"
Joop Verdonk

Directeur European Security Academy

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Certified protection officer (CPO) is geschikt voor iedereen die in zijn of haar dagelijks (beveiligings)werk te maken heeft met strengere regels ten aanzien van beveiliging, al dan niet opgelegd door de Verenigde Staten. Deze cursus is bijvoorbeeld geschikt voor security managers, risk & safety managers, facility managers, hoofden bedrijfsvoering, hoofden (gebouwen)beheer of beleidsmedewerkers of ambtenaren veiligheid. Maar ook voor medewerkers bij de brandweer en coördinatoren rampenbestrijding. Na afloop heb je het internationaal erkende CPO-certificaat van de IFPO op zak. Een veelgevraagd certificaat op de arbeidsmarkt.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Certified protection officer (CPO). Wel is basiskennis op het gebied van beveiliging aan te raden. Houd er rekening mee dat CPO een Engelstalige cursus is. Een goede beheersing van de Engelse taal (CEF-niveau B2) is dus gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Certified Protection Officer (CPO)

De cursus Certified protection officer (CPO) bestaat uit de volgende vier onderdelen.

Surveilleren en rapporteren

Dit onderdeel behandelt (de Amerikaanse geschiedenis van) beveiligingen en het maken van aantekeningen en rapportages. Ook operatietechnieken en patrouilletechnieken komen aan bod.

Crowd control en veiligheid

In dit deel staat veiligheid centraal. Ook gaan we in op de omgang met verkeer, massabeheersing, gezondheid en eerste hulp.

Security, fysieke security & safety

Dit onderdeel behandelt onderwerpen als computerbeveiliging, fysieke beveiligingen, alarmsystemen en terrorismebestrijding. Ook VIP protection, explosieven, bomdreigingen en zoekmethodes komen aan bod. Tot slot behandelen we brandbeveiliging en detectie en gevaarlijke stoffen.

Onderzoekstechnieken, personele security crisisbeheersing

In dit onderdeel komt alles over beveiligingsonderzoeken aan de orde. Je leert omgaan met een plaats van de delict en met stakingen en/of bedrijfsbezettingen. Verder biedt dit onderdeel kennis van personeelsmanagement, het kweken van beveiligingsbewustzijn en het tegengaan van personele demotivatie. Ook bespreken we interviewtechnieken, stressmanagement, crisismanagement en calamiteitenplanning.

Met deze cursus haal je in korte tijd het CPO-certificaat.

Meer over CPO en IFPO

Met deze cursus haal je in korte tijd het CPO-certificaat van de International Foundation for Protection Officers (IFPO). IFPO is een een toonaangevend internationaal certificatieprogramma, deze organisatie verzorgt opleidingen en certificering op het gebied van security.

Inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een Engelstalig boek, ‘The Professional Protection Officer’. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Daarnaast ontvang je een speciaal ontwikkelde Nederlandstalige digitale studiewijzer die je door de leerstof heen helpt en de vertaalslag maakt naar de Europese dagelijkse praktijk. Daarnaast maak je oefenopgaven en opgaven die worden voorzien door de docent. Jij gaat dus uitstekend voorbereid naar het examen.

Examens en diploma

Examen

Het examen wordt georganiseerd en afgenomen door de European Security Academy in Oegstgeest. De examinering van CPO staat onder toezicht van de Stichting International Foundation of Protection Officers (IFPO) Benelux. Kijk voor meer informatie op www.europeansecurityacademy.eu.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na het slagen voor het examen van Certified protection officer heb je het internationaal erkend CPO-certificaat van de IFPO op zak en mag je de titel Certified protection officer (CPO) gebruiken.

Voor wie verder wil studeren is de bacheloropleiding HBO Security management een prima keuze. Wel dient aan de vooropleidingseisen van deze bachelor te worden voldaan.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 9 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 9 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 250,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
9 x € 99,00
Studieduur
9 maanden
Diploma
CPO-certificaat
Erkenningen
European Security Academy
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak